Viquiprojecte:Global templates

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El projecte Global templates (Plantilles globals) té per objectiu crear una metodologia, primer, i posteriorment, un repositori global per totes les plataformes Wikimedia de plantilles i mòduls, seguint la línia de continguts i serveis compartits que representen Commons i Wikidata. Les peculiaritats de compartir codi aplicatiu no són noves, però haver de poder ser mantingut globalment i atendre les diferències llengua i característiques locals de presentació (unitats, formats, etc.) fan aquest projecte especialment complex i interessant alhora.

Com a d'altres VPs petites/ mitjanes, a cawiki resulta cada cop més feixuc i complex mantenir i adaptar els milers de plantilles que s'han ant creant, en un percentatge molt important, fent una còpia i traducció des d'una altra VP. Aquest mètode molt útil per començar comporta haver de fer un manteniment per mantenir-les actualitzades, bé sigui adaptant-la a les necessitats de la nostra comunitat, bé sigui tornant a copiar i traduir de la font original quan hi ha evolucions de tipus tècnic.

Per tant, per la nostra comunitat és del màxim interès estar al corrent de la seva evolució i, en la mesura que sigui possible, ser partícips del seu desenvolupament.

Veure també[modifica]