Usuari Discussió:Vriullop/Arxiu 9

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Commons i Flickr

Crec que tu hi entenies força sobre la càrrega d'imatges. Buscant imatges a Flickr vaig trobar-ne una amb Tots els drets reservats però vaig contactar amb l'autor i em dóna permís per pujar-la. Entenc que només hi ha dos procediments vàlids per fer-ho, que ho faci directament ell o bé que canvïi a Flickr la llicència amb una de les tres acceptades (CC-BY, CC-BY-SA, Public Domain), oi? -- Ermengol Patalín (xerrem) 18:30, 6 juny 2012 (CEST)

Encara que la carregui ell mateix, com que ja ha estat publicada caldria confirmar que ell és el mateix usuari. El més fàcil és que canviï de llicència. Poden servir les instruccions de http://www.flickr.com/groups/wikilovesmonumentscat/discuss/72157627507418477/. S'explica només la cc-by-sa per ser la recomanada (atenció, salta't allò d'agregar-la al grup WLM). --V.Riullop (parlem-ne) 18:44, 6 juny 2012 (CEST)
D'acord, més o menys com pensava. Gràcies per l'enllaç! -- Ermengol Patalín (xerrem) 19:02, 6 juny 2012 (CEST)

Fotografia del claustre

Hola Vriullop. L'autorització la tinc. Ha de ser aquesta no? Llavors l'he d'enviar a info-ca@wikimedia.org, oi? La plantilla {{Pendent OTRS}} l'he d'afegir a la pàgina de discussió de l'article, de la categoria de Commons o de la discussió del fitxer a Commons? Gràcies per respondre'm tots els dubtes. --Davidpar (disc.) 11:16, 9 juny 2012 (CEST)

Em comuniquen que ja han enviat l'autorització. M'ho pots confirmar? Es tracta de les fotografies de la categoria Cloister of Mas del Vent (Palamós). --Davidpar (disc.) 16:05, 9 juny 2012 (CEST)
Caldria fer el mateix amb les dues que acabo d'afegir: 6 i 7. Gràcies. --Davidpar (disc.) 17:20, 9 juny 2012 (CEST)

Bot flags

¿There is someone for check bot flag requests? ¿Hay alguien encargado de comprobar las solicitudes de bots? [1] --Kizar (disc.) 11:33, 9 juny 2012 (CEST)

Gabriella Benzoni

Moltes gràcies: el que no se es posar una redirecció. Me la pots fer tú i així o sabre per una altra vegada??--Vulcano (disc.) 15:47, 14 juny 2012 (CEST)

Encontre en la tercera fase

Hola mestre ... Acabo d'adonar-me d'una cosa que m'ha deixat "tiesu" i desconec si és normal.

Aquest matí (de 8 a 10 ) m'he posat a repassar els monuments d'Osona. He començat a repassar els idurl2 de la Diba de diferents municipis ... a mode de registre un cop comprovats els d'un poble ( i com que eren correctes) editava la secció i sols posava en el resum d'edició (no tocant res del contingut de l'article) i guardava com edició menor:

  • /* Lluçà */ idurl2 revisats i correctes
  • /* Olost */ idurl2 revisats i correctes
  • /* Sant Martí d'Albars */ idurls2 revisats i correctes

Ja que així en la més que probable següent tongada tingués (jo i altres) una idea del que s'havia fet. Doncs resulta que a l'historial no apareixen eixes "edicions" ... És així ? (que ho és)... Ha d'ésser així?.

M'ha sorprès per que porto aplicant aquest "mètode" de registre una bona temporada amb la idea de que el que faig ho podeu seguir i no repetir...

Suposo que si això funciona així la sol·lució "tonta" és "simular" que s'edita quelcom al cos de l'article sense tocar de fet el contingut.--Mafoso (Mani'm?) 10:05, 15 juny 2012 (CEST)

Si no modifiques res no es desa res. El truc per fer una "edició nul·la" és afegir o treure un espai en blanc, però si només és per fer anotacions al resum de l'historial millor fes una llista de seguiment a la discussió que serà més visible i útil. --V.Riullop (parlem-ne) 10:44, 15 juny 2012 (CEST)
serà qüestió d'emprar el {{Per fer}} ... (tot i que no veig la "visibilitat" :P )--Mafoso (Mani'm?) 10:57, 15 juny 2012 (CEST)

Ja he revisat els idurl2 i pentinat Commons ... pots veure les tasques que em deixo a Discussió:Llista de monuments d'Osona (que et sembla? ... )--Mafoso (Mani'm?) 16:45, 15 juny 2012 (CEST)

Molt bé. --V.Riullop (parlem-ne) 17:18, 15 juny 2012 (CEST)

Email

Hello, Vriullop. Apologies for the English. :) I have sent you an email with a somewhat urgent request for assistance, if you are available. In case you do not often check your mail, I just wanted to let you know. Thanks! --Mdennis (WMF) (disc.) 21:10, 15 juny 2012 (CEST)

Received. I'll take a look at it and I'll answer ASAP. --V.Riullop (parlem-ne) 21:27, 15 juny 2012 (CEST)

Bot inobedient

Gràcies, segur que trobaràs el bug del bot.Flamenc (disc.) 23:54, 16 juny 2012 (CEST)

El bot no és meu sinó de l'Usuari:Coet. El problema és que fa uns dies que està il·localitzable. --V.Riullop (parlem-ne) 11:15, 17 juny 2012 (CEST)
IEP, queda tres dies per a l'esdeveniment més important de la meua vida, i no serà per cap ritus religiós. En visitar la discu de l'usuari afectat he sabut de què es tracta. Malauradament no podré arreglar-ho fins a primeries de juliol. Sí que podria engegar un antic codi font de l'IradiBot, però tampoc podré vigilar-lo.
El cas, és el que t'he dit (a mitges). He intentat optimitzar el codi del bot, però pel que veig no reacciona bé quan un usuari modifica la pàgina de discussió d'un altre, això serà fàcil d'arreglar quan dispose de temps, però ara m'és impossible perquè a banda ens trobarem segurament amb altres errors fins que el depure del tot.
Jo després me'n vaig a l'Itàlia fins el 4 de juliol, bé comptem que podré fer alguna cosa a partir del 5.
Si vols, faig això, 'revertisc' a la versió més antiga que he conservat de l'IradiBot, però no el podré supervisar. (La més antiga no vol dir que estiguera malament. És una de darreries del 2010.)
–Cœt · mascletà · blablabla 01:58, 19 juny 2012 (CEST)

