Usuari Discussió:Mafoso/Arxiu 3

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Corona d'Aragó; paroxisme ?

Valdria la pena que algú es mires tots els redactats on consta a aquesta wikipeRdia l'expressió "Corona d'Aragó", doncs es poden trobar bestieses com aquesta http://ca.wikipedia.org/wiki/Consolat_de_Mar " llibre del Consolat del Mar del s XIV amb quatre escuts a la coberta, de esquerra a dreta i de dalt a baix:Corona d'Aragó (representant a Catalunya),[n 1][1] Mallorca, Aragó antic (representant al regne d'Aragó) i Sicilia.[n 1][1] . N1 : ↑ 1,0 1,1 En aquella època es creia que les barres de la Senyera Reial provenien dels comtes catalans, quan la primera aparició registrada és amb Ramon Berenguer IV després de convertir-se aquest en Príncep d'Aragó. També es creia que el signe dels Reis de la Reconquesta era el signe de l'Aragó antic. (veure llibre de Pidal) I com aquesta, n'és ple! Salut --XPOferens què vols dir-me? 12:51, 15 oct 2011 (CEST)

Petició de d'ajut

Després de veure com ha respost en Vibra a la [1], i la manera com ha agafat el meu paràgraf de resposta, i l'ha esmicolat a troços, per anar-hi inserint, intercalades, les seves respostes, et demano que, si us plau, li ensenyis (jo soc incapaç de perdre més temps amb aquest novell), quines són les maneres d'editar, on ha de respondre, on ha de posar els separadors, així com també l'ús complementari que pot fer de @ o #, quan vol respondre en les Viquipèdia:Pàgines de discussió. Es tracta, tant sols, que l'eduquis, a fi que les seves argumentacions siguin mínimament intel·ligibles, i es puguin mantenir una mica arreglades, ordenades, i estructurades, les pàgines de discussió. L'únic que et demano és que li ensenyis a editar correctament. Aquest novell edita allí on li sembla, posa les respostes en llocs incoherents, i d'aquesta manera no és possible fer res constructiu amb ell. En definitiva, que aconsegueixis que es llegeix-hi Viquipèdia:Ajuda, els seus subapartats, i el Viquipèdia:Llibre d'estil. A mí ja em posa prou frenètic allò què diu, i el to en què ho diu, per, a sobre, haver de fer-li de professor particular de com editar a la Viquipèdia. Jo no puc castigar-lo, o deixar-lo sense les natillas de postre, si no es llegeix Viquipèdia:Ajuda, així que, et suplico, que tu que tens més paciència que jo, aconsegueixis que aquest novell editi de manera racional i seguint les pautes de la Viquipèdia. (PS: demanar-li que s'instal·li un corrector automàtic de català, tampoc no seria mala idea). Agraït. (PS2: respecte la resposta que em comentes, del tractament protocol·lari correcte, no acabo d'entendre a què vols referir-te, o què vols demanar-me, de manera que abans de trencar-m'hi el cap buscant-hi una interpretació, m'estimo més preguntar-t'ho directament. /Sí ja sé, la confiança fa fàstic/ ;-) --Georg-hessen (enraona'm) 20:54, 13 oct 2011 (CEST)

M’encantaria que en Mafoso m’ajudes a millorar, però és esperpèntic que tu escriguis això quan va ser tu qui em va ensenyar a respondre d’aquesta manera (al mig del text de l’altre) amb el teu exemple: http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia_Discussi%C3%B3:Presa_de_decisions/2011/Sobre_la_numeraci%C3%B3_i_cognom_dels_sobirans_de_la_Corona_d%27Arag%C3%B3 .Sobre el to, qualsevol que hagi llegit això podrà veure que ets tu Hessen el primer que em parla malament, parla de mi malament i m’insulta. Jo almenys, no esborro ni tatxo l’argumentació dels altres.--Vibra (disc.) 21:38, 13 oct 2011 (CEST)
Georg-hessen i Vibra : En fot molt fer de mestretites (no em considero model per a ningú)... dit això: Reconduir la picabaralla en quelcom constructiu es quelcom que està a les vostres mans: sols cal que rebaixeu el to i prengueu un xic de distancia. Rellegiu les discussions sota el punt de vista que esteu fent la sobretaula d'un bon àpat discutint amb companys amb una copa a la mà, enlloc de tenir-ho escrit, ... preneu els arguments i passeu de bajanades fruit del vi, el cava i els digestius. Srs. La viquipèdia és un divertiment seriós: estem aquí per principalment per passar una bona estona, alimentar el cuquet d'educadors que portem dins, enriquir-nos amb coneixement, compartir i col·laborar ... si ens hem de posar pedres al fetge més val editar un blog.--Mafoso (Mani'm?) 09:18, 14 oct 2011 (CEST)
Ah!, ok, ja entenc a què et referies amb això de l'entrada protocolària. Pots anar a cadascun dels articles dels reis, i al final de tot, a l'apartat de Títols i successors, sempre hi he editat uns quants exemples de les "firmes protocolàries" dels sobirans al llarg dels anys del seu regnat. Així per exemple, Alfons el Cast signava Ego Ildefonsus, Dei gratia rex Aragonensium et comes Barchinonensium el 1166, Pere el Gran (el que s'ha fet servir d'exemple a la presa de decisions) signava Signum + Petri, Dei gratia Aragonum et Sicilie regis (perquè ell va rebutjar usar el títol català de comte de Barcelona i de rei de València, i només volia usar el títol aragones i el sicilià, fet que suposà un aldarull durant les Corts catalanes), i ja cap al final, Pere el Cerimoniós (el que va iniciar el sistema de numerals) signava Nos Petrus Dei gratia rex Aragonum, Valencie, Maioricarum, Sardinie et Corsice, comesque Barchinone, Rossilionis et Ceritanie (com pots comprovar, sense numeral) el 1384. Així doncs, pel que fa a documents i protocol, usaven tots els títols, i els ordenaven jeràrquicament i cronològica. Ara bé, el regne de València va passar una posició al davant del regne de Mallorca per decisió, precisament, de Pere el Cerimoniós, després que aquest hagués reconquerit el regne de Mallorca i manifestés el seu desig de que aquest fos l'ordre històric dels títols; les queixes dels enviats mallorquins no serviren de res, i l'ordre dels títols quedà fixat per Pere el Cerimoniós. Espero haver respost a la teva pregunta.--Georg-hessen (enraona'm) 18:35, 16 oct 2011 (CEST)


Que vols que faci si em reverteix fins i tot quan elimino errors ortogràfics? És més, fins i tot, em sembla poc dir-li ignorant, quan ell dia rere dia em diu, incult, que no tinc coneixements, ignorat obssesiu etc. Això, no és una confrontació de postures, això bé perquè he aportat prou informació perquè fins i tot ell hagi d'acceptar que la numeració història és al que anomenem catalana, i ara es venja desfent totes aquelles edicions que faig, la majoria sense motiu. Això si que no són maneres. Vibra (disc.) 16:04, 21 oct 2011 (CEST)

Però Mafoso, si estavem col·laborant tranquilament en l'article de la numeració del casal d'Aragó, aportant coses tots dos, i un matí em llevo i ha, però tot, especialment el tema del llinatge dels reis, que ell no vol que aparegui a la ppàgina però que és un tema crucial. I a la majoria de les coses no hi havia motiu, com se la vaig liar, va copiar l'rticle i l'ha fet a la seva manera: Ordinals dels reis d'Aragó, i ara tenim 2 de la mateixa temàtica i sé que s'acavara impossant en seu no perquè hi hagi més informació, sinó perquè 1-jo estic fent una tesina i no tinc tant de temps aquest home està aquí les 24 hores 2-jo no domino tant la viquipèdia etc. Només sé aportar informació i cada cop que ho faig sigui a l'article que sigui me l'esborra, i perquè m'accepti alguna cosa he d'estar discutint amb ell durant hores. Dons així, no hi ha manera i acava fent que no es pugui col·laborar amb ell per cansanci i frustració.--Vibra (disc.) 16:30, 21 oct 2011 (CEST)

Comorrr ? I a què vé això ara?

