Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Sobre aquest tauler

Ajuda

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes

afegir versió CA a mapa resultats electorals

9
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Quetz72 al mapa en anglès es pot afegir també el català i fins i tot l'aranès si redueixes la mida del castellà? Ja té nassos que la gent que vegi l'article en anglès o en altres idiomes no sàpiguen que hi existeixen llengües pròpies. Qui l'ha creat sabia què feia.

Quetz72 (discussiócontribucions)

Com que no es pot canviar la mida del subtítol sense haver de tornar a pujar la imatge, he traduït el subtítol en anglès, i creat una versió en castellà on títol i subtítol són en castellà. Igual amb les altres (gallec, occità). A veure quant dura.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, @Quetz72! Bona feina i gràcies per estar-hi a sobre.

Quetz72 (discussiócontribucions)

De fet la primera fila del títol de l'original ho posa en anglès, i la segona és en castellà. He traduït ambdues línies per venir a posar el mateix, esmentant només la legislatura al de dalt. El que no hi cap és en 3 llengües, o només si quedés partit entre les 2 línies, però la de dalt és en negreta. Ho canvio per català a dalt i occità a baix?

Quetz72 (discussiócontribucions)

He afegit l'occità amb el mateix text a sota del català (a banda també hi ha 'escons', 'bancs' en aranès). Faig a banda la versió en gallec com demana @Amadalvarez.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

La versió GL està escrita en castellà.

Hauria de ser "Eleccións ao Parlamento de Cataluña de 2024" i, si cal, "14ª lexislatura do Parlamento de Cataluña"


Gràcies

Amadalvarez (discussiócontribucions)

perdó. Veig que ja està corregit. Gràcies, @Quetz72

Resposta a «afegir versió CA a mapa resultats electorals»
B25es (discussiócontribucions)

He trobat que n'hi ha dos articles, Mina d'aigua i Qanat que potser parlen del mateix. A Wikidata hi ha dos ítems diferents, però mina d'aigua només té article en català, mentre que qanat en té en un grapat de llengües (incloent-hi el català). No sé d'enginyeria hidràulica, de manera que no estic segur si ens sobra un article o a totes les altres viquipèdies en falta un.

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo tampoc no en sé gaire del tema, però he aclarit que:

  • Al DIEC, només apareix mina d'aigua:
  • Al Termcat apareixen les dues però no semblen sinònims: i
Paucabot (discussiócontribucions)

A els consideren sinònims. A diuen:

Básicamente un qanat y una mina de agua son lo mismo, con algunas diferencias entre ellas. El qanat tiene pozos de aireación en su recorrido mientras que en las minas los pozos no son esenciales. La construcción del qanat se efectuaba desde la salida hasta el pozo madre y la construcción de las minas de agua era al revés.

Paucabot (discussiócontribucions)

Si les diferències són només aquestes, s'entén bastant perquè les altre Viquipèdies tenen només un article.

Dos motius més per fusionar-los serien que els dos articles utilitzen la mateixa imatge per representar el concepte i que Mina d'aigua comença dient:

Una mina d'aigua o font de mina és el nom que rep el qanat (–en àrab قناة, qanāt–) als Països Catalans

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo no faria servir aquesta definició. El qanat és el sistema àrab i persa.

Paucabot (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

La rel del problema és que entre les mines d'aigua, els aqüeductes subterranis (o no subterranis), els qanats i una pila de coses més hi ha un contínuum que cadascú talla per on vol.

Aleshores es poden fer articles sobre les diferents varietats, i està bé tenir articles separats sobre qanats i mines d'aigua, i també estaria bé separar els interviquis, però aquí topem amb que la majoria de viquipèdies tenen només un article i per tant poc interès amb separar-los. Per exemple, el lògic seria ajuntar es:viaje de agua amb mina d'aigua, però si jo fos editor d'eswiki potser preferiria lligar-lo amb els 47 interviquis de qanaq abans que amb els molt pocs de mina d'aigua.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord. Si mantenim els dos articles separats, però, s'hauria de deixar ben clar quina és la diferència ben prest de l'article, millorant la introducció i potser usant qualque plantilla com {{Vegeu}}.