Enllaços a Webs de Picasa

Hola, Vicens: repassant les pàgines dels castells de la meva zona he observat que en elles (i en altres) algú hi ha anat afegint enllaços externs a pàgines Web de Picasa. En principi no m'ha semblat correcte, ja que les nostres galeríes de fotos les tenim a Commons. Com que el qui ho fa és un mateix editor, mitjançant la seva llista de contribucions, he anat repassant pàgines d'altres castells i n'he trobat, al menys, dos (Castell de Claramunt i Castell de Montcortès) on tú vas esborrat dits enllaços explicant simplement "+commonscat-picasaweb". En alguns casos he suprimit enllaços a webs clarament promocionals i gens "enciclopèdiques" (com diu en Pere). Vist el teu exemple, tinc un millor criteri per eliminar els enllaços a Picasa i afegir el de la categoría a Wikimedia Commons. Ara bé, si em dius que freni, freno.--Isidre blanc (disc.) 20:26, 23 juny 2012 (CEST)

En algun cas pot ser útil un enllaç a una galeria externa si no tenim cap foto ni altres mostres en d'altres enllaços que hi pugui haver. Però tenint una categoria a Commons està clar que no cal més enllaços externs a galeries no lliures. --V.Riullop (parlem-ne) 20:42, 23 juny 2012 (CEST)

Bunyol a Tàrrega

Hola! Hi ha un petit bunyol a la llista de monuments de Tàrrega; hi vaig anar dissabte passat a fer una pentinada. Per cert, em vaig recórrer tota l'avinguda de Catalunya i no vaig trobar la famosa Villa Dolores per enlloc... --Enric (discussió) 01:08, 21 juny 2012 (CEST)

Estava col·locant les coordenades a la llista de Tàrrega i m'he adonat que l'edifici anomenat Magatzem Pont no existeix. Al número 72 de l'avinguda de Catalunya hi ha un edifici de pisos modern (que ocupa els números 72-76). Per la definició de Patrimoni potser podria correspondre al número 66, però sembla que sobre la reixa de la porta hi diu 1903, i a la fitxa diu que és del 1930. Pot ser un error? De tota manera, tampoc estic segur que es refereixi a aquest edifici... --Enric (discussió) 17:00, 21 juny 2012 (CEST)
Dons ja són dos desapareguts al mateix carrer. He pensat en la possibilitat de que es tracti del passeig Catalunya de Santa Maria de Montmagastrell, però no sembla un lloc d'habitatges del 1930. M'estranya que al POUM publicat el 2006 sí que surt el magatzem amb aquesta adreça. És estrany que hagi desaparegut des de llavors, però tot és possible ja que no està com a proposta BCIL. Hi ha revisions posteriors, però no he sabut veure cap que ens afecti. En canvi la Villa Dolores no hi surt. He comprovat amb el POUM tota l'avinguda Catalunya i l'únic que no surt a IPA és el número 31, però no correspon a cap dels desapareguts. --V.Riullop (parlem-ne) 13:36, 22 juny 2012 (CEST)

Deu haver anat a parar a terra directament. L'edifici que ara hi ha als números 72-76 es veu bastant nou de trinca, i pel que he vist al POUM el magatzem aquest era dins la categoria d'Inventari, que és la que menys nivell de protecció té. Ara bé, també pot ser que hagi canviat la numeració (per exemple, hi ha la casa de la mateixa avinguda de Catalunya 69 segons la numeració antiga (que és la que apareix a la façana), però que segons la nova és el 73 bis (que també apareix!). --Enric (discussió) 17:11, 22 juny 2012 (CEST)

Potser també es podria incloure dins la revisió del registre la denominació de la Casa Sobies, ja que sembla que no és la que pertocaria. --Enric (discussió) 11:22, 26 juny 2012 (CEST)

Redireccions de categories

Hola! Alguna idea perquè Categoria:Usuaris per idioma no aparegui a Especial:Categories no usades? Li posam una categoria a la plantilla {{Categoria redirigida}}? Pau Cabot · Discussió 08:43, 25 juny 2012 (CEST)

Sip. La vaig crear només per aquest cas estrany on convenia no tenir enllaços vermells i se'm va passar per alt la categorització. A la llarga pot ser útil. Fet. Ara ja no hauria d'aparèixer a Especial:Categories sense categoria, però és inevitable que surti a "Especial:Categories no usades". --V.Riullop (parlem-ne) 09:58, 25 juny 2012 (CEST)
Ok. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 20:44, 26 juny 2012 (CEST)
Pensant-ho, si convé que no aparegui com a categoria no usada, igual que altres de manteniment com Categoria:Viquipedistes que fan anys, la solució seria crear una pàgina només per poder categoritzar-la. Per exemple "Viquipèdia:Categoria no usada", o aprofitar-la per fer una explicació i categoritzar "Viquipèdia:Categoria no usada/Manteniment". --V.Riullop (parlem-ne) 21:12, 26 juny 2012 (CEST)

Ajuda bot

Hola Vicenç, fa uns dies a la taverna es va proposar qui havia de crear el bot per les cometes. Jo m'he ofert voluntari però no en sé de crear bots, així que he pensat que potser em podries ajudar i/o recomanar algun lloc d'on en pugui aprendre. La veritat és que em faria molta il·lusió poder tenir-ne el bot. Molt agraït, --Nknudsen · 09:54, 29 juny 2012 (CEST)