Mmmm.... Em sembla que ja ho entenc. Fa uns dies em vaig trobar aquest article així. Malgrat que ja se li ha indicat a Vibra mil i una vegades la política Viquipèdia: Punt de vista neutral, i com editar un pàgina per a que sigui viquificada, em vaig armar de paciència i em vaig encomanar a un sant patró per a què em dongués fe en què podria arribar a fer aquest article en comú amb en Vibra. Després d'una paciència infinita, i una feina pedagògica que no em corresponen, es va convertir allò en això. Però davant la constatació evident que cada edició meva era rebutjada i discutida per aragonesista, vaig prendre la decisió d'abandonar l'article a fi d'evitar més disputes, retirar les meves edicions, i que en Vibra pogués editar l'article tot sol, al seu gust i criteri, i segons la seva entera conveniència. Això li vaig comunicar formalment a la seva plana de discussió el 20 d'octubre a les 13:24, i la meva última edició a l'article va ser a les 14:46, tal com es pot comprovar a l'historial de l'article. I també tal com es pot comprovar a l'historial, en Vibra va continuar editant al seu gust tot sol sense que jo hi tornés més, ni ganes que en tenia. Però en Vibra es devia aborrir tot sol, i dues hores després, a les 16:43 del 20 d'octubre, va publicar al taulell dels administradors que necessitava ajuda urgent perquè l'estava acostant. Comooooorrrrr? Pro si ja li havia dit que no editaria més a l'article i feia més de dues hores que estava editant ell tot solet! [2]. En Bestiasònica se'l va ventilar recordant-li, novament, que es llegis Viquipèdia:Verificabilitat i Viquipèdia:Neutralitat. En fi ... ell va continuar editant, tot solet, al seu gust, i segons la seva conveniència, sense que jo hi hagi tornat mai més a aquell article. I ara veig que, avui, a les 16:30h, t'ha vingut a inflar el cap dient-te que l'estic acosant i revertint. Comooooorrr??? Però si ja li vaig dir que no tornaria a editar allí, ell ha estat editant allí, tot solet, i al seu gust, i ara et ve a inflar-te el cap a la teva plana de discussió. Clar ... jo quan he vist la bronca que m'has clavat sense solta ni volta, al començament he pensat .... en Marc s'ha trastocat .... Però no, després de veure el què t'ha escrit, entenc la teva reacció. En fi .... penso que aquest nano (i no ho dic per ofendre¡l, ni per faltar al respecte, sinó com una observació clínica real) penso que aquest nano no està gaire fi del cap ... sigui com sigui, tal com ja li vaig dir ahir, que quedi clar que jo no he tornat a editar, per a res, en aquell article, ni penso fer-ho mai més (acabaria també desequilibrat mentalment).--Georg-hessen (enraona'm) 22:51, 21 oct 2011 (CEST)

La saps llarga tu. No és només larticle de les numeraciosn, són tota la resta, com el de la guerra civil catalana: http://ca.wikipedia.org/wiki/Guerra_civil_catalana , on m'esborraves contingut referenciat amb l'excusa dels escuts, o tants d'altres, però que hi farem ets així, faré cas al Mafoso, no val la pena discutir més. --Vibra (disc.) 03:00, 22 oct 2011 (CEST)

Building Digital Commons

Pots penjar aquest logo http://www.viquimedia.cat/viqui/Fitxer:Logo_DC_Boomerang-1.svg a Commons, si-us-plau? El necessitem per la nota de premsa. --Davidpar (disc.) 12:48, 22 oct 2011 (CEST)

També pots venir diumenge al dimmons, jo potser hi vaig en davidpar, krls, la clara, ... I dinar gratis, ja no t'ho pots perdre, recorda portar el túper per arreplegar més teca. --Lluis_tgn (disc.) 23:04, 24 oct 2011 (CEST)

Opinió

Marc, m'interessaria saber la teva opinió a Discussió:Fets de maig del 1937.--KRLS , (disc.) 12:01, 1 nov 2011 (CET)

Es pot millorar?

Quan puguis, sense presa repassa'm això si us plau http://ca.wikipedia.org/wiki/Francesc_Albardaner#Confer.C3.A8ncies_d.27en_Francesc_Albardaner_a_CEC-.C3.92mnium gràcies MM --XPOferens què vols dir-me? 12:17, 2 nov 2011 (CET)

Bones festes

Bon Nadal!! --MarisaLR (disc.) 16:06, 23 des 2011 (CET)

Bones Festes

Bones Festes!!

Que millori tot pel 2012! --Beusson (disc.) 18:57, 24 des 2011 (CET)

els 1000

sé que estàs a tope, però mira el projecte dels 1000. Potser podries ocupar-te dels que estan a tocar, com cor per salvar-los, ja que requereixen menys temps --barcelona (disc.) 12:47, 6 feb 2012 (CET)

Miró

Deu n'hi do, quina feinada a Viquidites!!! Quan ho tinguis acabat, avisa'm que els hi reenviaré als de la Fundació,OK? Bona feina!!--Kippelboy (disc.) 07:51, 14 març 2012 (CET)

matrimoni

així m'agrada, feina dels 1000! --barcelona (disc.) 11:38, 14 març 2012 (CET)

Esborrar pàgines

Gràcies per esborrar les pàgines. --Nknudsen · 19:18, 10 abr 2012 (CEST)

cartografia.amb

La veritat és que coneixia la pàgina, més per feina que per la viqui, però no me n'havia adonat que té els números dels carrers de totes les finques, i va bé. Ara tindré una cosa oberta més quan busqui monuments. Fins ara normalment només tenia l'ICC, Google Maps, Bing Maps i patmapa, i quan hi són, els geoportals o punts d'informació cartogràfica i poblesdecatalunya.--Pere prlpz (disc.) 22:35, 17 abr 2012 (CEST)

Carrers del can Google

El Google no és una referència fiable pel nomenclàtor. Vés al mapa de l'ICC, a l'opció de cerca selecciona "adreça" i escriu "Amposta, Montsià" i trobaràs el carrer. De totes formes, m'ha semblat un lloc estrany, he comprovat el catàleg del POUM (enllaçat a la llista) i resulta que és un altre carrer, encara que no es pot descartar que hagi canviat de nom. --V.Riullop (parlem-ne) 14:21, 19 abr 2012 (CEST)

Articles Patmapa

Fet Fet!--Gomà (disc.) 00:16, 3 maig 2012 (CEST)

Molinencs

No, és una decisió que vaig prendre al veure que no es pot demostrar fins a quin punt són il·lustres de debò. Si creus que són notables, crec que el millor és afegir-hi les referències que ho demostren fins que no tingui article propi. Si creus que està equivocat, demano que reverteixis l'edició ja que és una decisió totalment autoritària. --Davidpar (disc.) 19:17, 3 maig 2012 (CEST)

Tractat de Baiona (1462)

Hi va haver una negociació en dos dies: en el primer el 3 de maig a Salvatierra, l'oferta era de 200.000 escuts, i el 9 de maig, a Baiona, l'oferta va pujar a 300.000 escuts. Ho aclareixo --Panotxa (disc.) 20:46, 3 maig 2012 (CEST)

Pediment gitano

Hola Mafoso, ja estan posades les fonts de referència d'on vaig extreure la informació per editar el meu article. Gràcies per avisarme, perquè estava convençuda que l'havia posat, però no! em vaig despistar. JudithPozo el comentari anterior sense signar és fet per a (disc.contr.) 10:16, 8 maig 2012 (CEST)

imperdonable

Que en esta wikipedia española en dialecto catalan no tengan la entrada http://es.wikipedia.org/wiki/%C3%81lvaro_de_Marichalar Salu2 el comentari anterior sense signar és fet per a (disc.contr.) 10:16, 8 maig 2012 (CEST)

Santa del Baix Llobregat

http://es.wikipedia.org/wiki/Mar%C3%ADa_de_Cervell%C3%B3 el comentari anterior sense signar és fet per a (disc.contr.) 10:16, 8 maig 2012 (CEST)