Feliuvilassar (discussiócontribucions)

No hi ha cap diferència entre qanat i mina d'aigua o viaje de agua que en diuen a Madrid. Tot són el mateix tipus de captacions horitzontals de les aigües freàtiques. Els romans també les utilitzaven i de fet la majoria d'aqüeductes que abasteixen la ciutat de Roma són el que en català anomenem mines d'aigua. No és cert el que es diu sobre les diferències més amunt. Tant qnats com mines tenen els pous de registre que són utilitzats durant a la seva construcció i un cop construïda la mina serveixen per mantenir la ventilació dins de la mateixa i poder-hi accedir amb garanties. Igualment no és veritat que uns i altres es comencessin a excavar per una punta o per l'altra, l'excavació es feia de totes maneres depenent de la quantitat de treballadors de que es disposava i de les característiques del terreny. Normalment primer es feien uns pous de prova per situar la veta d'aigua subterrània i desprès s'excavava la mina de d'aquell punt o des d'un altre punt del recorregut per on havia de passar l'aigua o des d'ambdós punts si es disposava de diferents grups d'obrers que podien afronta l'obra més ràpidament.

Resposta a «Qanats i mines d'aigua»
Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

He estat mirant a wikicommons i m'ha sobtat no trobar cap imatge de l'Edifici Vanguard, una de les icones del patrimoni industrial de l'Hospìtalet, tot i que no està catalogat.

KRLS (discussiócontribucions)

Té un cert sentit. No té ni article ni element a Wikidata, en conseqüència, no apareix en el wikishootme ni cap lector pot ser conscient que ens falta.

Potser seria útil tenir una propietat de Wikidata que fos PoblesdeCatalunya.cat, però caldria valorar quants elements tenen que no estiguin protegits (i ja siguin a Wikidata)

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Seria útil tenir aquesta propietat i algunes més (i em reconec culpable de la mandra de demanar-les), però de moment el que tenim són uns centenars d'elements amb Descrit a l'URL (P973) de poblesdecatalunya.cat o amb referències amb la URL o amb Afirmat a (P248) Poblesdecatalunya.cat (Q119625160) (o totes dues coses), i el mateix pels mapes de patrimoni cultural de la Diputació.

Amb el catàleg de patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona tenim una cosa semblant tot i que aquí sí que tenim Identificador Catàleg de Patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona (P11557).

Sobre quants elements de poblesdecatalunya.cat que no estiguin protegits (i que per tant no estiguin ja a Wikidata a través de les llistes de monuments que beuen de l'IPAC):

  • A la majoria de comarques hi ha menys elements a poblesdecatalunya.cat que a l'IPAC, tot i que els criteris són diferents i de vegades hi ha elements a poblesdecatalunya.cat que no són a l'IPAC. Especialment passa amb monuments (més que amb edificis) i amb obres recents, per exemple el Monument a Ildefons Cerdà (Q120422382) o l'edifici Vànguard que ha començat aquest fil.
  • A Barcelona poblesdecatalunya.cat té molts més edificis que l'IPAC. Una gran part coincideixen amb els de nivell C de l'Ajuntament (que nosaltres no posem a les llistes de monuments), tot i que no hi són tots els de nivell C, però n'hi ha uns quants més a poblesdecatalunya.cat. Especialment això es nota amb els edificis moderns, i també amb elements d'art públic recents que són posteriors als catàleg d'art públic de Barcelona.
Pere prlpz (discussiócontribucions)

I sobre si l'existència de l'element a Wikidata afavoreix gaire que es faci la foto, no sé què dir-te. Després d'haver fet unes quantes pujades massives d'elements a Wikidata (incloent la majoria els nuclis de població, edificis, ponts, coves i túnels que surten al mapa) veig que el ritme al que van apareixent fotos a les llistes de topònims és força baix. Alguns tenim l'afició de documentar tot els punts que surtin al Wikishotme i els que podrien sortir-hi, però em temo que no som gaires.

De fet, ara, en comptes de fer pujades massives a Wikidata perquè qualsevol (o jo mateix) n'acabi pujant les fotos, el que faig és pujar a Wikidata les coses de les que ja tinc la foto feta.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

El que m'estranya és que a la GEC no hi ha cap referència a l'empresa, i això que es tractava d'un fabricant d'electrodomèstics català.

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si trobeu un edifici que és a poblesdecatalunya.cat i no a Wikidata (i creieu que hi hauria de ser):

I ja tindreu l'element a Wikidata i podreu revisar-lo per millorar el que pugueu posar millor a mà que el que hagi fet l'app i per afegir-hi més coses que l'app no hagi llegit. Mentre escrivia això, amb només copiar i enganxar dos cops, ja existeix Edifici Vanguard (Q125870648).

I tot això també val si en comptes de poblesdecatalunya.cat són els mapes de patrimoni cultural de la Diputació o els elements de nivell C del catàleg de patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Dues noves sobre el tema.

