Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Mes de l'Àfrica, problemes per a tenir un sistema de recompte de viquiprojectes

13
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Des de fa una setmana que tinc a punt i enllestit per a començar el Viquiprojecte:Mes de l'Àfrica. Tanmateix, estava previst fer-hi servir el bot de concursos del @Townie, però sembla que no pot accedir al seu compte d'Ubuntu... Amb la qual cosa toca canviar d'estratègia i vol dir que ara mateix no tenim bots de recompte que siguin accessibles i a l'abast de qualsevol viquipedista per a organitzar concursos amb mínims de qualitat.

Dit això, que espero que es pugui solucionar, cap idea per al recompte de punts? Que sigui el menys costós de fer i que no suposi demanar a cada participant obrir-se una taula i apuntar els seus punts, referències i articles afegits amb una calculadora a la mà, com fa 10 anys? El Fountain té unes limitacions i una obsolescència tècniques que només permeten sumar un article, tant és si de nivell AdQ o un esborrany de tres paraules...

Volia començar-lo el dilluns 5, però si és divendres 10 i dura vint dies ja serà un èxit. Gràcies!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Cap problema en fer el recompte a ma, amb taules. El sistema de puntuació que planteges no és gens complicat de dur, així que pots tirar pel dret.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Bon dia, Xavier, amb el Fountain tu pots indicar l'extensió mínima de l'article (ja sigui en bytes com en paraules -que no comptarien les taules-) i després tu, com a jurat, pots valorar la qualitat de l'article donant-li el teu vist-i-plau.

Medol (discussiócontribucions)

Només han sabut fer sistemes prou pràctics en Townie i en Toniher. Si ara no tenim ningú que ho pugui fer, no podem pagar a algun informàtic perquè ens ho faci i ens ho actualitzi quan calgui? Penso que seria una eina prou important per la comunitat per, si cal, invertir-hi recursos, tenint en compte que ja fa mesos que tenim aquest problema i cada concurs és un problema. Seria fantàstic poder crear la pàgina del concurs, indicar els criteris de comptar punts, els articles afectats, els usuaris participants i les dates i que tot anés rodat sense més esforços ni haver de demanar favors cada vegada. Potser per aquest concurs no hi seríem a temps, però a llarg termini seria molt bo. Trobar algú que ho sàpiga fer no és tant difícil, jo conec gent i segur que vosaltres també. I per pagar-ho segurament Amical podria, o fem un rapidgrant d'aquests, o un Verkami o similar.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Com ho fan a altres viquipèdies? Si també fan servir bots, no els podríem copiar?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Com dic més avall, el @Threepbot del @Townie i en @Joutbis és una còpia millorada del millor bot de concursos mai publicat, l'UKBot suec. En el seu moment vam fer recerca intensa del panorama i preguntar força amb ajuda dels bascos (@Theklan); ells també el van readaptar.

El Threepbot, de fet, avançava força l'UK amb esmenes addicionals. El problem rau en dues coses: 1) l'accés perdut i 2) fins i tot si en tenim l'accés recuperat, quan en Townie i en Joutbis no hi pugin ser, cal que tinguem explicat amb un abecedari senzillíssim com la resta d'usuaris el podem posar en servei per a qualsevol concurs sense haver de perseguir-los.

Joutbis (discussiócontribucions)

No, no, l'UKBot no l'hem avançat mai, és una virgueria. L'únic que va passar és que hi vam trobar i corregir un error. Ho vaig comunicar a l'autor i no em va respondre; potser ha abandonat el projecte, i l'UKBot actual el manté algú altre.

Perquè el problema és de manteniment: és un programari molt gran, i tot i que està ben escrit i comentat, costa molt de posar-s'hi; de tant en tant s'hi han de fer cosetes, no gran cosa, per adaptar-se a canvis de versions que requereix Toolforge, o per arreglar corrupcions de la base de dades. I si no l'has fet tu, per molt poca cosa que sigui al final, és complicat. Hi donaré un cop d'ull, però no tinc gaire temps, i ara mateix no us puc garantir res.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

En general, tenim un problema greu amb l'herència del know-how.

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si us serveix, podeu mirar d'adaptar i actualitzar Usuari:PereBot/robot puntuador repte 2015.

De tota manera, a les normes del viquiprojecte hi veig moltes coses que s'han d'avaluar a mà. Un bot pot servir d'ajuda però difícilment donarà la puntuació definitiva.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Pere prlpz el bot d'en @Townie era capaç de comptar tot això i més perquè el @Threepbot estava basat en l'UKBot, que és el millor que s'ha inventat mai per a aquesta tasca i el van publicar els suecs inicialment. Mira com quedaven els seus recomptes: Viquiprojecte:Concursos/En curs/Cervells.

En @Toniher té el bot de les etiquetes que estava súper bé també, però ja és pràcticament inactiu i és injust tant per a ell com a nosaltres haver de dependre d'usuaris que ja no tenen un dia a dia en el projecte.

@KajenCAT el format de només un mínim de caràcters i articles nous i de tenir un jurat aprovant cada article no em quadra gens. En general, tenim un problema greu perquè sense dinàmiques automatitzades de participació i senzilles de comptabilització, mai pescarem nova gent amb concursos. L'actualització manual d'en @Cataleirxs és l'únic factible, però faré alguna simplificació en les referències. Sigui com sigui, fa que aquestes activitats només quedin per als veterans de la casa.

@Medol no crec que la solució sigui en cap cas pagar per a res perquè genera el mateix problema que tenim ara: s'acaben els diners, s'acaba el suport tècnic. Hem d'entrar a supervisar estudiants de màster, doctorat i facultats d'enginyeria perquè col·laborin a donar-nos eines que els prestigiïn a ells també i se sentin atrets pel gran món exploratiu que poden trobar-hi.

KajenCAT (discussiócontribucions)

No veig cap complicació amb Fountain si només es tracta d'articles creats, i no millores d'articles existents. És el sistema més senzill i amigable que he vist fins ara a la Viquipèdia. Qualsevol sistema que implementis caldrà un jurat per comprovar almenys els punts 4, 5, i 7 del concurs en cada article. En canvi, Fountain és perfecte pels punts 1, 2 i 6 perquè ho fa automàtic, i facilita enorment la feina al jurat amb els punts 8 i 9 al tenir una infraestructura preparada per puntuar.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@KajenCAT si mires la pàgina del concurs, Viquiprojecte:Mes de l'Àfrica, veuràs que hi ha una feinada al darrere de documentació i d'argumentari perquè precisament no es tracti només (ans al contrari, per a canviar males dinàmiques) d'articles creats.

Resposta a «Mes de l'Àfrica, problemes per a tenir un sistema de recompte de viquiprojectes»