Wario

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Wario
Wario
Wario, el "Mario Dolent".
Sèrie Wario.
Primer videojoc Super Mario Land 2: 6 Golden Coins
Creador(s) Gunpei Yokoi
Dissenyat per Hiroji Kiyotaki
Veu actor(s) TV comercial
Chikao Ōtsuka

Wario (ワリオ en japonès) és un personatge fictici de videojocs creat per Nintendo que apareix en els jocs de l'univers Mario. És un dels seus germans. En principis va ser creat com una antítesi d'en Mario, però llavors va passar a ser protagonista dels seus propis jocs. En Wario va aparèixer per primera vegada el 1992, al joc Super Mario Land 2 : 6 Monedes Daurades per a la consola Game Boy, en el que era el brètol principal que en Mario havia de derrotar.

El nom Wario sembla (i, mirat d'una manera, ho és) que està tret de Mario, canviant-li la M per una W. Però mirant-s'ho d'una altra manera prové de warui, en japonès, "dolent". Mirant-s'ho així, es veu que han volgut fer-lo un Mario Dolent.

Jocs[modifica | modifica el codi]

Article principal: Llista de videojocs de Wario

Wario disposa de dues sèries en activitat: Wario Land i WarioWare. La sèrie Wario Land conté dos videojocs correlatius sense el nom Wario Land (Wario World i Wario: Master of Disguise). Tanmateix, Wario Land: The Shake Dimension, joc posterior per a Wii, s'identifica com a Wario Land arreu del món.

La sèrie WarioWare començà com a WarioWare, Inc. a Europa i Amèrica del Nord, però el seu segon joc ja s'identifica com a WarioWare. Un dels microjocs de la saga, Paper Airplane Chase, és un videojoc de DSiWare, el qual s'ha millorat. també a fet jocs com Wario Master of Disguise