L'afer Núria Pla

Ei, com va?. Jo tampoc m'amoïnaria per les referències que has trobat. En un tema tant recent i local, ja és lògic que les fonts siguin poc conegudes o generalistes, la qual cosa no vol dir que no sigui fiables. És cert que és quasi una font primària perquè són art i part, però no semblen massa panfletaries ni desbarren contra l'Ajuntament que seria indicatiu del seu posicionament en tot aquest afer. M'ha sorprès gratament, perquè jo sempre m'havia preguntat que hi havia en aquesta finca i ves per on ara ja ho sé. Un dia em faré l'interessat i treure cap a veure si em colo. Bé, rotllo a banda, he trobat alguna cosa més per si pots complementar: aquí sobre el fons bibliogràfic, sobre la col·lecció en disputa, sobre la història de la institució, del que també hi ha aquest altre. Tenint en compte que a començament de la guerra civil l'edifici va ser la seu de la Delegació del País Basc a Catalunya (no sé si ja es considerava exili, ja que en algun moment de la guerra el govern basc es va traslladar a Barcelona), et recomano la lectura del primer paràgraf de la pàg. 36 de la tesi, on descriu el perfil políticament camaleònic de la sra. Pla, i especialment collonut és l'annex 1 amb fotos del laboratori en funcionament l'any 1935. La tal Núria Pla a més de mobles sembla que tenia molts immobles gestionats sota una raó social amb el seu nom ubicada a Sant Pere de Vilamajor i amb edificis com la masia Mas d'en Tort. Va estar casada amb un fiscal de l'audiència de Girona que va morir el 1989, i qui probablement la va influir en el seu afany de lluita per la via legal de fins l'últim euro, a jutjar per aquesta querella als jutjats per 198,33 euros. Bé, no sé si amb això podràs ampliar l'article i, perquè no, animar-te a ampliar la biografia d'algun dels personatges. La veritat és que són singulars i desconeguts. Gràcies per la descoberta. --amador (disc.) 05:09, 11 maig 2012 (CEST)

Era el que m'havies demanat, oi?. Doncs, apa, a aprofitar-la. --amador (disc.) 22:08, 11 maig 2012 (CEST)

Gresolet

Bon dia! Això de Gresolet procendent de la mateixa arrel que el grèvol prové de Coromines, i està bastant explicat en una tesi que he trobat per internet (Maria-Reina Bastardas i Rufat: La formació dels col·lectius botànics en la toponímia catalana, Universitat de Barcelona, 1992, pàgs. 175-177). Podria ser, l'explicació és convincent. He mirat el DCVB i no en diu res. Això que vingui de bresolet (suposo que vol dir bressolet) deu ser més aviat etimologia popular, com la ceba de Sabadell, a part que Gresolet es pronuncia amb essa sonora, i bressolet amb essa sorda, i això ja fa que grinyoli.

Referent al meu cognom, prové de la ciutat de València. El que no sé és d'on venia la família del meu avi, si era una de les famílies originàries derivades de la repoblació posterior a la conquesta jaumina o bé hi van arribar segles després, però segur que amb aquest cognom venien de terres de parla catalana. Ara, d'on en concret, ni idea, i ja no queda ningú d'aquesta branca de la família per poder esbrinar-ho (si no és visitant arxius i galindaines). A reveure! --Enric (discussió) 10:11, 16 maig 2012 (CEST)

Com a diminutiu de gresol (llum d'oli) és evident, per això no t'ho havia comentat, ja que no sembla que la cosa vingui d'aquí. Deia això del DCVB perquè moltes vegades hi surten etimologies de topònims, però en aquest cas no hi ha l'entrada sobre el topònim, només sobre el nom comú. És com si busquéssim l'etimologia de Poblet, que tothom diria: coi, doncs diminutiu de poble!, i en canvi deriva del populetum llatí, que és com els romans anomenaven l'àlber. A manca de més referències serioses, doncs, quedem-nos amb el Coromines (i potser es podria fer referència a l'etimologia popular del "bressolet")... --Enric (discussió) 12:14, 16 maig 2012 (CEST)

Esborrar pàgines/Propostes

Hola,

He fet uns canvis al mòdul de l'escrutini, sembla que no ho fa del tot bé. Intentaré arreglar-ho. Aviseu-me quan passen coses d'estes :P –Cœt · mascletà · blablabla 13:14, 17 maig 2012 (CEST)

Crec que ja he resolt el conflicte, almenys per a les que s'eliminen. Revise el codi de la resta... –Cœt · mascletà · blablabla 13:32, 17 maig 2012 (CEST)


Com vas?

Com anem? --XPOferens què vols dir-me? 13:15, 26 maig 2012 (CEST)

Viquiescoles

El robot es pensa que l'addició d'una plantilla {{Viquiescoles}} és vandalisme. No ho hem pogut solucionar. De moment, el que feim és, simplement, revertir el robot. Pau Cabot · Discussió 16:53, 30 maig 2012 (CEST)

Els articles estan del projecte són a Usuari:Paucabot/Viquiescoles. Necessiten millorar en temes diversos com infotaules, categories i interwikis i ho pots fer sense cap problema. Els articles creixen en una incubadora a part i quan són aquí, se suposa que ja són adults com per rebre millores d'altra gent. fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 17:32, 30 maig 2012 (CEST)

Sense Sal

Voldria parlar-te sobre Sense Sal, però privat. Pots trobar- me a : pernoli@mac.com --Flamenc (disc.) 00:16, 14 juny 2012 (CEST)

Guarro

Amb perdó pel títol. Has mirat només el plànol urbà del POUM, però n'hi ha un altre pels elements fora de casc, tal com correspon a un molí paperer que hauria d'estar prop del riu. També es pot trobar al mapa de l'ICC com a "Casal del Molí Vell". A més, Can Castells sí que el veig a l'Street on diu que està. --V.Riullop (parlem-ne) 10:30, 24 abr 2012 (CEST)

Ha de dir en alguna banda si són BCIL o no, excepte si el document és anterior al 1993. És un desgavell, en alguns municipis ho són tots en el altres cap. --V.Riullop (parlem-ne) 11:16, 24 abr 2012 (CEST)

Sense Sal

Bones, Gràcies per a la teva ajuda. Jo no comprenc la obsessió d'esborrar article sobre grups que a mi em semblen importants i relevants per a Catalunya. Fins aviat. --Flamenc (disc.) 01:13, 17 juny 2012 (CEST)

Neteja

Hola, ja que estàs en línia, agrairia que m'esborressis la pàgina La nàusea. Sé que e´s un article prou important però em vaig precipitar a l'hora de fer-lo i ara estic una mica embolicat. Per l'article crec que potser (com que e´s un article llarg) el reprendré d'aquí un parell d'anys, quan ja no tindré tanta feina. Moltes gràcies, --Nknudsen · 11:43, 29 juny 2012 (CEST)

Doncs no crec que calgui esborrar, que et sembla posar-hi les plantilles {{Traducció}} i {{incomplet}} ?. Potser mentre acabes feines algú altre s'anima a completar l'article ... --Mafoso (Mani'm?) 12:59, 29 juny 2012 (CEST)
No passa res per tenir un article inacabat durant dos anys? Bé, crec que tens raó. Gràcies, --Nknudsen · 13:10, 29 juny 2012 (CEST)

els russos dels 1000

bé, no sé si has vist la classificació del mes de juliol dels 1000, els russos estan pujant amb força i projecte específic, potser podràs fer alguna estoneta dins aquests articles o convèncer els del xat que s'hi sumin--barcelona (disc.) 19:35, 3 jul 2012 (CEST)

Pont del Canal de l'Infanta

Em pots aclarir el comentari a Viquiprojecte:Monuments/Revisió del registre#Molins de Rei? És que no l'entenc. Existeix o no un pont? --V.Riullop (parlem-ne) 14:49, 8 jul 2012 (CEST)

Biokit

Sembla una empresa important pel que diuen les referències, però cap de les dues verifica que és una de les empreses més importants del sector. Si no ho podem verificar, no ho podrem posar. Pau Cabot · Discussió 10:54, 10 jul 2012 (CEST)

