WXIII: Patlabor the Movie 3

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaWXIII: Patlabor the Movie 3
WXIII 機動警察パトレイバー Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióFumihiko Takayama Modifica el valor a Wikidata
GuióMiki Tori (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MúsicaKenji Kawai Modifica el valor a Wikidata
ProductoraBandai Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorShochiku Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenJapó Modifica el valor a Wikidata
Estrena2001 Modifica el valor a Wikidata
Durada102 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originaljaponès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enPatlabor (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema de ciència-ficció, meca i cinema d'acció Modifica el valor a Wikidata
Temabioterrorisme Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióTòquio Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0318819 Filmaffinity: 570913 Allocine: 55592 Letterboxd: wxiii-patlabor-the-movie-3 Anime News Network: 660 Allmovie: v280006 TCM: 537051 Metacritic: movie/wxiii-patlabor-the-movie-3 TV.com: movies/wxiii-patlabor-the-movie-3 TMDB.org: 16402 Modifica el valor a Wikidata

WXIII: Patlabor the Movie 3 (WXIII 機動警察パトレイバー , Weisuteddo Sātīn Kidō Keisatsu Patoreibā?) és una pel·lícula thriller de ciència-ficció japonesa de 2002] dirigida per Fumihiko Takayama i escrita per Miki Tori. La tercera i última entrega de la trilogia de pel·lícules Patlabor,[1] té lloc entre Patlabor: The Movie i Patlabor 2: The Movie i serveix com a història paral·lela, centrada en dos detectius de policia i SV2 mentre investiguen una sèrie d'actes misteriosos de destrucció mortal que ocorren a la badia de Tòquio i als voltants que poden estar connectats a un experiment genètic ha sortit malament. Va ser animat per Madhouse i produït per Bandai Visual i Tohokushinsha.

Argument[modifica]

L'any 2000, una sèrie d'atacs desconeguts a Labors han fet que dos detectius de policia, Shinichiro Hata i Takeshi Kusumi, fossin assignats per investigar aquesta sèrie d'esdeveniments, assistits per membres de la unitat SV2 del Departament de Policia Metropolitana de Tòquio.

A mesura que comencen a esbrinar el misteri darrere dels atacs, els dos detectius troben motius per sospitar que els atacs poden tenir alguna cosa a veure amb les exèrcit estatunidenc estacionat al Japó, elements de ls Força d'Autodefensa Terrestre japonesa, i una científica implicada en un programa d'armes biològiques conegut com Wasted XIII.

Repartiment[modifica]

Personatge Japonès Anglès
(Geneon Entertainment, 2003)
Detective Takeshi Kusumi Katsuhiko Watabiki Alfred Thor
Detective Shinichiro Hata Hiroaki Hirata Dave Wittenberg
Saeko Misaki Atsuko Tanaka Kari Wahlgren
Toshiro Kurusu Takanobu Hozumi Simon Prescott
Shizuo Miyanomori Shingo Hiromori Steven Chester Prince
Goro Ishihara Junpei Morita Kirk Thornton
Hitomi Misaki Risa Suzuki Julie Maddalena
Captain Kiichi Goto Ryūsuke Ōbayashi Daran Norris
Noa Izumi Miina Tominaga Michelle Ruff
Asuma Shinohara Toshio Furukawa Richard Cansino
Isao Ohta Michihiro Ikemizu Richard Epcar
Mikiyasu Shinshi Issei Futamata
Hiromi Yamazaki Daisuke Gōri
Captain Ōsumi Masaru Ikeda Dan Lorge

Desenvolupament[modifica]

Triangle Staff va ser l'estudi d'animació original encarregat de la pel·lícula, però l'estudi va desaparèixer durant la seva producció. Madhouse es va fer càrrec del projecte, tot i que la implicació de Triangle Staff seria reconeguda als crèdits finals de la pel·lícula.

Molt semblant en premissa i trama a l'episodi 3 de l'OVA original The 450-Million-Year-Old Trap i els arcs de manga dels volums 7 al 10 que amplien molt la trama d'aquest episodi.

Llançament[modifica]

WXIII es va estrenar fora de competició durant el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Tòquio, que va tenir una projecció especial el 10 de desembre de 2001. L'estrena japonesa de WXIII va tenir lloc el 30 de març de 2002 coincidint amb l'estrena de Minipato. Geneon Entertainment va llicenciar WXIII per al seu llançament al cinema nord-americà el 10 de gener de 2003 i el llançament en DVD el maig de 2003, que finalment va ser seguit per posteriors llançaments de DVD a Europa i Oceania. Va tenir llicència a Austràlia per Madman Entertainment. Section23 Films té la llicència de les tres pel·lícules Patlabor per a Amèrica del Nord.[2] Section23 Films va estrenar la pel·lícula en Blu-ray i DVD el 8 de setembre de 2015.[3]

Recepció[modifica]

WXIII va obtenir crítiques generalment diverses i té una mitjana de 47/100 al lloc web agregat Metacritic.[4]

Animerica li va donar una crítica favorable i l'anomenava un "treball ambiciós que es manté tant amb les justament aclamades pel·lícules de Patlabor d'Oshii com amb les millors obres de terror d’matge real del Japó."[5]

Referències[modifica]

  1. Lenburg, Jeff. The Encyclopedia of Animated Cartoons. 3rd. New York: Checkmark Books, 2009, p. 244. ISBN 978-0-8160-6600-1. 
  2. «Section23 Films Adds Patlabor Film, The World God Only Knows OVAs». Anime Network, 22-01-2015.
  3. «Hamatora Anime Gets English Dub». Anime News Network, 19-05-2015. [Consulta: 20 maig 2015].
  4. «WXIII: Patlabor the Movie 3». Metacritic.
  5. «Animerica: Animerica Feature: Patlabor the Movie 3: WXIII». Arxivat de l'original el 2004-04-07. [Consulta: 7 abril 2004].

Enllaços externs[modifica]