Yagub Mammadov

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Yagub Mammadov (cantant))
Infotaula de personaYagub Mammadov
Biografia
Naixement5 maig 1930 Modifica el valor a Wikidata
Districte d'Ağcabədi (Azerbaidjan) Modifica el valor a Wikidata
Mort5 juliol 2002 Modifica el valor a Wikidata (72 anys)
Bakú (Azerbaidjan) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciókhananda (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat1949 Modifica el valor a Wikidata –  2002 Modifica el valor a Wikidata
GènereMugham, música tradicional i folk Modifica el valor a Wikidata
Premis

Yagub Mammadov (àzeri: Yaqub Məmmədov; 5 de maig de 1930 – 5 de juny de 2002) va ser un cantant àzeri de mugham.[1][2] El 2007, un centre cultural a Ağcabədi va rebre el seu nom.[3]

Biografia[modifica]

Məmmədov Yaqub Məhəmməd oğlu va néixer el 5 de maig de 1930 a la regió d'Ağcabədi. Fou un representant destacat de l'escola secundària de l'escola coral de Karabakh a la segona meitat del segle xx. Graduat a Karabakh, Yagub Mammadov va rebre la seva formació musical a l'Escola Estatal de Música d'Azerbaidjan a Bakú. No només era un gran coneixedor de tots els conjunts de mugam, sinó que també coneixia la poesia àzeri. Yagub Mammadov ha estat solista a la Filharmònica Estatal d'Azerbaidjan durant molts anys i ha actuat en concerts. Gràcies a les seves actuacions, els conjunts de mugham escrits en cintes de gramòfon es van estendre arreu del Pròxim Orient. Yagub Mammadov va crear les seves pròpies tradicions en art, de les quals es van beneficiar molts cantants del seu temps, així com també la nova generació.

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

  1. «YAQUB MƏMMƏDOV... ÖZÜ DƏ BİRİNCİSİ» (en azerbaijani). Arxivat de l'original el 14 d'agost 2014. [Consulta: 14 agost 2014].
  2. «Qiymətli səs xəzinəsi» (en azerbaijani). [Consulta: 14 agost 2014].
  3. «President visits culture, health facilities in southwest Azerbaijan». Arxivat de l'original el 14 d'agost 2014. [Consulta: 14 agost 2014].