Fitxatxe d'estiu

És un dels assitents al taller que acabo de fer aquest matí en un museu. Però moltes gràcies per avisar!!! :)--Kippelboy (disc.) 17:10, 17 jul 2012 (CEST)

estil cognitiu

afegida una ref, caldria fer l'inventori però a l'anglesa i companyia confonen estil cognitiu amb estil d'aprenentatge, que no és exactament el mateix. Ara no estic amb això (i sóc jo qui posa deures hehehe) però em sembla bé que s'ampliï (potser cert familiar?) i prometo revisar el que feu, avisa quan estigui perquè he vist que l'estàs tocant--barcelona (disc.) 17:37, 18 jul 2012 (CEST)

Viquitexts

Aquesta versió és de "Jacint VERDAGUER. Prosa / Poemes llargs. Teatre / Poesia, 1 / Poesia, 2. A cura de Joaquim Molas i Isidor Cònsul. "Totes les obres", 1-4. Barcelona: Proa, 2003-2006." Que podria no estar en domini públic al ser de 2003. Es podria buscar entre les obres de'n Verdaguer (tenim crec que les obres completes).--KRLS , (disc.) 19:08, 6 set 2012 (CEST)--KRLS , (disc.) 19:08, 6 set 2012 (CEST)

Mon Déu i mon tot! Sembla un renec :-D --V.Riullop (parlem-ne) 19:27, 6 set 2012 (CEST)

Corona d'Aragó

Com molt be saps a la Wikifaes hi ha un element que es dedica a afegir el mot "espanyol" a tort i a dret. Pel que veig aquí hi ha un altre que es dedica a col.locar l'expressió "Corona d'Aragó" a tort i a dret en llocs on hauria de dir clarament Catalunya. Jo no se trobar-los tots, però ja n'he trobat bastants que utilitzen l'errònia expressió en coses on res te a veure l'Aragó. Per exemple en el "ball pagès" d'Eivissa es diu que tenen el seu origen en els balls cerdans (de la Cerdanya) de la Cagona d'Aragó. També ho he trobat en llocs amb relació amb el mar, i malgrat els intents que hi ha hagut al llarg de la història, Aragó encara no te mar. Tu mateix, ja es prou trist que en una wiqui EN CATALÀ no es faci servir l'expressió correcta de Corona Catalana, o com a molt Corona Catalano-aragonesa, però penso que se'n està abusant de la forana expressió en entrades que no tenen cap justificació. Salut MM --XPOferens què vols dir-me? 08:28, 18 set 2012 (CEST)

Flickr

Jo em centraria amb els de l'Angela que sé que respondrà i les penjarà. Els que no tenen llicència correcte, més val deixar-ho còrrer.--KRLS , (disc.) 12:52, 19 set 2012 (CEST)

mail

--> Mirar mail --Davidpar (disc.) 21:42, 28 set 2012 (CEST) --Davidpar (disc.) 12:33, 30 set 2012 (CEST)

Dissabte

Vindràs a la Viquitrobada tècnica?--Kippelboy (disc.) 12:20, 25 oct 2012 (CEST)

Bòfia

fa l'ullet Quin inconvenient hi ha en fer-ne un Viquillibre? No compleix els criteris de la Viquipèdia però allà pot fer exactament el mateix servei. Perquè entestar-se en menjar la sopa amb una forqueta (o pitjor, mirar de tunejar la forqueta amb un plàstic per adequar-la a la funció de menjar sopa) si la cullera és l'eina més adequada per a tal fi? Pau Cabot · Discussió 18:00, 29 oct 2012 (CET)

No t'acab d'entendre. Estàs d'acord amb moure'l a Viquillibres? Si és així, ja tenim un consens ... Pau Cabot · Discussió 21:20, 29 oct 2012 (CET)

No dic que no siguin articles

Les pàgines pendents de revisar són articles, i com que tenen coordenades compten. El que no compten són els milers pàgines que el bot no ha creat encara perquè no té sentit fer-ho mentre les que ja ha creat no estiguin presentables. Per anar creant com a xurros pàgines a mitges no cal un bot més.

Per això suggereixo revisar les pàgines pendents de revisar com el camí més curt per augmentar la distància amb el següent tot aportant contingut de veritat a la Viquipèdia.--Pere prlpz (disc.) 19:16, 31 oct 2012 (CET)

Revisió de patmapa

El portal de patmapa ja no s'actualitza. Tot comentari que fem per a que el revisin no tindrà cap efecte visible. En teoria queda substituït per http://calaix.gencat.cat/ però veig que de moment és més un recull de documents que unes fitxes d'inventari. --V.Riullop (parlem-ne) 12:52, 2 nov 2012 (CET)

El problema és que estic insistint a patrimoni.gencat per a que netegin la llista de revisió, en un sentit a altre, i aquests es quedaran pendents per sempre.
Al calaix hi ha les declaracions dels BCIN que poden ser útils per ampliar. Per no fer invents, què tal una categoria d'esborranys de patrimoni cultural? Si són fàcilment i clarament ampliables són esborranys, encara que ja tinguin contingut digne. Justament aquest és el sentit de marcar i classificar d'esborranys. --V.Riullop (parlem-ne) 13:20, 2 nov 2012 (CET)

Passada de bot per articles pat.mapa

Fet Fet! Convindria vigilar. Algun article ja l'havia passat el bot abans i al tornar-lo a passar, no fa cap disbarat però. pot ser que aparegui en diferents llocs de l'article dos enllaços al mateix element. Lo ideal seria que buideu la categoria i llavors la tornau a omplir, després passar el bot. --Gomà (disc.) 19:58, 4 nov 2012 (CET)

Rubinat

Em penso que al llibre de la casa Navàs diu alguna cosa. Ho miro. --amador (disc.) 12:10, 6 nov 2012 (CET)

Home, ben bé uns prestatges no eren. Més aviat va fer la biblioteca d'un "bibliòfil", o sigui que deu tenir unes dimensions. Bé, ja està referenciat i una mica arreglat. Article repassat. Salut !.--amador (disc.) 22:44, 6 nov 2012 (CET)

Palau Reial Menor - Palau Requesens - Capella del Palau

Benvolgut senyor torracollons –detto con ironia a la berlusconiana–, em sap greu però el Palau Requesens i el Palau Reial Menor no tenen res a veure. El Requesens existeix i allotja l'Acadèmia de Bones Lletres, és situat al darrere del Palau Moxó, vora la plaça de Sant Just, i es pot visitar quan fan jornada de portes obertes, o bé si ets soci de l'Acadèmia; el pati, de tota manera, és obert al públic (quan l'edifici és obert, perquè està separat del carrer per una reixa). El Palau Reial Major fa temps que va deixar d'existir i ocupava el terreny on, quan fou enderrocat el que en quedava, s'hi va obrir el carrer de la Comtessa de Sobradiel, última propietària de l'edifici, carrer on precisament visc jo. O si més no això és el que m'han explicat. D'aquest palau en formava part l'anomenada capella del Palau, o capella dels Templers, que encara és avui dia al carrer d'Ataülf. Normalment és tancada, però em sembla que cap a les set del vespre hi fan missa i llavors es pot aprofitar per treure-hi el cap, cosa que vaig fer jo un dia i d'aquí vénen les fotos de l'interior. Espero haver esbandit amb aigua prou clara els teus dubtes. --Enric (discussió) 09:47, 7 nov 2012 (CET)

Potser sí que el Palau Reial Menor el van concedir als Requesens, no ho sabia. De fet, si al final la titular era la famosa comtessa de Sobradiel, és que el palau va anar passant de mà en mà. Però els Requesens eren una de les grans famílies que tallaven el bacallà, juntament amb els Montcada, els Cardona, els Cervelló, etc. (es veu que això de les 400 famílies ve de lluny, i llavors no n'eren tantes), i no és estrany que tinguessin palaus pertot arreu. --Enric (discussió) 13:06, 7 nov 2012 (CET)
Al final ja sé d'on sortia la famosa comtessa de Sobradiel. Gràcies per compartir l'article! --Enric (discussió) 16:51, 8 nov 2012 (CET)

Ponç de Monells

Ahir fent l'article de la finalista del WLM Sant Valentí de Salarça, vaig veure que el Senyor Ponç de Monells, bisbe de Tortosa i abat del monestir de Sant Joan de les Abadesses, no té article. Sí que en té a la (G)EC. T'animes a crear-lo? --Davidpar (disc.) 20:15, 13 nov 2012 (CET)