Jo no en sóc un expert, però faig el que puc. Hi ha un paquet preparat per a la Viquipèdia amb una sèrie d'scripts habituals. A Viquipèdia:Bots hi ha una informació molt bàsica. Uns enllaços útils són: mw:Manual:Pywikipediabot, botwiki: i es:Usuario:Orgullomoore/tutorial. --V.Riullop (parlem-ne) 11:51, 29 juny 2012 (CEST)
D'acord gràcies, però quin és el programa que m'he de descarregar? És aquest?--Nknudsen · 12:05, 29 juny 2012 (CEST)
mw:Manual:Pywikipediabot/Installation: Download Python, Download PyWikipedia. --V.Riullop (parlem-ne) 12:11, 29 juny 2012 (CEST)
M'he descarregat però no trobno la carpeta de destinació del bot. Segons el programa crec que diu que és "/cvsroot/pywikipediabot". No acabo d'entendre gran cosa... --Nknudsen · 13:17, 29 juny 2012 (CEST)
Hola de nou... Si no m'equivoco s'ha de descarregar tant el programa python com el de pywikipedia. Però són el mateixos arxius... Valga'm Déu! estic fet un bon edmbolic--Nknudsen · 14:37, 29 juny 2012 (CEST)
Hauries de tenir dos programes, un \Python i l'altre a \Tortoise que inclou \Tortoise\pywikipedia. Quan localitzis pywikipedia el següent pas és crear una drecera: mw:Manual:Pywikipediabot/Installation#Windows users: create a shortcut i després crear en aquest directori mw:Manual:Pywikipediabot/user-config.py. --V.Riullop (parlem-ne) 15:02, 29 juny 2012 (CEST)
Segueixo sense trobar pywikipedia. Si us plau, quan jo estigui en línia fes-me un toc i em connectaré al xat per parlar mes extensament (dec haver fet quelcom malament...)--Nknudsen · 17:43, 29 juny 2012 (CEST)
Pots passar un moment pel xat (una latra vegada) si us plau?--Nknudsen · 10:31, 1 jul 2012 (CEST)
Bon dia, estic fent proves amb el bot i no trobo la manera perquè sàpiga detectar quan ha de posar "«" i quan ha de posar "»". I en el tema de les excepcions, li poso lo de -exceptinsidetag:ref però només funciona en la primera referència la que diu <ref name= "nom">, les següents <ref name= "nom"/> me les canvia. Gràcies, --Nknudsen · 12:25, 4 jul 2012 (CEST)
Segurament s'haurà d'utilitzar regexp. Per això et pot ajudar millor en Joancreus. --V.Riullop (parlem-ne) 12:40, 4 jul 2012 (CEST)

Template de Commons

Vicenç, et puc demanar una petita modificació a una plantilla de Commons ?. No em sento segur de com fer-ho. Es tracta de Barcelona-MNAC-romanesque que posa una categoria fixa als articles que la contenen. En general és correcta, però quan hi ha moltes fotos i es crea una subcategoria no hi ha forma de posar-li sense incórrer en una redundància. La proposta és que tingués un paràmetre opcional amb el nom de la categoria a posar en comptes de l'estàndard. Si el paràmetre està buit, hauria de continuar actuant com ara i així no caldrà tocar els articles que ja la tenen. Fàcil, oi ? Ja m'avisaràs, si et decideixes a fer-ho.--amador (disc.) 18:48, 1 jul 2012 (CEST)

Aquesta és una source template, una plantilla per indicar la font, per tant la categorització és correcte. Fixa't que la plantilla diu que és por coses fotografiades al MNAC. Seria millor que la categoria es digués "Images from Romanesque collection of Museu..." La categorització per "tema" pot ser redundant, o no. Per exemple, una pintura mural pot tenir imatges del MNAC, imatges de la reproducció in situ o imatges tretes d'un llibre. No em preocuparia per les redundàncies a Commons, tenint present que és una categoria contenidor per indicar l'origen, diferent a altres tipus de classificacions. --V.Riullop (parlem-ne) 19:12, 1 jul 2012 (CEST)
D'acord, doncs li afegiré la subcategoria que agrupa per obra i llestos. L'únic problema és que la genèrica s'omplirà de fotos tot i que les tingui en estructures inferiors. Merci,--amador (disc.) 23:27, 1 jul 2012 (CEST)

RE: Viquipèdia:Wiki Loves Monuments

Gràcies per l'avís Vriullop. Alguna cosa sabia, però no ho tenia gaire ben entès. De fet, el concurs, si pot ajudar a la Viquipèdia Catalana m'esforçaré més en penjar fotos el setembre (o quan calgui) que no pas ara, però en altra cas aniré penjant. No és que no desitgi cap premi, és que no tinc clar poder tenir temps en un futur. Tinc la idea, si no de completar una població, com a mínim de deixar-la mínimament "enfilada". Que la gent que visiti la categoria Valls a la commons hi pugui trobar coses interessants. També m'agradaria que la gent es "piqués" i pengés fotos de més qualitat que no pas les meves.--Santi Gomà (disc.) 21:09, 5 jul 2012 (CEST)

Pont del Canal de l'Infanta

Els ponts suposo que hi deuen ser ... però no son visibles ja que es va cobrir tot el Canal de l'infanta . M'ho he remirat hi he vist que les dues fotos son d'un pont diferent cadascuna... he modificat el comentari (espero que ara si que s'entengui)--Mafoso (Mani'm?) 08:23, 9 jul 2012 (CEST)

Criteris d'admissibilitat i supressió ràpida

Hola Vriullop: He comentat aquesta qüestió a Usuari Discussió:Pallares#Criteris també li he comentat que si creu que han de restaurar-se que m'ho comenti, que ho faré. Si hi ha disparitats en la interpretació dels VP:CSR, potser s'hauria de clarificar el llindar màxim. --Bestiasonica (disc.) 20:15, 10 jul 2012 (CEST)

