Zaman (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaZaman
Fitxa
DireccióPatrick Lebon Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióRoland Verhavert Modifica el valor a Wikidata
GuióPaul Koeck Modifica el valor a Wikidata
MúsicaFrançois Glorieux Modifica el valor a Wikidata
FotografiaWalther van den Ende Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeLudo Troch Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenBèlgica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1983 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalneerlandès Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de ficció criminal Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0154023 Rottentomatoes: m/zaman Letterboxd: zaman Allmovie: v158506 TCM: 482332 TMDB.org: 139755 Modifica el valor a Wikidata

Zaman és una pel·lícula belga en flamenc de ficció criminal del 1983 de Patrick Lebon.[1]

Argument[modifica]

Zaman és un detectiu de policia honest i motivat. Com que està tan absorbit en la seva feina, s'allunya de la seva dona i dels seus fills des del seu primer matrimoni. En la seva investigació segueix el rastre del poderós empresari Collas, que està connectat amb l'ombrívol propietari de la discoteca Kaplan. Quan està vinculat amb el jove i temerari col·lega Frank, la investigació sembla sortir del carril. Frank està lesionat a causa d'un error de judici de Zaman. No obstant això, està decidit a enganxar un "peix gros" malgrat l'oposició dels seus superiors.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

La pel·lícula, la tercera de Patrick Lebon, es considera la primera pel·lícula policial flamenca i es va avançar al seu temps. Els diàlegs, escrits per Lebon i Paul Koeck, no semblen artificialment literaris, a diferència de la majoria de pel·lícules flamenques d'aquell període. L'entorn urbà amb els seus petits delictes i la vulnerabilitat de les persones que hi ha darrere de l'oficial de policia estan ben representats.[2]

Per a la pintura ambiental, la pel·lícula va ser una influència en la posterior sèrie de televisió de la BRT Langs de Kade.

Erik Van Looy va citar Zaman com a font d'inspiració per a la seva pel·lícula de 2003 De zaak Alzheimer i va incorporar algunes línies de diàleg al guió de aquella pel·lícula.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]