RE: Línia Barcelona-Martorell

Moltes gràcies!! M'ho guardo i quan pugui a veure que se'n pot treure. -- Vinals (xerrem) 23:27, 13 nov 2012 (CET)

Homilies de Tortosa

He recollit el guà: Homilies de Tortosa! --Davidpar (disc.) 16:15, 14 nov 2012 (CET)

nova plantilla votació

Pel que respecta a la nova plantilla cap problema. Quant a les noves normes de votacions mirant VP:EP#Discussió i votació de la proposta serà suficient? Li ho pregunte a Beusson, no crec que calga anar tan lluny... Intentaré entrar al xat però caldria que coincidirem. Jo de matí estudie, segur que tinc 10 minuts si m'ha de fer cap explicació. –Cœt · mascletà · blablabla 16:21, 28 nov 2012 (CET)

Re: Aleix Alemany

Perdona que hagi trigat a contestar sobre Aleix Alemany, prefereixo abstenir-me'n, doncs no ho conec, només d'aquests enllaços que he llegit en el seu article. ?? Salutacions. --MarisaLR (disc.) 12:48, 2 des 2012 (CET)

PeioR

Hola mafies, quan de temps! de l'affaire PeioR tinc poca cosa a dir que no hagi dit ja. L'únic que no m'agrada és el caire personalista d'alguns viquipèdistes cap la viqui. Tot el que no sigui com ells diuen ja està malament i remenen cel i terra per convèncer la gent i rebreguen les normes segons convingui. No és el teu cas ni molt menys, però t'has afegit a la troca actuant d'una forma que no acabo de trobar correcte com ja he expressat. Veient-lo actuar, crec que probablement tens raó en que no canviaria res, de fet, tenim també l'usuari 'Xicota' per veure que els bloquejos llargs tampoc serveixen de gaire. Però això no treu que hi havia una votació (encara que el purista de sempre digui que no era una votació!) o si vols dir-li així un debat, i us ho heu passat pel folre actuant a la vostra. Ja veus que no he insistit, no vull barallar-me amb ningú dels pocs que fem un esforç per mantenir això, però les formes crec que han tornat a fallar (i ja en portem unes quantes...). No t'ho agafis com res personal, simplement discrepo de la manera com s'han fet les coses (encara que siguin justificades!). Hi ha altres casos més greus d'usuaris que fan la seva llei i ningú els hi discuteix ja. No sé si sóc jo o no, però com ja he dit alguna vegada, la viquipèdia està agafant un caire gens agradable pels nouvinguts i probablement tampoc pels veterans (només s'ha de veure la llista de baixes il·lustres que s'està donant). En fi, perdona la parrafada. I no t'enfadis amb mi, només soc una mala copia del tocagaites... Apa, fins la propera! --Beusson (disc.) 19:25, 17 des 2012 (CET)

Ah, i que tinguis unes bones festes!--Beusson (disc.) 19:26, 17 des 2012 (CET)

Gràcies

Gràcies (altre cop) pel teu comentari a la proposta d'esborrat de la colla de diables. T'assegur que s'agraeixen ben molt paraules com aquestes. Pau Cabot · Discussió 20:01, 19 des 2012 (CET)

Bones festes

Bon Nadal i Cap d'any !--MarisaLR (disc.) 10:19, 18 des 2012 (CET)
Bones festes, Mafoso!--Manlleus (disc.) 01:14, 20 des 2012 (CET)
Bones festes! --Beusson (disc.) 19:40, 21 des 2012 (CET)
Bones Festes i Bon Any nou! --Davidpar (disc.) 15:27, 24 des 2012 (CET)


en Colom

Creus que podriem acabar això? http://ca.wikipedia.org/wiki/Portal:Colom Ja diràs, tens el meu mail. Bon Nadal i bon any MMM

El mateix t'anava a dir. Fent neteja per la VP:QQ12, he vist que el Portal:Colom està incomplet. Teniu ganes d'acabar-lo, o proposo la seva eliminació? Tu diràs --Davidpar (disc.) 16:03, 1 gen 2013 (CET)

Cal coord a articles de Batalles i la plantilla Localització Militar

Molt bona idea. Bàsicament seria cosa d'afegir a la plantilla el que has posat tu, canviant el nom dels paràmetres. El que no sé si val més fer-ho així, si lligar-ho amb la infotaula perquè surtin les coordenades a la infotaula, o si agafar les dades amb bot per posar dues plantilles separades. Segurament ho haurem de comentar amb els usuaris habituals d'aquestes plantilles.

L'altre dubte és si les coordenades tenen prou exactitiud o si estan posades només amb l'exactitiud necessària perquè al mapa de la infotaula es vegin bé. Això pot ser un problema quan el mapa de la infotaula sigui petit.--Pere prlpz (disc.) 11:16, 18 gen 2013 (CET)

Plantilla_Discussió:Infotaula_conflicte_militar#Coordenades_i_localitzaci.C3.B3. Diferents opcions. A veure si algú hi diu alguna cosa.--Pere prlpz (disc.) 12:02, 18 gen 2013 (CET)

Admissibilitat

El que diu VP:ADMS és que alguna font fiable n'ha d'haver parlat de manera significativa. A partir d'aquí poden venir totes les interpretacions. La meva és que moltes notícies que n'hagin parlat de manera no gaire significativa basten per veure que l'entitat existeix i fa coses (quina entitat no en fa, de coses?) però no basten per garantir la seva admissibilitat. En tot cas, al meu parer, el matís seria si aquestes notícies parlen significativament de l'entitat.

Resumint, i en la meva humil opinió, no basta que les entitats existeixin i facin coses (no som una base de dades de les entitats que existeixen), sinó que precisament el que diu el criteri d'admissibilitat és que algú ha d'haver escrit una monografia (o similar) sobre el tema. Pau Cabot · Discussió 11:39, 29 gen 2013 (CET)

pedra de montjuic

Mira la bibliografia que t'he deixat (en ocult) amb algunes idees a recollir sobre el seu ús històric. Penso que hi ha un quadre d'Enric Galwey sobre el fossar de la pedrera, o sigui que es podria explorar la representació en l'art. La veritat és que és tan fàcil que resulta difícil, mitja BCN està feta en aquesta pedra i, clar, no farem una llista d'edificis. Bé, ja seguiré pensant. --amador (disc.) 21:20, 31 gen 2013 (CET)

Autopatrullat?

Hola Mafoso, he llegit la teva nota que diu que sóc un usuari autopatrullat. No estic 100% segur de què vol dir això, però suposo que és bo, així que gràcies a qui correspongui. Salut! --Txebixev (disc.) 01:22, 2 feb 2013 (CET)

Portal:Colom

Hola Mafoso: La pàgina Portal:Colom que vas iniciar fa mesos, encara està inacabada o creus que es pot completar? Ho dic perquè si no hi tens inconvenients ho presentaré per a ser esborrat. --Bestiasonica (disc.) 23:30, 4 feb 2013 (CET)

Ok. Després de fer-te el comentari vaig pensar en aquesta tercera via. Sento no haver-t'ho dit abans que tu. Salut! --Bestiasonica (disc.) 10:55, 5 feb 2013 (CET)

Coordenades

Les àrees i línies vermelles que apareixen en alguns mapes OSM no les posem nosaltres sinó els de l'OSM, i no sé com es fa. Que jo sàpiga depenen dels interviquis i no de les coordenades.

Per zones extenses l'habitual és posar un punt més o menys cèntric, o més o menys representatiu. També es pot posar més d'un punt fent servir el paràmetre "name=", però cal anar amb compte que només un punt pot portar display=title.

Les baronies crec que convenen, tot i que potser no són prioritàries. Per les disperses caldria veure si hi ha un punt representatiu.