La bona és que ara fa una mica he fet la foto i ja és a Commons i Wikidata.

La dolenta és que la foto l'he fet ara fa una mica i seria bo que algú en fes una altra de dia.

Resposta a «Fotos de l'Edifici Vanguard»

Mes de l'Àfrica, problemes per a tenir un sistema de recompte de viquiprojectes

13
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Des de fa una setmana que tinc a punt i enllestit per a començar el Viquiprojecte:Mes de l'Àfrica. Tanmateix, estava previst fer-hi servir el bot de concursos del @Townie, però sembla que no pot accedir al seu compte d'Ubuntu... Amb la qual cosa toca canviar d'estratègia i vol dir que ara mateix no tenim bots de recompte que siguin accessibles i a l'abast de qualsevol viquipedista per a organitzar concursos amb mínims de qualitat.

Dit això, que espero que es pugui solucionar, cap idea per al recompte de punts? Que sigui el menys costós de fer i que no suposi demanar a cada participant obrir-se una taula i apuntar els seus punts, referències i articles afegits amb una calculadora a la mà, com fa 10 anys? El Fountain té unes limitacions i una obsolescència tècniques que només permeten sumar un article, tant és si de nivell AdQ o un esborrany de tres paraules...

Volia començar-lo el dilluns 5, però si és divendres 10 i dura vint dies ja serà un èxit. Gràcies!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Cap problema en fer el recompte a ma, amb taules. El sistema de puntuació que planteges no és gens complicat de dur, així que pots tirar pel dret.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Bon dia, Xavier, amb el Fountain tu pots indicar l'extensió mínima de l'article (ja sigui en bytes com en paraules -que no comptarien les taules-) i després tu, com a jurat, pots valorar la qualitat de l'article donant-li el teu vist-i-plau.

Medol (discussiócontribucions)

Només han sabut fer sistemes prou pràctics en Townie i en Toniher. Si ara no tenim ningú que ho pugui fer, no podem pagar a algun informàtic perquè ens ho faci i ens ho actualitzi quan calgui? Penso que seria una eina prou important per la comunitat per, si cal, invertir-hi recursos, tenint en compte que ja fa mesos que tenim aquest problema i cada concurs és un problema. Seria fantàstic poder crear la pàgina del concurs, indicar els criteris de comptar punts, els articles afectats, els usuaris participants i les dates i que tot anés rodat sense més esforços ni haver de demanar favors cada vegada. Potser per aquest concurs no hi seríem a temps, però a llarg termini seria molt bo. Trobar algú que ho sàpiga fer no és tant difícil, jo conec gent i segur que vosaltres també. I per pagar-ho segurament Amical podria, o fem un rapidgrant d'aquests, o un Verkami o similar.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Com ho fan a altres viquipèdies? Si també fan servir bots, no els podríem copiar?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Com dic més avall, el @Threepbot del @Townie i en @Joutbis és una còpia millorada del millor bot de concursos mai publicat, l'UKBot suec. En el seu moment vam fer recerca intensa del panorama i preguntar força amb ajuda dels bascos (@Theklan); ells també el van readaptar.

El Threepbot, de fet, avançava força l'UK amb esmenes addicionals. El problem rau en dues coses: 1) l'accés perdut i 2) fins i tot si en tenim l'accés recuperat, quan en Townie i en Joutbis no hi pugin ser, cal que tinguem explicat amb un abecedari senzillíssim com la resta d'usuaris el podem posar en servei per a qualsevol concurs sense haver de perseguir-los.

Joutbis (discussiócontribucions)

No, no, l'UKBot no l'hem avançat mai, és una virgueria. L'únic que va passar és que hi vam trobar i corregir un error. Ho vaig comunicar a l'autor i no em va respondre; potser ha abandonat el projecte, i l'UKBot actual el manté algú altre.

Perquè el problema és de manteniment: és un programari molt gran, i tot i que està ben escrit i comentat, costa molt de posar-s'hi; de tant en tant s'hi han de fer cosetes, no gran cosa, per adaptar-se a canvis de versions que requereix Toolforge, o per arreglar corrupcions de la base de dades. I si no l'has fet tu, per molt poca cosa que sigui al final, és complicat. Hi donaré un cop d'ull, però no tinc gaire temps, i ara mateix no us puc garantir res.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

En general, tenim un problema greu amb l'herència del know-how.

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si us serveix, podeu mirar d'adaptar i actualitzar Usuari:PereBot/robot puntuador repte 2015.