En general tinc la impressió que creixem en quantitat d'articles, però que no creixem en extensió i qualitat de la informació dels articles. Molts queden iniciats amb quatre ratlles durant mesos o anys. I de vegades alguns articles acostumen a ser força espuris en tant que no citen cap mena de font d'informació estan desvinculats de la resta de Viquipèdia. De vegades tinc la impressió que sóc l'únic que es preocupa per mantenir uns mínims de qualitat. Alguns usuaris em manifesten frases de l'estil "no està referenciat, però quina nosa et fa". En fi tinc la sensació que l'únic que importa és iniciar articles sense contemplar la possibilitat de que el que s'escriu pugui ser revisat per altres usuaris que desitgen ampliar l'article o simplement poder accedir a les fonts primigènies. No sé si és una sensació compartida per algú més. Salut! --Bestiasonica (disc.) 20:30, 10 jul 2012 (CEST)
PS: Felicitats pels articles sobre llistes de patrimoni i els articles associats que s'han fet a través de Vriubot. N'he revisat alguns i m'han semblat prou dignes. --Bestiasonica (disc.) 20:30, 10 jul 2012 (CEST)
És l'eterna discussió entre quantitat i qualitat, difícil de trobar un equilibri. Penso que som una comunitat petita respecte la quantitat d'articles que tenim. Hi ha massa articles per usuari actiu, cosa que complica el manteniment i que és una mostra de que ens hem centrat més en la quantitat. Segurament és una conseqüència de l'activisme per la situació de la llengua, però cal no oblidar la qualitat ni deixar-la només al manteniment. Una forma és aprofundint en les polítiques per definir-les millor. Un esborrany pot ser útil per incentivar l'ampliació. Recordo un exemple d'un article iniciat pel Jimbo que venia a dir "el no-se-què és un cafè de Johannesburg" i poca cosa més. Jo l'hagués esborrat, però al cap d'uns dies era un article molt complet. La gent es va picar pel tema. Aquí tenim massa articles unipersonals, sense aportacions d'altra gent, sense projectes que ajudin i incentivin la participació. Cal algú inicia una sèrie d'esborranys... buf, més palla. Personalment, penso que moltes "sèries" d'articles es podrien fusionar en llistes, però això és un tema massa sensible perquè va en contra de la quantitat.
PS: Les llistes de monuments poden ser un exemple. És un bon recull d'informació en sí mateixes i un incentiu per crear articles. Aquest procés, de dalt a baix, hauria de ser el normal, no al revés. M'he trobat alguns esborranys existents que tenen menys informació a l'article que a la llista, a més d'estar descontextualitzats. El bot s'aparta dels típics bots creadors ja que recull sobretot text descriptiu lliure, no només dades. A més, és supervisat, només es creen els articles on hi ha prou informació, no indiscriminadament.
--V.Riullop (parlem-ne) 23:03, 10 jul 2012 (CEST)
Eterna discussió. Gràcies per supervisar-me. Suposo que hauria d'haver restaurat els articles jo mateix, però a vegades quatre ulls veuen millor que els dos espatllats que tinc a la cara. Justament he escrit un comentari especulatiu a Discussió:La Mare de Déu del Roser del Maset (arran d'una proposta de fusió que s'està argumentant) en relació a les llistes de monuments que darrerament s'han publicat. Espero que no hagi dit cap barrabassada.
Pel que fa als articles unipersonals crec que en són la majoria. Darrerament està havent-hi la "pedovèrsia" i suposo que deus haver vist alguns dels comentaris d'en Peio R. No tinc res en contra dels seus articles, és més trobo que assoleixen un nivell de documentació important. Molt més que altres usuaris. Un dels darrers comentaris estava arribant al nivell d'ultimàtum. M'he estat informant sobre la qüestió de l'activisme pedòfil i crec que hi ha un cert ressò mediàtic sobre l'assumpte inclús en revistes acadèmiques (com p.ex. a Journal of Homosexuality indexada a MEDLINE). Tot i que a través d'Internet he sigut incapaç de trobar monografies o revisions sobre la matèria és possible que existeixin documents o articles publicats sense accés lliure que hagin tractat el tema. M'imagino que, salvant les distàncies, ens trobem en un moment històric sobre la pedofília assimilable al que vivia el moviment gai a principis dels 1950's, silenciat pel status quo. En fi no et vull marejar més, i anant al gra sembla que hi ha un conflicte d'"objecte inamovible contra força imparable" entre PeioR i diversos usuaris (Leptictidium, Barcelona, KRLS per dir alguns dels que em semblen més actius). He mirat de mantenir-me allunyat de les discussions, però trobo que PeioR està fent un esforç d'introspecció i revisió, en base als comentaris dels article, la cosa sembla haver degenerat en un tour de force en bola de neu. Creus que es podria parar d'alguna manera sense continuant polaritzant els bàndols? --Bestiasonica (disc.) 23:44, 10 jul 2012 (CEST)
Que consti que no tinc cap interès en supervisar. Només pretenia donar resposta a l'amic Pallarès. Ja he superat les meves etapes successives d'editor, patrullador, mantenidor i organitzador de plantilles i polítiques. Ara intento allunyar-me'n. Si segueixo actiu és perquè encara hi ha alguns projectes que em motiven i per ajudar en alguns temes puntuals, si puc. Sobre la "pedovèrsia" em reservo els comentaris ja que afecten a un usuari i aquí no és el lloc adequat. Només dues reflexions generals. 1) La falta de referències té una altra cara que és l'excés i l'ús inadequat. No és difícil trobar referències que no justifiquen el text o que no són les millors referències sobre el tema. L'aparent documentació no ens ha d'enganyar. 2) El problema és el "tema" o és l'"usuari"? Quan un va contra tothom és impossible el consens. Recordes el cas Colom? --V.Riullop (parlem-ne) 10:57, 11 jul 2012 (CEST)

Fabra

És urgent. Per Twitter està corrent com la pólvora http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Petici%C3%B3_als_administradors#Semiprotegir_urgent --Davidpar (disc.) 23:40, 12 jul 2012 (CEST)

Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 23:47, 12 jul 2012 (CEST)

Bon dia i gràcies!

