Vés al contingut

Viquiprojecte:Live-DVD

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Objectiu[modifica]

El principal objectiu d'aquest projecte és tenir la Viquipèdia quan no es té accés a Internet.

En aquest moment ho podeu baixar d'aquí: Live-DVD de la Viquipèdia en català (3,6GB !!).

Participants assidus[modifica]

Si les teues contribucions a la Viquipèdia sovint es tracten en articles relacionats amb aquest viquiprojecte, afegiu-vos al final de la llista amb el codi de --~~~~. D'aquesta manera, si necessitem ajuda en algun aspecte, sabrem quins viquipedistes probablement sabràn ajudar-nos millor.


Descripció del Viquiprojecte[modifica]

Al DVD hi ha tota la Viquipèdia en català, la darrera versió sense imatges disponible als servidors de la Viquipèdia per descarregar, i està afegit 4 idiomes més. El castellà sencer sense imatges, encara que una versió un poc més antiga. El francès, els 1600 articles més grossos; l'alemany uns 2000 dels més grossos i, finalment uns 8000 articles de la Viquipèdia anglesa.

El motiu per seleccionar aquestos idiomes es que uns dels objectius es que pugui servir pels al·lots de la ESO i al Institut on treballo es donen aquestes llengües com matèries oficials.

Per sota tenim un Debian 100% lliure amb moltíssimes aplicacions fent un poc de atenció cap a les educatives. Instal·lat i preconfigurat un entorn d'escriptori KDE en català amb Openoffice preparat per treballar directament. Facilita el que tot d'una els alumnes puguin fer treball en català a casa sense haver de configurar res i sense poder trencar res a l'ordinador del pare, per que no se pot instal·lar. No és un DVD d'instal·lació, tan sols és per usar-lo.

Compte si pensau descarregar-lo que són 3.4 Gigabytes, és molt gran.

Ho he comentat un poc a la taverna de la Wikipedia i a l'irc amb la gent però, estaré pendent dels vostres comentaris per si ho hem de arreglar un poc. Per exemple, encara no li he posat un nom. Aquest mateix article, pot ser pesau que és millor donar-li altre nom.

El meu treball, fer el DVD, és GPL, encara que si voleu altra llicència lliure per fer qualque cosa, ho podem parlar.

Lo que no puc canviar son les llicencies de tots els continguts que hi ha de dins, cadascun amb la seva pròpia llicència. Com per exemple la pròpia Viquipèdia, i cadascú dels programes del Debian-live.

Si voleu participar, no hi ha cap problema, ho considero un projecte de la Wikipedia, i en no massa temps penso publicar els detalls tècnics amb els scripts que estic fent servir perquè es pugui fer, refer i modificar a voluntat.

Esper els vostres comentaris, bugs, desitjos per properes versions, ...