Viquiprojecte:Museu del Disseny de Barcelona/ESDI/Teoria i Història del Disseny II (nocturn)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Museu del Disseny de Barcelona
Des de 2011
#glamwiki


Benvinguts a la pàgina de projecte de l'assignatura Teoria i Història del Disseny II dins del Viquiprojecte:Museu del Disseny.

Plantejament i objectius[modifica]

L'objectiu del treball de l'assignatura és participar al Viquiprojecte Museu del Disseny, que vol millorar els continguts de Viquipèdia relacionats amb l'assignatura. Es tracta d'un treball que forma part d'un projecte ampli de divulgació científica, amb la seriositat i la responsabilitat que, per descomptat, aquesta tasca requereix.

A efectes pràctics, el projecte té tres àmbits d'actuació prioritaris:

  1. Crear entrades noves de qualitat
  2. Millorar articles ja existents
  3. Il·lustrar-los amb les imatges necessàries.

Des de l'assignatura Teoria i Història del Disseny I participarem al projecte millorant articles ja fets i creant-ne de nous. El seguiment i tutela del treball el farà Oriol Ocaña, responsable del projecte.

També us ajudarà la comunitat wiki. Aquesta darrera us anirà guiant durant el procés de realització per tal de corregir aspectes tècnics i d'edició de la pàgina wiki.

Desenvolupament del treball[modifica]

El treball es fa per parelles i es redacta directament on-line. Cada grup haurà de triar un dels temes de la llista que elaborarem a classe, que hi ha en aquesta mateixa pàgina, i crear i/o ampliar l'entrada corresponent a la Viquipèdia.

PASSOS
  1. Creeu-vos un compte d'usuari.
  2. Trieu un dels articles de la llista de temes que no estigui agafat
  3. Afegiu el vostre nom/nick d'usuari al costat de l'article seleccionat, fent servir el codi {{u|nomusuari}}. Per a fer-ho, cliqueu el botó "modifica" de la secció
  4. Buscar bibliografia específica sobre el tema (us facilitarem algunes fonts bàsiques)
  5. Treballar-la i sintetitzar-la correctament
  6. Redactar-ne un text explicatiu adaptat al format wiki
  7. Aneu redactant, directament on-line, dins l'entrada de l'article, un text explicatiu adaptat al format wiki (en principi hauria de ser en català, atès que el penjareu a la Viquipèdia en català; si algú té dificultats per expressar-se en aquesta llengua, que ho faci en una altra wiki). Recordeu que en un wiki tota la vostra activitat queda registrada i en obert. Aquest sistema us permet treballar individualment des de casa, encara que el treball sigui en grup
  8. Buscar-ne les imatges, ja sigui a Wikimedia Commons -el repositori audiovisual de la Viquipèdia- o fent-les vosaltres mateixos (sempre tenint present les limitacions pel que fa als drets d'autor) - treballareu directament sobre la pàgina de l'entrada, sempre emprant el vostre compte personal
  9. Presentar l'article al professor durant l'avaluació prèvia
  10. Retocar l'article, si s'escau
  11. Tenir l'article en la seva versió definitiva - DATA LÍMIT: XX DE XXX DE 2014
  12. presentar-lo a classe oralment

Redacció de l'article[modifica]

Abans de començar a redactar-lo en llenguatge i format wiki, consulteu les normes d'edició a l'apartat superior "Ajuda i Documentació" o al següent enllaç:Viquiprojecte:Museu del disseny/Ajuda. En aquest apartat trobareu les pautes per elaborar un article de qualitat.

Avaluació[modifica]

Avaluació col·lectiva per part dels alumnes i professor. La nota final serà una mitjana del total (cada avaluador/a haurà de justificar la seva nota).

Llista d'articles proposats[modifica]

La llista d'articles es genera de forma col·lectiva a classe. Indiqueu amb quin tema treballareu possant el vostre nom d'usuari a cotinuació del tema de l'article.

Recordeu: és molt important que els estudis que proposeu hagin generat materials externs que puguin ser referenciats (articles o entrevistes a revistes especialitzades o a mitjans en xarxa, aparició a llibres premis...) en cas contrari els articles no es consideraran vàlids i podran ser eliminar no adequar-se als estàndards de la Viquipèdia.

  1. Bendita Gloria i OutLine Studio - (Pere i Roger) + Rva83
  2. Eumogràfic - (Nacho) Ngrafic
  3. Grocs Estudi Creatiu - (Isa i Diana) Diana AvGu +Isabg
  4. COMPEIXALAIGUA DESIGNSTUDIO- (Isa i Diana) Diana AvGu +Isabg
  5. Estudi Ribaudí - (Laura i Annia) LaurayAnnia
  6. Estudi Lagranja - (Laura i Annia) LaurayAnnia i Annia Gavañach
  7. PALILA - Eva Basáñez
  8. Dolores Promesas - (Cristina Varo) Cristina Varo
  9. Black_Media - (Roberto Garganta)
  10. Disme Group - (Catalán Ferran)

Mentors[modifica]

Teniu problemes per editar la Viquipèdia? No sabeu com es posen les negretes, com formatar una taula o com afegir una referència? Mireu l'Ajuda, però si tot i així no us aclariu, contacteu amb un Mentor. Els mentors són viquipedistes voluntaris que estan disposats a ajudar als editors novells. Cliqueu a aquest enllaç per contactar amb la vostra mentora : Contacta!

Calendari[modifica]

  • 10 de febrer: Sessió informativa sobre el projecte a l'Auditori del Museu del Disseny.
  • 11 de març: Sessió de treball a classe.
  • 10 de Juny: Data límit entrega