Bon dia Vicenç, Gràcies pels aclariments i pel temps esmerçant escrivint-los... Bàsicament el que em fa "por" és que qualsevol problema (i em sembla que n'hi han hagut massa i hem perdut massa gent valuosa sense saber ben bé perquè o almenys mirar d'entendre-ho ja que els editors generalment callen i poques vegades es queixaran) acabe d'una manera semblant. M'explique: el problema era una cosa d'en Pallarès i s'acaba parlant d'en Manel com a temàtica principal i punt de fricció/tensió. Veig que hi ha moltes tensions subjacents i que només esperen qualsevol problemàtica per a sorgir, i això és un problema greu... A priori, les actuacions dels editors o administradors haurien de ser neutrals, és a dir els editors fan els articles i els administradors guien, categoritzen, lluiten contra el vandalisme, apanyen etc... i si volen fer altres coses referents a l'edició també les fan, no hi ha (o no hi hauria d'haver) cap exclusivitat, cap compartiment estanc (òbviament l'editor no pot tindre els drets de l'administrador...). Amb tot l'administrador es troba en un esglaó superior a l'editor i no ho ha d'oblidar ja que a més existeixen molts més costums i usos entre una comunitat que ja es coneix i domina gairebé tots els mecanismes de l'eina; l'editor amb males penes forma part/s'integra a un grup. Trobe que l'administrador (en sentit general com a rol) hauria d'evitar, tot i els seus sentiments cap als altres participants (odi, exasperació o amistat, admiració, amor si per cas), de seguir els articles d'un editor concret per a etiquetar les seues fetes: s'hauria de funcionar de manera aleatòria (i espere que es fa així) per a evitar tensions com les que hem experimentat darrerament. El fet que siga un usuari com Pallarès que coneixes (i supose aprecies) tot i el final "feliç" ens hauria d'incitar a la reflexió del perquè s'arriba a aquesta situació i posar en marxa els mecanismes necessaris i adients per a evitar que es puga reproduir; conflictes amb els editors més reivindicatius (i m'hi incloc) poden ser "normals", amb gent com Pallarès no ho són i mira't també el fet que en Lohen també té dubtes existencialistes... Només són unes idees així, no em pose en donador de lliçons (tot i que pot semblar-ho, estic obert a la discussió i si dic o faig alguna cosa malament, no dubtaré en excusar-me...), ara bé la fugida de molts editors és un fet innegable al meu parer i doncs hi ha un problema seriós i si no mirem d'entendre'n els motius això acabarà malament. Perdó per l'anàlisi però em sembla útil reflexionar-hi, tot i la pèrdua de temps que pot suposar haver d'engolir els meus missatges massa llargs i eventualment respondre-hi. La barbacoa, com més actes en viu, haurien d'ajudar a desfer aquestes tensions (almenys si n'hi han entre els que hi aniran; amb els altres?) i has fet molt bé mirant d'apaivagar els ànims. No et diré que has acabat amb els meus dubtes existencialistes, però bé has evitat amb molta traça que s'òbriga una altra conversa interminable (les odie però acostume enganxar-m'hi...) quan de fet el que compta és anar endavant. D'una manera general aprecie la faena dels altres (tot i els excessos dels uns i/o dels altres sense comptar probablement els meus...), com ho deia abans és difícilment recriminable el fet de donar temps lliure i energies a la Viquipèdia o a qualsevol obra desinteressada i mire d'entendre les posicions dels "esborraires" potencials, dels "referenciadors" o "categoritzadors", ara bé a la societat actual compta més l'aspecte sensacionalista que la densitat dels arguments o de l'article si volem ser més concrets. Llavors tot i que pense que la qualitat és necessària, per a mi importa més crear articles nous (no diré "quantitat" ja que em sembla gairebé negatiu...) tot i que siguen esborranys (ja tenen el mèrit d'existir). Per exemple la fita dels 400.000 serà una oportunitat de fer rebombori a l'entorn de la Viquipèdia i captar, esperem-ho, l'interès dels mitjans de comunicació i de retruc més editors i participants ja que ens falten mans (participar a la Viquipèdia ha passat de moda...). El problema de l'etiquetatge és que bàsicament suposa una teoria del tipus "que vinga/vingui algú i ho apanye/-i" (i el funcionament bàsic de la Viquipèdia era (i supose que és fins a cert punt) "do it yourself") i clar ben sovint no vé ningú... hi hauria d'haver posicions intermediàries però vaja ja veurem si ho aconseguim algun dia. Que et vaja tot molt bé, una abraçada ben bona i gràcies per la faena colossal, incommensurable que fas de pertot. Bon estiu, fins ben aviat, Claudi/Capsot (disc.) 10:48, 13 jul 2012 (CEST) PD: I perdó per les meues cogitacions llarguíssimes i gairebé interminables....

Plantilla:Composició

Penso que hi tenim el mateix vell problema. Mira siusplau el darrer apartat p.ex. a Concert per a piano núm. 3 (Prokófiev).--Lohen11 (disc.) 20:02, 14 jul 2012 (CEST)

Arreglat. --V.Riullop (parlem-ne) 21:28, 19 jul 2012 (CEST)

VP:CNU

Hello. I request renaming my following accounts:

  • محمد الجداوي → Avocato
  • GedawyBot → AvocatoBot
  • Confirmation link: [2]
  • Reason: Privacy reasons

Please, delete all my userpages and talk pages of these accounts before renaming .Thanks in advance.--M.Gedawy 08:31, 15 jul 2012 (CEST)

VP:CNU. He reanomenat el seu compte d'usuari, però no he tengut clar si fer-ho també amb el bot. Necessitam qualque confirmació més? Pau Cabot · Discussió 10:14, 15 jul 2012 (CEST)
Ho he fet després de comprovar que realment és l'operador del bot: Viquipèdia:Petició de marca de bot/2011#GedawyBot i Viquipèdia:Canvi de nom d'usuari/2011#Mohamed ElGedawy → محمد الجداوي. --V.Riullop (parlem-ne) 21:19, 19 jul 2012 (CEST)

FOP Andorra

Hello, as you created Portal:Wiki Loves Monuments/Andorra, do you know if there is "Freedom of Panorama" in Andorra. See commons:Commons:Village_pump/Copyright#FOP_Andorra. Thank you -- Cherubino (disc.) 21:14, 17 jul 2012 (CEST)

Monuments

Hola Vicenç, tinc unes quantes fotos de monuments de Collbató (el meu poble). Estic una mica perdut referent al Viquiprojecte monuments. Què he de fer?--Nknudsen · 13:41, 9 jul 2012 (CEST)

Estem preparant un concurs pel setembre: Viquipèdia:Wiki Loves Monuments. Les instruccions de l'any passat són a http://wikilovesmonuments.cat. Millor si t'esperes al setembre amb les instruccions actualitzades. --V.Riullop (parlem-ne) 14:50, 9 jul 2012 (CEST)
D'acord--Nknudsen · 16:41, 9 jul 2012 (CEST)
Per els monuments de conjunt històric és possible fer un vídeo del conjunt?--Nknudsen · 13:42, 16 jul 2012 (CEST)
Contestat a la discussió, se'm va passar per alt. --V.Riullop (parlem-ne) 10:56, 24 jul 2012 (CEST)

Petit nyap a Arenys

Hola, Vicenç! Ja feia dies que no et donava la tabarra. Avui he fet el pentinatge i cardat d'Arenys de Mar, i cal dir que la llista està prou ben feta, excepte petites coses que he anat polint directament. Però hi hauria un edifici que se li hauria de canviar el nom, ho explico a la discussió de la llista. Potser caldria afegir-ho a la revisió del registre. --Enric (discussió) 21:48, 21 jul 2012 (CEST)