I els articles mancats de coordenades no són només aquests que són a la categoria. Segurament n'hi ha força més, però el bot només marca els casos clars, i així i tot de tant en tant se'n cola algun que no toca.--Pere prlpz (disc.) 12:35, 12 feb 2013 (CET)

Els paràmetres que es passen a l'enllaç (region, type, source, dim, etc.) formen un sol paràmetre de la plantilla, i per això van amb dos punts i no amb igual i no se separen amb barres verticals sinó amb guions baixos: {{coord|41.919363|N|3.166870|E|region:ES-CT_type:landmark|display=title}} L'error de massa paràmetres te'l donava perquè tenies una barra vertical entre region i type.--Pere prlpz (disc.) 12:48, 12 feb 2013 (CET)
Ja veig que no calia que respongués tan ràpid. Bona feina.--Pere prlpz (disc.) 12:49, 12 feb 2013 (CET)

Re: Dubte coordenades

La solució de deixar els dos punts i a més marcar-ne un de representatiu és molt bona (hi he fet algun retoc de format [3]). El tercer punt, si no té un significat concret i s'indica, jo el trauria de la infotaula.

Jo normalment soc més expeditiu, i el que faig si hi ha dos punts és posar-ne un com a representatiu, deixant-lo amb display=inline,title i l'altre deixar-ho només amb inline. Tenim molts articles de serres i rius amb aquest problema i no em veig en cor d'arreglar-los tots buscant un tercer punt, però crec que són massa pocs com perquè valgui la pena fer un bot que busqui la mitjana entre els punts que hi ha, i més essent articles amb tan poc contingut.

La plantilla coord extra s'hauria de canviar per coord, posant-hi el paràmetre "nom" i deixant el display que toqui (normalment inline i prou).

Si hi ha un article que només té coord extra en un punt que no serveix com a representatiu aleshores sí que s'hauria de marcar amb cal coord, tot i que normalment algun dels punts servirà.--Pere prlpz (disc.) 13:06, 18 feb 2013 (CET)

He estat corregint moltes d'aquestes coordenades i em permeto opinar. En general hi hauria d'haver només una coordenada per identificar un lloc. En el cas de serres no veig sentit tenir dues coordenades pels dos extrems. En alguns casos una de les dues està posada al títol de forma incorrecta. En teoria s'haurien de substituir les dues per la més representativa, el punt mig o el pic més alt, per exemple, però fa molta mandra cercar-les i he anat deixant les dues en el text, fora del títol. En teoria és correcte cal coor ja que cap de les dues és la bona. En el cas de rius i similars, el punt més representatiu és la desembocadura. No sé si ho tenim definit com a criteri, però normalment el naixement és menys representatiu, a vegades és un punt fosc indeterminat. En aquest cas la desembocadura hauria d'anar al títol i el naixement pot ser un punt addicional amb el paràmetre nom. En el cas de camins i carreteres, la cosa es complica. No veig sentit a posar les coordenades de les cotes màximes i mínimes. Les coordenades del títol en aquest cas haurien de ser d'algun punt representatiu que estigui més o menys al mig, un poble, un pas, un arbre monumental... Per cert, tampoc veig que tingui cap sentit enllaçar al visir de l'ICC en els EE, els vaig traient. Segurament són criteris a definir a Viquiprojecte:Coordenades. --V.Riullop (parlem-ne) 14:04, 18 feb 2013 (CET)
Sobre els museus, t'he respost a la meva pàgina de discussió per no dispersar la conversa i fer-la més fàcil de vigilar.
Sobre les serres, d'acord amb en Vriullop, tot i que tenim encara més d'un centenar d'articles de serres amb dues coordenades que no funcionen i pel motiu de la mandra/eficiència també vaig deixant els dos punts, tot i que a mi m'agrada més deixar-ne un al títol per facilitar que es pugui desplegar el mapa OSM. Agafar el punt més alt té l'inconvenient que al mateix lloc hi sol haver les coordenades de l'article del cim (és el mateix que passa quan s'agafen les coordenades de la catedral pel bisbat).--Pere prlpz (disc.) 16:27, 18 feb 2013 (CET)

Re: més coordenades

Em temo que aquí no tindrem la mateixa sort que amb les batalles:

  • Només una part petita dels 200 articles de Catalunya sense coordenades deuen tenir aquesta plantilla.
  • Molt pocs articles que tenen la plantilla en fan servir els paràmetres (jo no n'he trobat cap).
  • Seria molt bona sort trobar-ne algun un amb coordenades a la plantilla i sense coordenades a l'article.

És a dir, que no surt a compte fer un bot per això.--Pere prlpz (disc.) 16:40, 27 feb 2013 (CET)

administrador

Ei, moltes gràcies, em vaig oblidar de fer-ho. Espero fer-ho bé! :-D--Arnaugir 11:30, 5 març 2013 (CET)

Cal coor bcn

Les instal·lacions del MACBA es poden posar o treure. Probablement no hi hauria d'haver posat el cal coord.

Els llocs de localització més o menys incerta els posaria igualment, tot i que depèn de què sigui. Per exemple, dins d'una categoria de ciutats romanes, és útil que totes tinguin un punt, encara que hi hagi una ciutat de la Cirenaica que pugui anar deu quilòmetres a la dreta o l'esquerra. Per coses realment molt imprecises potser val més treure el cal coor.

Resumint, el que et diria és que no et tallessis gaire a treure la plantilla cal coord.--Pere prlpz (disc.) 11:54, 6 març 2013 (CET)

400.000

A mi em sembla bé. Qualsevol cosa que sigui perfeccionar el text, endavant! --Davidpar (disc.) 18:49, 14 març 2013 (CET)

arquitectura romàntica

Deixa que m'ho miri amb detall i et contesto.--amador (disc.) 08:48, 22 març 2013 (CET)

Arquitectura historicista ja val. Una altra cosa és que podriem ampliar l'article.--amador (disc.) 14:14, 22 març 2013 (CET)

bot reversor sincronitzat

Ja avisa abans de la reversió. Li ha sentat bé la sopa d'api. :) –Cœt · mascletà · blablabla 20:58, 22 març 2013 (CET)

Miró

Podràs escapar-te en algun moment per a Viquiprojecte:Miró/35anys? tens moltes hores per triar....--barcelona (disc.) 12:38, 4 abr 2013 (CEST)

Jujol

Sembla prou bé. Li he afegit un EE nou que he trobat amb més contingut. Gràcies per pensar en mi.--amador (disc.) 20:58, 4 abr 2013 (CEST)

Arenys

Has fet bé. Espero si m'escriu i sinó li escric jo. Com que som del Maresme potser fins i tot ens podem trobar i parlar-ne. Gràcies! -- Dvdgmz fent observació participant (Escriu-me) 13:40, 2 maig 2013 (CEST)

Gràcies!

Moltes gràcies per la benvinguda!Esperem ser molt bones viquipedistes!--Biblioborges (disc.) 18:28, 8 maig 2013 (CEST)

FS Molins 99

Al meu entendre, és difícilment admissible. Amb una ràpida cerca, no hi sembla haver res. Per jo, és un esborrat ràpid, però no l'he esborrat per un principi de precaució. Si a tu també t'ho sembla, crec que el podem esborrar ... Pau Cabot · Discussió 21:57, 15 maig 2013 (CEST)

Proposta de modificació dels criteris descrits a Viquipèdia:Reversors

Hola Mafoso: he obert una línia de discussió a la taverna relativa a la modificació dels criteris descrits a Viquipèdia:Reversors per si t'interessa seguir-la i participar-hi. --Bestiasonica (disc.) 12:50, 17 maig 2013 (CEST)

immersió

pots patrullar [4]? no sé si és edició correcta --Arnaugir (discussió) 00:02, 20 maig 2013 (CEST)

Activitat reversors per hores

Usuari:TronaBot/log:Activitat reversors per hores, hi he inclós tots els ítems, patrullats, reversions, desfets, bloquejos i supressions per vandalisme. Puc fer seccions més desglossades –Cœt · mascletà · blablabla 03:18, 23 maig 2013 (CEST)

Escut de Fontanars dels Alforins

Almenys la Viquipèdia ha servit perquè veiessin que feien servir un escut que no s'adaptava al blasonament oficial! Bé, l'Ajuntament, com es veu, ja l'ha aprovat, el que no sé és si ha sortit ja publicat al DOCV. He trobat això, que és la resolució de l'Ajuntament, però no he sabut trobar que s'hagi publicat encara la resolució de la Generalitat Valenciana. Per cert, els dibuixos dels escuts els acostuma a fer el Xavi. --Enric (discussió) 19:57, 27 maig 2013 (CEST)

E stat oqpat

0la k ase?

