Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

He estat mirant a wikicommons i m'ha sobtat no trobar cap imatge de l'Edifici Vanguard, una de les icones del patrimoni industrial de l'Hospìtalet, tot i que no està catalogat.

KRLS (discussiócontribucions)

Té un cert sentit. No té ni article ni element a Wikidata, en conseqüència, no apareix en el wikishootme ni cap lector pot ser conscient que ens falta.

Potser seria útil tenir una propietat de Wikidata que fos PoblesdeCatalunya.cat, però caldria valorar quants elements tenen que no estiguin protegits (i ja siguin a Wikidata)

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Seria útil tenir aquesta propietat i algunes més (i em reconec culpable de la mandra de demanar-les), però de moment el que tenim són uns centenars d'elements amb Descrit a l'URL (P973) de poblesdecatalunya.cat o amb referències amb la URL o amb Afirmat a (P248) Poblesdecatalunya.cat (Q119625160) (o totes dues coses), i el mateix pels mapes de patrimoni cultural de la Diputació.

Amb el catàleg de patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona tenim una cosa semblant tot i que aquí sí que tenim Identificador Catàleg de Patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona (P11557).

Sobre quants elements de poblesdecatalunya.cat que no estiguin protegits (i que per tant no estiguin ja a Wikidata a través de les llistes de monuments que beuen de l'IPAC):

  • A la majoria de comarques hi ha menys elements a poblesdecatalunya.cat que a l'IPAC, tot i que els criteris són diferents i de vegades hi ha elements a poblesdecatalunya.cat que no són a l'IPAC. Especialment passa amb monuments (més que amb edificis) i amb obres recents, per exemple el Monument a Ildefons Cerdà (Q120422382) o l'edifici Vànguard que ha començat aquest fil.
  • A Barcelona poblesdecatalunya.cat té molts més edificis que l'IPAC. Una gran part coincideixen amb els de nivell C de l'Ajuntament (que nosaltres no posem a les llistes de monuments), tot i que no hi són tots els de nivell C, però n'hi ha uns quants més a poblesdecatalunya.cat. Especialment això es nota amb els edificis moderns, i també amb elements d'art públic recents que són posteriors als catàleg d'art públic de Barcelona.
Pere prlpz (discussiócontribucions)

I sobre si l'existència de l'element a Wikidata afavoreix gaire que es faci la foto, no sé què dir-te. Després d'haver fet unes quantes pujades massives d'elements a Wikidata (incloent la majoria els nuclis de població, edificis, ponts, coves i túnels que surten al mapa) veig que el ritme al que van apareixent fotos a les llistes de topònims és força baix. Alguns tenim l'afició de documentar tot els punts que surtin al Wikishotme i els que podrien sortir-hi, però em temo que no som gaires.

De fet, ara, en comptes de fer pujades massives a Wikidata perquè qualsevol (o jo mateix) n'acabi pujant les fotos, el que faig és pujar a Wikidata les coses de les que ja tinc la foto feta.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

El que m'estranya és que a la GEC no hi ha cap referència a l'empresa, i això que es tractava d'un fabricant d'electrodomèstics català.

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si trobeu un edifici que és a poblesdecatalunya.cat i no a Wikidata (i creieu que hi hauria de ser):

I ja tindreu l'element a Wikidata i podreu revisar-lo per millorar el que pugueu posar millor a mà que el que hagi fet l'app i per afegir-hi més coses que l'app no hagi llegit. Mentre escrivia això, amb només copiar i enganxar dos cops, ja existeix Edifici Vanguard (Q125870648).

I tot això també val si en comptes de poblesdecatalunya.cat són els mapes de patrimoni cultural de la Diputació o els elements de nivell C del catàleg de patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Dues noves sobre el tema.

La bona és que ara fa una mica he fet la foto i ja és a Commons i Wikidata.

La dolenta és que la foto l'he fet ara fa una mica i seria bo que algú en fes una altra de dia.

Resposta a «Fotos de l'Edifici Vanguard»