Hola, veig que has afegit un munt d'informació a la llista d'Arenys. Per cert, jo vaig canviar Can Cordoba (sense accent) per Can Còrdova perquè així en deia el tríptic turístic que et donen sobre la «Ruta dels Indianos», editat per l'Ajuntament. Ara bé, no sé quin grau d'«oficialitat» té això... --Enric (discussió) 13:58, 24 jul 2012 (CEST)
Com que he vist interès per aquesta llista, he buscat el catàleg de l'ajuntament :-) "Can Cordoba", sense accent, és el que diu el catàleg municipal i l'IPA que segurament ho copia d'allà, però el que m'ha acabat de decidir és el mapa de l'ICC que diu "Can Córdoba". Per acabar d'aclarir-ho caldria trobar l'origen del nom, però sembla difícil. --V.Riullop (parlem-ne) 14:08, 24 jul 2012 (CEST)
Vejam si me'n recordo de mirar-ho en aquesta informació que em van donar a l'oficina de turisme quan arribi a casa... --Enric (discussió) 16:40, 24 jul 2012 (CEST)
Ara tinc davant el tríptic editat per l'Ajuntament que es diu Ruta dels indians d'Arenys de Mar. Diu, literalment, això: «Can Còrdova. La família Còrdova, propietaris d'ingeni i residència a l'Havana, es va fer construir aquesta espectacular casa modernista al capdavall de la riera, cantonada amb la Nii. Riera del Bisbe Pol, 1.» --Enric (discussió) 21:01, 24 jul 2012 (CEST)
No calia que correguessis cap a casa, ja ho havia vist :-) http://www.arenysdemar.cat/ARXIUS/2011/Promocio/Arenys_triptic_10.pdf També he vist que hi ha alguns cognoms Córdoba a Arenys. Suposo que és un cas de normalització, o no, quan un cognom esdevé topònim. Com a font fiable, em fio més de l'ICC, però podem posar els dos i llestos. --V.Riullop (parlem-ne) 21:43, 24 jul 2012 (CEST)

Catalan Bay

Hola! A l'article sobre la Catalan Bay afirmes rotundament que el nom ve dels 350 catalans que s'hi van instal·lar. D'on ho vas treure? Perquè si alguna font fiable ho afirma, ho podem també afirmar-ho a en.wiki, on ara posa que només és una teoria. --Davidpar (disc.) 23:32, 21 jul 2012 (CEST)

Doncs no ho recordo. En aquell temps hi havia el mal costum de no citar les fonts. Va ser un moment que em va donar per cercar noms "català" pel món. Segurament ho vaig treure d'algun llibre de la biblioteca. A Presa de Gibraltar sí que hi ha una referència de Pierre Vilar, encara que no és la que vaig utilitzar. --V.Riullop (parlem-ne) 09:38, 22 jul 2012 (CEST)
Jo recordo haver-ho llegit també en un article d'El Temps fa dos o tres mil anys, pel cap baix... --Enric (discussió) 09:42, 23 jul 2012 (CEST)

WLM Setembre

Vicenç, Voldria activar els contactes de l'Ajuntament abans no se'n vagin de vacances, perquè la tornada al setembre l'any passat va ser molt precipitada i pot ser varem desaprofitar una bona oportunitat de promoció. Si tenim una mínima idea de que podem/volem activar via banner a la web de l'ajuntament, o si sabem si muntarem alguna sessió, tot i que no sapiguem el dia, podria anar "fent soroll" i reprendre-ho al setembre. Si t'ho estimes més pots contestar-me via mail.--amador (disc.) 00:11, 23 jul 2012 (CEST)

Monument als Caiguts, de Terrassa (tornem-hi)

Hola! Diumenge vaig pujar a Terrassa a polir-me el cementiri i et puc assegurar, perquè ho vaig poder comprovar visualment i fotogràficament, que en un racó del recinte (això sí, bastant amagat) es troben les dues estàtues dels fantasmons que hi havia dalt de tot del monument (un soldat amb casc tipus nazi i un altre vestit de cavaller de la reconquesta) i, als peus, quatre bibelots decoratius que han conservat (un escut de Terrassa a l'esquerra, un d'Espanya a la dreta i, allà a terra i fet a trossos, unes columnes mig amagades per la vegetació, que devien ser les de l'escut d'Espanya; a més d'un parell de peveters, i no recordo si alguna quincalla més). Quan pugi les fotos al setembre ja ho veuràs... --Enric (discussió) 09:46, 23 jul 2012 (CEST)

Per cert, en una de les meves genialitats, he volgut introduir dins la llista de monuments de Terrassa, i específicament dins la graella corresponent al monument als Caiguts, i més específicament dins les coordenades, això: | lat = 41.563308 | lon = 2.016812<br>(emplaçament originari)<br>lat = 41.559194 | lon = 2.043838<br>(emplaçament actual) i se m'ha desmanegat tot. Ja comprenc, doncs, que no es pot fer. Però, oh tu, savi entre els savis, saps si hi hauria manera de posar-hi els dos emplaçaments, l'originari i l'actual? O si es podria fer constar l'emplaçament actual, amb la longitud i la latitud, en una nota a peu de pàgina? --Enric (discussió) 11:48, 23 jul 2012 (CEST)
La plantilla només accepta unes coordenades. Ho he posat en una nota. Surt igualment en el mapa de localitzacions amb el nom "Monument als Caiguts (emplaçament original)". --V.Riullop (parlem-ne) 12:57, 23 jul 2012 (CEST)
Gràcies! Ja sabia que per a tu això seria com bufar i fer ampolles... --Enric (discussió) 14:00, 23 jul 2012 (CEST)

Urgent

Tant aviat com pugui, connectat al xat. Gràcies. --Davidpar (disc.) 09:49, 23 jul 2012 (CEST)

Posició imatges

Saps per què a Incendis de l'Alt Empordà de 2012 la imatge de la NASA es sobreposa amb el text? A tu et passa o és el meu navegador només? (Chrome) (imatge). Merci.--Arnaugir 18:10, 23 jul 2012 (CEST)

Jo ho veig bé, tant amb Firefox com amb Chrome. De totes formes, la distribució de les imatges és massa forçada. Després de la infotaula hi ha 2 imatges a la dreta que han d'anar molt avall en el text, no al lloc del text on estan col·locades, i en canvi la imatge de l'esquerra ha d'anar abans de les imatges prèvies de la dreta. Per evitar problemes s'hauria de mirar de col·locar cada imatge junt al text que li correspongui, sense forçar tant la distribució. --V.Riullop (parlem-ne) 19:00, 23 jul 2012 (CEST)
Gràcies... recol·locant-les he aconseguit que es vegi bé. Això dels navegadors sempre és un bon merder.--Arnaugir 20:04, 23 jul 2012 (CEST)

Edicions

He intentat afegir alguns idiomes a la llista i posar banderes, però no m'he pogut aclarir amb algunes coses i s'ha empastifat. Ordeneu els canvis o desfeu les edicions perquè torni a l'estat anterior.--PeioR (disc.) 13:15, 24 jul 2012 (CEST)