He estat una mica ocupàt this morning. What volies? –Cœt · mascletà · blablabla 16:50, 4 juny 2013 (CEST)

Pirita

Bona tarda! Disculpa, quin sentit té posar la secció "Referències" a l'article Pirita si no hi ha contingut? --Yuanga (disc.) 19:00, 4 juny 2013 (CEST)

Modificacions a la meva proposta

Fes les modificacions que creguis oportunes, si t'agrada la base de treball. Moltes gràcies --Panotxa (disc.) 22:06, 12 juny 2013 (CEST)

Obra teatral de Rusiñol

Ei Mafoso!
Ja estic al cas del tema obra teatral de Rusiñol. És qüestió de passar l'article a la viquipèdia en castellà, és d'una participant del viquimodernisme. Avui ho faré, gràcies per la comprensió i la paciència! ESM (disc.) 17:15, 17 juny 2013 (CEST)

Rànking viquipedistes

Gràcies, ja que ja no recordava a qui li ho havia de demanar. Sou super-eficients. Molt bé. A aquí el berguedà ja anem avançant i ja he convocat a fer formació als profes de l'insti més gran .--Pitxiquin (disc.) 14:18, 18 abr 2013 (CEST)

CORONA D'ARAGÓ

Valdria la pena que una persona amb criteri com tu mires quants cops a aquesta viquipedia s'ha utilitzat erroniament la falsària expressió "Corona d'Aragó" quan hauria de dir "Catalunya". Exemple: El Consolat de Mar va ser l'organisme del dret marítim català i d'altres zones a la vora del mar de la Corona d'Aragó, Jo no sabia que Aragó tinguès mar ni em consta DOCUMENTALMENT que els Consolats depenguesin de la inexistent "Corona d'Aragó". Salut MM aka Xpo! el comentari anterior sense signar és fet per 81.38.100.209 (disc.contr.) 19:47, 30 abr 2013 (CEST)

Signar els teus vots

Hola! Moltes gràcies per participar en el sondeig a Viquipèdia:Presa de decisions/2013/Llibre d'estil sobre icones de banderes. Signa els teus vots, si us plau (jo també havia oblidat de signar un de meu).  :) --QuimGil (disc.) 18:42, 4 jul 2013 (CEST)

Jordi Gumí i Cardona

Bones Mafoso! Com va tot? :-) Ho vaig fer amb els viquiestris; ja em va estranyar, però no ho havia fet mai abans. Com s'ha de fer correctament, doncs? Per si m'hi torno a trobar... Salut! --Judesba (digues...) 16:58, 15 jul 2013 (CEST)

Hola! Gràcies per la teva acollida, hehehe. :-) El senyor al que et refereixes sí està complint la "juguesca"; mira't les seves edicions, i veuràs que va fent. Ara s'estarà un temps sense editar, però, ja que va de vacances. Ja saps, els jubilats han de descansar! xD Salut! --Judesba (digues...) 21:51, 15 jul 2013 (CEST)

OK

Naturalment, Mafoso, fes-ho. És que ho he vist de casualitat i no entenia res, semblava que l'anònim volia fer servir la meva signatura com per fer veure que jo afirmava que no havia vandalitzat. Amb el teu aclariment queda molt clar, mercès.--Xamil (disc.) 11:00, 5 jul 2013 (CEST)

He desfet jo mateix el meu canvi, ara ja està com abans, quan vulguis afegeix la teva aportació.--Xamil (disc.) 11:08, 5 jul 2013 (CEST)
Moltes gràcies Mafooooosoooooo!!--Kippelboy (disc.) 17:42, 29 jul 2013 (CEST)

Bon dia!

Perdona'm però la decència ja fa una bona estona que no existeix a la Viquipèdia (a més podria enviar-te, per a fer-te memòria de graus de decència, els comentaris "simpàtics i elogiosos" que em vas enviar ja fa una estona arran del meu bloqueig i jutjaràs qui usa comentaris decents... però vaja això són aigües passades; sé el que he escrit i no dic(t(amin)e) als altres si són decents o indecents...). Vejam quina mena de sondeig és aquest? Es seriós votar a un apartat després d'haver votat a tots els altres per a respondre als altres comentaris i insistir en el fet que els altres fan "política", tenen parers esbiaixats, no són correctes/bons en definitiva? Vejam on has vist un procés electoral d'aquesta mena; ai sí és veritat me n'oblidava Viquipèdia no és una democràcia... és una tecnocràcia (i encara...) on manen els que sempre s'hi passegen tot i que no vullguen assumir-ne les responsabilitats... Tornem a l'inici: el sondeig és una resposta poregosa al seguit d'actuacions de l'Esplanada/anònim (sobretot a Meta), a base d'arguments discutibles que han hagut de ser "neutralitzats", tot i pretextant que no hi ha incompatibilitat entre funcions a la Fundació Wikimedia i el fet d'impulsar aquest sondeig/votació (que conste que he evitat de parlar del tema en general però és un conflicte d'interès claríssim com el mateix Quim ho va esmentar evocant la reacció de certs companys...). Jo personalment no et donaré cap lliçó, ja faràs com voldràs, votar o no (per a coses serioses o bajanades) és cosa vostra... A mi em cansa el tema "tecnicitats" quan de fet el que importa és fer i millorar articles, això és l'objectiu primordial però es veu que a l'ésser humà li agrada més debatre del sexe dels àngels que anar construint, qué hi farem, és una dèria humana. De pas, bon estiu per a tu i tota la teua família (no me n'oblide mai dels aspectes comunicatius/de convivència bàsics; sempre mire de dir coses cordials a desgrat dels comentaris àcids, contràriament a molta gent... però no compteu amb mi per a no denunciar comportaments anormals...)! Claudi/Capsot (disc.) 11:18, 30 jul 2013 (CEST)

Perdona'm que vinga a emprenyar de nou amb el tema però acabe de veure clarament allò de "nazi" (m'havia afectat més el tema "decència" al principi... i com que tinc la mainada entre cames, no tinc gaire temps per a fer les coses degudament) i vaja... no sé ben bé qué dir... no em sembla haver tingut mai aquest tipus de desqualificació amb ningú (sé que "nazi" és una paraula de moda, però no crec que siga la meua manera de fer... però potser m'enganye, dec ser un cavernícola a desgrat meu...) tot i denunciar la censura que m'ha pogut afectar... i veig que t'ha tocat el tema de "records" ja que probablement sents certa culpabilitat per haver-me esborrat un comentari anterior (no tens causa per a culpabilitzar, no m'ha sabut greu...; el que em sap greu és la mena d'impunitat i d'atenció que rep cert vàndal...). By the way, quina és la decisió que en Quim "no vol ni desitja" (no desitja que guanye la seua opció???) o potser ets tu? En aquest darrer cas (tot i que em semble improbable) ja que la cosa no és gaire explícita tot i l'abús d'imperatius (que deuen formar part de les "normes bàsiques de la casa") em podeu bloquejar, no em sabrà greu, no serà la primera vegada, ja hi estic acostumat... Mire de ser racional i el menys emocional possible i doncs la cosa l'analitze de la manera següent:
Opció A: 1) no vols implicar-te en una discussió/debat/elecció o el que siga que has generat/plantejat per mor de ser neutral, no influenciar el debat o el que siga, Perfecte: ets un exemple personificat de "neutralitat"!
2) Amb el pas del temps, t'adones que no et convenç el sondatge, hi participa poca gent i els vots són contraris al teu plantejament.
3) Tot i que t'emprenye i et sàpiga molt de greu et mantens fidel a la postura inicial, no votes i acceptes corferit els resultats.
'Opció B: 1) Pretens que no vols implicar-te en una discussió/debat/elecció o el que siga que has generat/plantejat per mor de ser neutral, no influenciar el debat o el que siga (en resum per a mi: bones maneres, quedar bé amb la comunitat...) ja que penses que el teu parer tindrà majoria i no hi hauràs d'intervenir...
2) Amb el pas del temps, t'adones que no et convenç el sondatge: hi participa poca gent i els vots són més aviat contraris al teu plantejament.
3) Com que t'emprenya veure uns resultats adversos, surts de la postura inicial: votes per a modificar els resultats de manera favorable per a les teues idees i repetir els teus arguments ad libitum "que els altres no són neutres i hi haurà un biaix, i caurà la ira divina dels lectors de la Viquipèdia" amb l'esperança que vindrà més gent a votar (per cert no hi ha dates???) la teua opció (dissortadament per una banda molta gent dels "conscienciats" no s'interessa pel tema i alguns que s'hi interessen no volen votar per a que no els hi vegen qué voten...)...
Ho concedisc, (sóc un torracollons..., afegit després del missatge...), això és la meua visió/interpretació relativament modesta i (certament) esbiaixada de les coses. Ara bé, si em pots donar més opcions per a entendre els motius per a votar gairebé un mes després de quan ja has respost als altres apartats (que òbviament saps que hi ha eleccions i que no et pots oblidar de la categoria més cabdal), quan els resultats et són desfavorables, l'escoltaré amb un gran goig i probablement aprendré algunes coses més sobre la psicologia humana (com ara l'abús dels imperatius que suposen certa subordinació...)... Gràcies per endavant. Cordialment, Claudi/Capsot (disc.) 13:23, 30 jul 2013 (CEST)

