Viquiprojecte:Museu del Disseny de Barcelona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Museu del Disseny de Barcelona
Des de 2011
#glamwiki


Edifici del Disseny Hub Barcelona, seu del Museu del Disseny de Barcelona.

Benvinguts i benvingudes al Viquiprojecte Museu del Disseny de Barcelona, un viquiprojecte fet en coŀ·laboració entre el Museu del Disseny de Barcelona, Amical Wikimedia i un seguit de centres educatius relacionats amb el món del disseny.

Història[modifica]

 • 2011-2012: Fase 1. El Museu s'obre a la xarxa: Aquest projecte va començar el 2011 quan el llavors anomenat Disseny Hub Barcelona va començar a plantejar el trasllat de col·leccions al futur edifici de la Plaça de les Glòries. La idea principal era que tots els museus d'on va sorgir el DHUB tinguéssin presència a la Viquipèdia.
 • 2013-2014: Fase 2. El Museu s'obre a l'escoles: En aquesta segona fase el museu va contactar amb un conjunt de professors de les principals institucions catalanes on es fa docència relacionada amb el disseny, i alumnes d'arreu van ampliar articles de la VIquipèdia com a deures de l'aula. Llegiu aquí els Resultats
 • 2014-2015: Fase 3 : Anàlisi

Objectius[modifica]

Aquest Viquiprojecte té com a propòsit:

 1. Millorar la presència del disseny a la Viquipèdia, seguint els criteris de qualitat que aquesta marca.
 2. Posar en valor i fer accessible a la xarxa el coneixement generat als centre educatius.
 3. Posar en pràctica nous models d'educació oberta.

Organitzadors[modifica]

 • Museu del Disseny de Barcelona: és un futur museu depenent de l'Institut de Cultura de Barcelona que s'origina a partir de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d'Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques.
 • Amical Wikimedia: L'Associació Amical Wikimedia és una associació de viquipedistes, col·laboradors dels diferents projectes germans de Wikimedia en català, i simpatitzants del projecte, constituïda legalment com a associació sense ànim de lucre.

Mentors[modifica]

Aquí teniu una llista de Viquipedistes interessats en donar un cop de mà com a mentors a les classes. Si teniu dubtes deixeu un missatge a la seva pàgina de discussió:

 1. Pau Colominas
 2. Jey
 3. Marionaaragay
 4. Davidpar
 5. ESM
 6. Judesba
 7. Dvdgmz
 8. Lluis_tgn
 9. Arnaugir
 10. QuimGil
 11. Amadalvarez
 12. KRLS
 13. Ets viquipedista i vols ajudar? Posa el teu nom d'usuari aquí!

Ajuda: Edició wiki bàsica[modifica]

Enllaços externs[modifica]