En principi crec que queda bastant bé, ordenat així. Falta allò de "Missatge per a l'ambaixa" en alguns idiomes. Pots trobar la traducció corresponent a cada idioma a la Viquipèdia en llatí; o si no, ja intentaré arreglar-ho jo. Quant a les banderes, tot i que fan bonic, potser és millor que no n'hi surtin, ja que sembla ser que aquestes coses queden més neutrals sense banderes. I també per fer-ho més neutrals, seria recomanable que els idiomes apareguessin en ordre alfabètic (com a Viquipèdia:Portal)--PeioR (disc.) 13:41, 24 jul 2012 (CEST)
Ho has dit quan ja havia parat de fer i desfer. Estava intentant ordenar les banderes seguint algun tipus de crtiteri. Com que alfabèticament (que seria el més neutral) és difícil, he posat en la part de dalt les llengües menys parlades i a sota les més parlades.--PeioR (disc.) 20:04, 24 jul 2012 (CEST)
No estic acostumat a usar la previsualització (de fet crec que no l'he usada mai), per a mi és més còmode editar i desfer directament a l'article; però intentaré tindre-ho en compte.--PeioR (disc.) 20:06, 24 jul 2012 (CEST)
Ja et vaig comentar que potser seria millor no posar-ne, perquè tot fos més neutral (o per no ofendre ningú, com dius tu). Però després m'ho he repensat i n'he posat. La veritat és que queda més bonic així, però és un tema un xic complicat. Quan es fa una taula d'idiomes, si hi ha banderes, l'avantatge és que és més fàcil trobar els idiomes; si no, es fa difícil, sobretot si n'hi ha molts. I el desavantatge és que es relacionen idiomes amb territoris i pot haver-hi qui no se senti representat (per exemple, cal posar la bandera del Brasil o la de Portugal?). La solució de mesclar banderes (com fan a la wiki en llatí, o en altres llocs, no m'agrada gens). Potser el millor és posar l'abreviatura de l'idioma entre parèntesi (i segons el mateix idioma) i prou, i posar els idiomes en ordre alfabètic segons aquesta abreviatura. Aquesta seria, potser, l'opció més neutral. Tal vegada es podrien deixar només les banderes de l'esperanto i/o interlingua, que són idiomes neutrals, o ni tan sols això. No ho sé ni vull imposar cap criteri, i per avui ho deixo així.--PeioR (disc.) 20:50, 24 jul 2012 (CEST)

Mapa foc

Diga'm que aquest mapa sí que el podem agafar [3] --Davidpar (disc.) 13:20, 24 jul 2012 (CEST)

Doncs si vols que t'ho digui, cap problema: sí :-) Quan el carregis enllaça també a http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/mapaperill/ que és on es veu l'avís legal. --V.Riullop (parlem-ne) 13:35, 24 jul 2012 (CEST)

WLM Terrassa

Hola! Avui he fet l'última escombrada terrassenca, i només em falten algunes masies que per falta de vehicle es quedaran per fer. Per cert, he anat a mirar al Camí Fondo el famós magatzem Casajuana, i efectivament, ja no existeix. Ara mateix hi ha l'esquelet d'un edifici de pisos a mig construir, i no han conservat la façana de l'antic (no crec que l'hagin desmuntat totxo a totxo i després l'hi tornin a col·locar). Ara, com que ja sabem ben bé què existeix i què no dins de Terrassa (bé, la majoria encara no ho han tirat a terra, per sort), potser es podria acabar d'omplir la revisió del registre per a Patrimoni de la Generalitat? --Enric (discussió) 20:16, 28 jul 2012 (CEST)

Jo ja m'he perdut. Anota-ho tu mateix a Viquiprojecte:Monuments/Revisió del registre#Terrassa. Desprès ja repassaré format. En l'última reunió el jefe es va mostrar molt interessat. Ara, però, deuen estar de vacances i no estic segur del criteri que segueixen amb els enderrocats. --V.Riullop (parlem-ne) 22:57, 28 jul 2012 (CEST)

Consulta sobre el bot

Hola Vicenç, tinc una petita pregunta sobre el Vriubot, quan actualitza les dades a Viquiprojecte:Monuments/Llistes‎ ja fa temps que apareix la llista de monuments de Cardona amb un 97% però en realitat té totes les coordenades. On és l'error? Suposo que n'hi ha alguna malament però no sé trobar-ho. No té cap importància però em té intrigat. Gràcies per tot, encara que ni t'ho miris.Fins aviat!--Beusson (disc.) 23:08, 29 jul 2012 (CEST)

Sóc perfeccionista i no puc deixar aquestes coses sense mirar :-) Me n'estava saltant un, el Pont de la Lleura, perquè té un caràcter de tabulació entre lat i lon (només es veu editant, que té un salt d'espais). Ja he corregit el programa, potser afecta a algun altre. Demà comprovaré que funciona i desprès ja corregiré el tabulador. --V.Riullop (parlem-ne) 23:32, 29 jul 2012 (CEST)
Gràcies! Ets un crack! --Beusson (disc.) 23:38, 29 jul 2012 (CEST)

Resolució de proposta

Hola mestre,

Fa uns dies vaig fer una proposta i he vist què em van donar el seu suport dos usuaris. M'agradaria saber si puc procedir a retirar les etiquetes de proposta de fusió o he d'iniciar una votació i esperar els resultats.

Gràcies pel teu temps.--Sng (disc.) 19:30, 30 jul 2012 (CEST)

Les qüestions sobre el contingut no es decideixen per votacions sinó per consens. El procés normal és discutir-ho a la pàgina destinació, en aquest cas Discussió:Extinta en estat salvatge. El proposant no ha deixat cap explicació i ningú té cap objecció a treure les plantilles, així que fes-ho. --V.Riullop (parlem-ne) 19:46, 30 jul 2012 (CEST)
D'acord. Gràcies i perdona la meva ignorància.--Sng (disc.) 19:52, 30 jul 2012 (CEST)

Giny enwiki

Hola Vriullop, estava mirant els ginys de la viquipèdia en anglès i n'hi ha un que, tot i que no el puc provar, crec que podria ser útil pels revertidors ràpids (almenys a mi em faria servei; m'estalviaria un clic). Parlo de "After rolling back an edit, automatically open the contributions of the user whose edit has been rolled back". No sé com es diu l'eina en concret. Ho podríem importar aquí, o sabries dir-me com instal·lar-ho en el meu JS propi (que potser seria millor)? Merci.--Arnaugir 22:57, 30 jul 2012 (CEST)