Coordenades

Gràcies per les teves indicacions. Som novell i hi ha molt per aprendre.--Rotget (disc.) 16:57, 31 jul 2013 (CEST).

Orde Sobirana i Militar de Malta

Pel que he estat llegint, no és el mateix. L'Orde de Sant Joan de Jerusalem és l'orde original fundada a Jerusalem i que ja no existeix, i l'Orde Sobirana i Militar de Malta és per així dir-ho, l'hereva d'aquesta orde antiga i que avui en dia funciona com un estat sobirà. Ho he comprovat a la Wikipedia en anglès i allí també fan distinció entre les dues ordes (The Knights Hospitaller, also known as the Hospitallers, Order of Hospitallers, Knights of Saint John and Order of Saint John i Military Order of Malta). Al mateix article de l'Orde de Sant Joan de Jerusalem posa: El 1845 l'orde podia considerar-se virtualment dissolt, a mesura que en cada país existia i s'organitzava de distinta manera. Se'n considera el successor el Sobirà Orde de Malta, establert a Roma. I de fet, abans de fer l'article de l'Orde Sobirana i Militar de Malta hi havia diversos enllaços en vermell referint-s'hi en altres articles (com Microestat i Organització de les Nacions Unides). Potser sí tens en el fet que el nou article que he creat no especifica clarament aquesta diferència, intentaré millorar-ho. Jorsape (disc.) 10:16, 27 ago 2013 (CEST)

Moltes gràcies

Moltes gràcies per la benvinguda, encara que no crec que pugui aportar molt en aquesta Wiki, perquè els meus coneixements de català són bastant limitats. Salutacions.--A. M. Canto (disc.) 22:20, 28 ago 2013 (CEST)

Wiki Loves Monuments 2013

Hola, com va tot? Et contactem per convidar-te a participar en l'edició d'enguany de Wiki Loves Monuments. Com sabràs, comença el proper diumenge dia 1 i s'allargarà tot el mes de setembre. Ens agradaria molt poder comptar de nou amb la teva participació. Pots llegir més sobre el concurs a Wikilovesmonuments.cat Sort! --Judesba (digues...) 01:17, 30 ago 2013 (CEST)

casament?

hola, sé que vas molt de bòlit però vas col·laborar a matrimoni per als 1000 i té enllaçat casament, la cerimònia en si, que fa una mica de peneta, potser en algun moment del futur voldràs anar-lo ampliant o se t'acudeix algú que hi pugui ajudar--barcelona (disc.) 18:54, 30 ago 2013 (CEST)

Viquirepte estiu 2013

Bones, ja només queden 2 setmanes per a que finalitzi el viquirepte d'estiu d'enguany. Com a usuari registrat al projecte, t'animem a que facis com a mínim un article al dia. Només es tracta de fer-ne una segona llegida. És fàcil i enganxa. Entre tots i totes ho aconseguirem!--Kippelboy (disc.) 06:25, 2 set 2013 (CEST)

Bones, com va? Com saps, és el darrer cap de setmana del Viquirepte d'estiu 2013. La campanya ha sigut un èxit però necessitem una empenta final. Si poguéssis revisar un altre article doblaries la teva participació d'1 a 2 articles ;))) Comptem amb la teva col·laboració ;)--Kippelboy (disc.) 08:56, 14 set 2013 (CEST)

La mà per la cara

És que jo estic tornant de les viquivacances i la meva participació serà purament testimonial. De fet, pel que fa als monuments porto molts mesos de viquivacances i tinc molt poques fotos per carregar, i aquestes són de molt pocs monuments.

O sigui, que aquest any seria inconcebible que no em superessis de molt llarg.

Per cert, veig que tu encara no has començat a carregar fotos. Quan comences?--Pere prlpz (disc.) 10:13, 3 set 2013 (CEST)

BCIN Seu Vella

Ei Mafoso, com és que has tret la categoria de BCIN a l'article de la Seu Vella de Lleida? Falten dades o alguna cosa? --ESM (disc.) 09:15, 20 set 2013 (CEST)

a/de

En aquest cas vol dir exactament el mateix, però la forma que em sona més natural és "de". La construcció amb "a", que ara sovinteja molt, em sembla massa un calc de l'anglès, que aquí faria servir "in". --Enric (discussió) 19:30, 20 set 2013 (CEST)

Vaja, anava a preguntar el mateix i ja veig la resposta. Temps enrere va saltar el Ranger dient que no hi ha parcs nacionals d'Alaska, en tot cas estatals, que són nacionals dels EUA situats a Alaska. Per exemple m'hi he trobat amb l'art rupestre de l'Arc Mediterrani a Catalunya, on un "de" canviaria el sentit. No és que m'importi gaire, però m'estranya aquesta indefinició a/de. --V.Riullop (parlem-ne) 08:35, 24 set 2013 (CEST)
Jo també m'hi he trobat i penso que és preferible "de" sobretot en temes com "transport de l'Argentina" (i no "a l'Argentina"). De vegades hi ha casos que no queda bé: Homosexualitat a Andorra (i no "homosexualitat d'Andorra" :-) ). Vegeu també: Usuari:Arnaugir/Apunts diversos#De i a.--Arnaugir (discussió) 08:44, 24 set 2013 (CEST)
Ok, veient els apunts de l'Arnau i rellegint el DIEC, el resum que en trec:
a: l'indret on és o s'esdevé (viure a França)
de: atributiu que caracteritza la cosa designada (formatge d'Holanda)
--V.Riullop (parlem-ne) 11:54, 24 set 2013 (CEST)

Infotaula patrimoni cultural

Un dia em vas demanar articles de monuments sense infotaula de patrimoni cultural. A Viquiprojecte:Monuments/Seguiment d'articles/ ja en van sortint. --V.Riullop (parlem-ne) 14:31, 24 set 2013 (CEST)

Alsa Manela! ... Jo que sols volia identificar-los (i anar fent manualment) ... Moltes gracies.--Mafoso (Mani'm?) 15:42, 24 set 2013 (CEST)
@Vriullop: provant plantilla i si xuta la notificació.(No dubto de la plantilla, dubto del programari... Qualsevol discussió inclou l'espai "Usuari Discussió"? --Mafoso (Mani'm?) 15:20, 26 set 2013 (CEST)
Rebut. A veure si has estat remenant les preferències i t'ho has carregat. --V.Riullop (parlem-ne) 17:26, 26 set 2013 (CEST)

Hola

Hola! Mafoso si et pots connectar una estona et volia consultar una cosa.--KRLS , (disc.) 16:27, 26 set 2013 (CEST)

Categories

Serà que m'estic tornant mandrós...prenc nota per una altra vegada...ara, tinc memòria de peix..gràcies--Pallares (disc.) 18:30, 7 oct 2013 (CEST)