Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Trobada d'Estratègia 2019/Difusió/Diversitat 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Recomanacions per a Introducing people-centered principles within the Wikimedia movement

1
TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Trobem encertat l'objectiu de pensar en l'usuari tot millorant la plataforma, però trobem a faltar recomanacions destinades a millorar la participació, inclusió i diversitat dels participants a les estructures de governança del moviment.

Tenim dubtes en si les comunitats entenen la necessitat de millorar la inclusió, en tant que estan còmodes en la situació actual i es troben en la fase d'expandir el contingut.

Es constata que la WMF i alguns afiliats són vistos com a agents externs a la comunitat. Ningú sent la WMF com a pròpia i els canvis des de dalt no tenen cap acceptació. La manera en què s'ha fet el canvi de marca per Wikipedia no ajuda a crear confiança. Dubtes que els Ombudsmen puguen ser efectius si venen 'en nom de la WMF'.

El canvi de cultura podria ser no acceptat per les comunitats, conservadores per natura i on la gent esta a gust amb el sistema actual, encara que deixe a gent fora. La no existència de canals per a millorar la inclusió fa que els usuaris preocupats per la manca de diversitat a les plataformes no tinguen manera d'articular possibles millores.

La inclusió s'ha de fer per alguna cosa. Cal pensar també si ens obrim, per a qui ho fem. Repetir 'diversitat' com a paraula buida no farà que siguen més inclusius.

Som persones en aprenentatge permanent amb un objectiu que és la suma de tot el coneixement lliure. Fins que l'aconseguim, no pararem. Per a que més gent pegue el pas cal que tinguen esta filosofia.

Resposta a «Recomanacions per a Introducing people-centered principles within the Wikimedia movement»
Cap més tema anterior