De tota manera, a les normes del viquiprojecte hi veig moltes coses que s'han d'avaluar a mà. Un bot pot servir d'ajuda però difícilment donarà la puntuació definitiva.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Pere prlpz el bot d'en @Townie era capaç de comptar tot això i més perquè el @Threepbot estava basat en l'UKBot, que és el millor que s'ha inventat mai per a aquesta tasca i el van publicar els suecs inicialment. Mira com quedaven els seus recomptes: Viquiprojecte:Concursos/En curs/Cervells.

En @Toniher té el bot de les etiquetes que estava súper bé també, però ja és pràcticament inactiu i és injust tant per a ell com a nosaltres haver de dependre d'usuaris que ja no tenen un dia a dia en el projecte.

@KajenCAT el format de només un mínim de caràcters i articles nous i de tenir un jurat aprovant cada article no em quadra gens. En general, tenim un problema greu perquè sense dinàmiques automatitzades de participació i senzilles de comptabilització, mai pescarem nova gent amb concursos. L'actualització manual d'en @Cataleirxs és l'únic factible, però faré alguna simplificació en les referències. Sigui com sigui, fa que aquestes activitats només quedin per als veterans de la casa.

@Medol no crec que la solució sigui en cap cas pagar per a res perquè genera el mateix problema que tenim ara: s'acaben els diners, s'acaba el suport tècnic. Hem d'entrar a supervisar estudiants de màster, doctorat i facultats d'enginyeria perquè col·laborin a donar-nos eines que els prestigiïn a ells també i se sentin atrets pel gran món exploratiu que poden trobar-hi.

KajenCAT (discussiócontribucions)

No veig cap complicació amb Fountain si només es tracta d'articles creats, i no millores d'articles existents. És el sistema més senzill i amigable que he vist fins ara a la Viquipèdia. Qualsevol sistema que implementis caldrà un jurat per comprovar almenys els punts 4, 5, i 7 del concurs en cada article. En canvi, Fountain és perfecte pels punts 1, 2 i 6 perquè ho fa automàtic, i facilita enorment la feina al jurat amb els punts 8 i 9 al tenir una infraestructura preparada per puntuar.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@KajenCAT si mires la pàgina del concurs, Viquiprojecte:Mes de l'Àfrica, veuràs que hi ha una feinada al darrere de documentació i d'argumentari perquè precisament no es tracti només (ans al contrari, per a canviar males dinàmiques) d'articles creats.

Resposta a «Mes de l'Àfrica, problemes per a tenir un sistema de recompte de viquiprojectes»
Carafun (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Carafun (discussiócontribucions)

gracias!

Esborraments massius a FC Barcelona

4
Resum per Xavier Dengra

Error de reversió meu.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

He revertit més de 10 edicions de l'usuari @Masoud.h1368 perquè està eliminant textos massius de l'article FC Barcelona i reemplaçant-los per plantilles d'incompletesa sense cap resum d'edició ni explicacions plausibles a la discussió. Sembla que abans ja ha estat fent-ho de manera molt avançada. Algú sap de què va o s'ho ha mirat abans? No es pot fraccionar un article i spamejar a desenes d'usuaris amb missatges a la discussió «pots ampliar-ho?». Crec que convindria una aproximació més conservadora i revertir molt del que s'ha fet fins ara per manca de consens i perquè no és clar què es pot haver perdut pel camí en un article clau i complet com era aquest.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

M'havia passat per alt tot això; mea culpa. Em reverteixo i arxivo la conversa, disculpes.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No ho he seguit gaire perquè el tema no m'atrau, però segurament l'article del Barça necessita atenció de més usuaris.

Evolució del nombre d'articles de la Viquipèdia

8
Jordiventura96 (discussiócontribucions)

Bon vespre,

Estic intentant actualitzar el següent fitxer, que mostra el nombre d'articles de la Viquipèdia en català al llarg del temps:

Fitxer:Articles a la Viquipèdia en català.svg

En el seu moment vaig extreure les dades en format csv d'alguna pàgina, però ara mateix no la trobo. Algú em sabria dir algun lloc d'on pugui extreure les mateixes dades actualitzades? Moltes gràcies

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Tirant d'hemeroteca, que crec que mai havíem fet una llista tan detallada:

  1. Primer article: 17 de març de 2001, àbac
  2. 1.000 articles: 8 de març de 2003, desconegut
  3. 7.000 articles: 7 de juliol de 2004, desconegut
  4. 8.000 articles: 19 de setembre de 2004, desconegut
  5. 10.000 articles: 16 de novembre de 2004, desconegut
  6. 15.000 articles: 21 de juny de 2005, desconegut
  7. 18.000 articles: 21 de setembre de 2005, desconegut
  8. 20.000 articles: 19 de novembre de 2005, desconegut
  9. 25.000 articles: 14 de febrer de 2006, desconegut
  10. 30.000 articles: 6 de maig de 2006, lunitari
  11. 40.000 articles: 20 de setembre de 2006, enginyeria d'aliments
  12. 50.000 articles: 4 de gener de 2007, lesbianisme o mar de fons (disputat)
  13. 75.000 articles: 31 d'agost de 2007, Eutidem (filòsof)
  14. 100.000 articles: 18 de gener de 2008, arrel cúbica
  15. 115.000 articles: 30 d'abril de 2008, desconegut
  16. 120.000 articles: 13 de juliol de 2008, desconegut
  17. 125.000 articles: 12 d'agost de 2008, desconegut
  18. 130.000 articles: 10 de setembre de 2008, desconegut
  19. 140.000 articles: 7 de novembre de 2008, desconegut
  20. 150.000 articles: 28 de desembre de 2008, desconegut
  21. 170.000 articles: 7 d'abril de 2009, desconegut
  22. 180.000 articles: 13 de juny de 2009, desconegut
  23. 190.000 articles: 1 d'agost de 2009, desconegut
  24. 200.000 articles: 21 de setembre de 2009, Carnaval de Solsona
  25. 250.000 articles: 29 de juny de 2010, Mare de Déu del Claustre
  26. 300.000 articles: 22 de desembre de 2010, desconegut
  27. 350.000 articles: 25 agost 2011, Campanar d'Isanta
  28. 400.000 articles: 12 d'abril de 2013, Heli-4
  29. 450.000 articles: 3 de febrer de 2015, desconegut
  30. 500.000 articles: 11 de març de 2016, Oda Krohg
  31. 600.000 articles: 6 de gener de 2019, Pura Velarde
  32. 700.000 articles: 24 d'abril de 2022, Hey, Hey Rise Up!

A {{Viquipèdia en català}} està ordenat numèricament al gràfic en només alguns casos, però crec que en aquesta llista que et passo he traçat més exhaustivament algunes xifres i el nom dels articles en qüestió, per si els vols afegir.

A veure si algú més pot ajudar a aportar més llum sobre altres xifres o el nom dels articles en qüestió d'alguna de les fites que manquen!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Estaria bé una pàgina en què un bot anés apuntant els números rodons cada 5.000 o 10.000 articles, de manera que en sapiguem el nom, dia i autor. Ens permetria fer bones regressions numèriques sobre el ritme de progrés (indicatiu de la participació o de la prioritat de la comunitat) i com a memòria històrica interna.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Jordiventura96 M'imagino que la pàgina d'on vas treure les dades originals era https://stats.wikimedia.org/CA/TablesWikipediaCA.htm o una de relacionada, però no s'actualitza des del 2018.

Per treure els articles amb números rodons, "només" caldria baixar tots els articles amb la seva data de creació, ordenar-los i comptar-los. Ara bé, compte que segurament no sortiria el mateix que es va comptar a mà en el seu moment, encara que només sigui pels articles esborrats o pels articles que no eren articles (redireccions, per exemple), que ara ho són.

Jordiventura96 (discussiócontribucions)
Jordiventura96 (discussiócontribucions)

Ja he penjat una versió actualitzada del fitxer. Aprofito per adjuntar a aquest missatge el codi Matlab que he utilitzat per crear la gràfica, per si pot ser de servei.


close all

A = readtable('undefined.csv');

n=[];

i=1;

m=size(A(:,1));

s="";

s2="";

while i<=m(1)

    b=table2struct(A(i,3));

    c=strsplit(b.Var3,',');

    d=c(2);

    ni=str2double(d);

    n=[n,ni];

    s=append(s,num2str(ni),',');

    i=i+1;

end

t=2001:1/12:2023+1/12;

j=1;

while j<=length(t)

    s2=append(s2,num2str(t(j)),",");

    j=j+1;

end

figure

h=plot(t,n,'LineWidth',1.2);

grid on

xlabel('Any')

ylabel('Nombre d''articles')

title('Evolució del nombre d''articles a la Viquipèdia en català')

yticks([0 1 2 3 4 5 6 7 8]*100000)

yticklabels({'0','100k','200k','300k','400k','500k','600k','700k','800k'})

ax = gca;

ax.YAxis.Exponent = 0;

set(gcf,'color','w');

xlim([2001 t(end)])

r=[1000,10000,20000,50000,100000,250000,500000,600000,700000];

j=1;

while j<=length(r)

    hold on

    plot(t(sum(n<r(j))+1),n(sum(n<r(j))+1),'ro','MarkerSize',7)

    disp(t(sum(n<r(j))+1))

   j=j+1;

end

Resposta a «Evolució del nombre d'articles de la Viquipèdia»
Desesser (discussiócontribucions)

El text d'aquest article ha estat extret d'El Camí (revista), on s'havia introduït indegudament fa més de tres anys. Pregue que algú els repasse per si no ho he solucionat prou bé, i sobretot per si cal traslladar part de l'historial de l'un a l'altre, cosa que jo no sé fer. Gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Com que els dos textos estan junts a totes les edicions de l'historial, no es poden separar els historials. La manera d'indicar l'autoria és posar la plantilla {{copiat de}} a Discussió:El Camí (revista 1918).

De vegades explicar-ho al resum de l'edició on es fa la còpia pot ser útil o fins i tot suficient.

Desesser (discussiócontribucions)

No en totes les edicions: els historials estan junts a partir de l'edició del 23 gener 2021 per Noelia.perez10, però a partir d'aquesta data la immensa majoria de les les edicions següents es refereixen al text paràsit, que fins i tot intentà suplantar totalment el seu hoste involuntari, però docosong va reaccionar a temps; tan sols li faltà (a ell i a tots els editors següents, humans i robots) adonar-se que el resultat era un monstre de dos caps. Me'n faig creus, i ho he dut ací principalment per alertar una mica sobre la necessitat de posar més atenció, més enllà de petits (bé que importants) detalls lèxics, sintàctics, de format, etc., a la possible incoherència argumental dels articles, per tal que no puga passar desapercebuda durant anys com en aquest cas, tot i ser tan flagrant. No és la primera vegada que vinc a esmerçar una hora disponible i tope amb desgavells de tal calibre, i és molt desencoratjador. Si volem una Viquipèdia amb cara i ulls, cal ser més vigilants i expeditius. Lamentaria que algú es prenga a mal aquesta crítica, sé que alguns hi dediqueu molt de temps i que no hi ha prou mans, us pregue que disculpeu aquest desfogament momentani, del qual probablement em penedité d'ací no res.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí vols demana-ho als administradors (a Viquipèdia:Petició als administradors) però jo veig cap manera de separar els dos historials tal que tot el text que hi surti estigui correctament atribuït a qui el va escriure. Quan separes els historials, en cada edició (versió) hi ha tot el text, i totes les versions menys una hi ha els dos textos.

Sí que seria fàcil de separar els historials si no s'hagués restaurat el text antic abans d'esborrar el nou, com ha passat en altres ocasions en altres articles.

Desesser (discussiócontribucions)

Crec que de moment la plantilla que hi has posat serà suficient. Moltes gràcies, Pere prlpz, per la teua atenció.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Quan es clica sobre l'enllaç a l'article d'Isabel II d'Espanya apareix la foto d'una noia desconeguda. Què carai passa?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No és desconeguda. És it:Charli D'Amelio i no hi pateixis que s'arreglarà sol.

Vandalisme a Wikidata que deu haver fet que sortís aquesta foto a l'article durant un parell de dies. No sé què triguen a renovar-se els chaches implicats.

Resposta a «Foto d'una noia desconeguda»

Més discussions a Wikidata sobre municipis de Catalunya / municipis d'Espanya

4
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per si a algú li interessa, aquest cop a Wikidata:Administrators'_noticeboard.

No a quina banda de la Taverna hauria d'anar aquest missatge però el deixo a Ajuda que és on es va parlar el darrer cop del mateix.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

No té a veure amb el tema pròpiament, però l'enllaç està trencat per culpa de l'apòstrof però quan l'edito per susbtituir ' per %27 el canvi no se'm desa (o es desa directament un apòstrof i passa a trencar l'enllaç novament). És a dir, no accepta el codi [[wikidata:Administrators%27_noticeboard#Municipalities|Wikidata:Administrators'_noticeboard]] i el canvia per [[wikidata:Administrators'_noticeboard#Municipalities|Wikidata:Administrators'_noticeboard]] És un problema del Flow?

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)
Resposta a «Més discussions a Wikidata sobre municipis de Catalunya / municipis d'Espanya»