Ja està instal·lat com a giny, i funciona: Especial:Gadgets. --V.Riullop (parlem-ne) 10:46, 31 jul 2012 (CEST)
Gràcies!--Arnaugir 16:54, 31 jul 2012 (CEST)

Esborraments a Commons

Hola! Tu que t'hi entens amb això del Commons, els drets de reproducció i tota la mandanga, m'agradaria saber per què m'han esborrat una foto sense donar-me cap mena d'explicació. A més a més, ho he demanat tant a qui ho havia proposat com a qui ho ha fet, i encara és l'hora que em diguin ni ase ni bèstia. --Enric (discussió) 01:31, 31 jul 2012 (CEST)

La discussió no és gaire explícita: commons:Commons:Deletion requests/File:Coca-Cola, anunci.jpg (és la pàgina que tens enllaçada en l'avís a la teva discussió). El motiu és commons:Commons:Derivative works. L'administrador ho deu haver vist clar ja que l'ha tancat al cap d'unes hores (no hi ha mínim ni màxim de temps de discussió), però no és normal que no doni cap explicació. Insisteix. --V.Riullop (parlem-ne) 09:17, 31 jul 2012 (CEST)
Era una foto d'un anunci de Coca-cola que folrava una màquina expenedora de begudes al carrer, jo no hi vaig fer cap més intervenció que retallar la foto i prou, no ho entenc. De tota manera, ni el fiscal ni el jutge executor no me'n diuen ni piu, per tant no sé per quina banda cal insistir. --Enric (discussió) 16:24, 31 jul 2012 (CEST)
Es pot demanar la restauració per tornar-ho a discutir: commons:Commons:Undeletion requests. Però el primer pas és posar-se en contacte amb l'administrador per tenir més clara la situació. No sé si serà aplicable la llibertat de panorama. --V.Riullop (parlem-ne) 16:39, 31 jul 2012 (CEST)
He tornat a insistir-li al tal Denniss que em digui la raó de l'esborrament, però res de res... --Enric (discussió) 22:30, 31 jul 2012 (CEST)

Hola! Perdona, però com que no acabo d'entendre la política de drets lliures de les imatges i tot això, ja no sé per on navego. Diuen que ho han esborrat perquè és una imatge derivada, una foto d'una foto (tot i que era al carrer), i que la foto aquesta tenia drets. Però si entro dins la categoria Coca-Cola del commons veig que n'hi ha unes quantes més dins el mateix cas. Li ho he deixat dit a la discussióamb el "proponent" de l'esborrada. Llavors, quins criteris es fan servir en un cas i quins en un altre? --Enric (discussió) 10:48, 1 ago 2012 (CEST)

No ho tinc del tot clar, però diria que:
1) El logo de la Coca-Cola és de domini públic ja que el seu creador fa molt de temps que va morir. Encara té drets de marca, però això és un problema d'ús en el mercat, no de drets d'autor. Per tant, es pot fotografiar el logo.
2) Si el logo va acompanyat d'alguna foto, llavors ja té un autor amb drets. És diferent d'un anunci on només hi ha lletres. A File:Last Minute Refreshment.jpg hi ha un fotògraf amb drets, en canvi File:CokeZeroAd.JPG es pot considerar que no supera el llindar d'originalitat per tenir copyright.
3) La llibertat de panorama és per "obres situades permanentment en vies públiques". Crec que els anuncis publicitaris no es consideren situats permanentment ja que els posen, treuen i els canvien. Si un dia treuen una estàtua d'un museu per posar-la a la porta anunciant una exposició, no es pot fotografiar ja que és un emplaçament provisional i el propòsit de l'obra no és posar-la permanentment en la via pública. No tot el que es veu al carrer es pot fotografiar.
--V.Riullop (parlem-ne) 11:21, 1 ago 2012 (CEST)
Cada dia se n'aprèn. La veritat és que fa tant de temps que la vaig pujar que ja no recordo exactament què hi sortia, i l'he estada buscant als arxius de fotos i no l'he trobada. Tampoc és qüestió de fer un casus belli per una foto que tampoc crec que fos mereixedora de cap premi Pulitzer, però el que m'emprenya és aquesta manera de fer d'«ordeno y mando» que tenen al commons, on ni et deixen exposar les teves raons (possiblement equivocades o no, perquè ningú no neix ensenyat) i després d'enviar-te l'avís d'esborrar ja ho han esborrat. --Enric (discussió) 11:56, 1 ago 2012 (CEST)
I ara que hi penso: només es considera que tenen drets les imatges? Ho dic perquè a l'anunci de la Coca-Cola Zero hi ha un eslògan, i algú se l'ha pensat. Aquests no tenen drets també? Perquè, per estirar el fil, que no quedi fa l'ullet --Enric (discussió) 11:59, 1 ago 2012 (CEST)
Un eslògan no es pot plagiar deshonestament, però, igual que un logo, és més qüestió de lleis de mercat. El que compta aquí és la creativitat, o com diuen els juristes anglosaxons, la suor del front. Si són poques paraules i amb una font de text fàcilment reproduïble, llavors l'autor no s'hi ha matat, encara que l'hagi encertat i treballat com a publicista. Es pot donar la casualitat, encara que remota, que un segon autor faci el mateix. Amb una foto, encara que d'aficionat, és improbable repetir els mateixos píxels. --V.Riullop (parlem-ne) 13:04, 1 ago 2012 (CEST)
Bé, a can commons em diuen que és per culpa de ser una "derivative work", terme que no acabo d'entendre. Però es veu que he aixecat la llebre amb això de preguntar si el meu cas no era el mateix que aquelles dues fotos que et vaig posar com a exemple, i es veu que una ja l'han esborrada! I no precisament la que tu deies que es podia salvar, sinó que aquella de les lletres i la coca-cola se l'han carregada i han deixat l'altra. Qui ho entengui que els compri... --Enric (discussió) 01:52, 3 ago 2012 (CEST)
Una obra derivada és una obra feta a partir d'una altra :-) En català pla, és una foto d'una obra amb drets. Però això no aclareix la qüestió fonamental: si és aplicable la llibertat de panorama a un anunci o una nevera en el carrer. La clau és si es pot considerar que està situat en el carrer permanentment o provisionalment. La foto no esborrada té la plantilla FoP-Germany i segurament per això l'administrador no hi ha entrat... fins que algú ho porti a discussió. No és mala idea utilitzar FoP-Spain en fotos del carrer de coses més o menys recents amb autors o hereus vius... si és que a un no li importa posar banderetes en les seves fotos. Si vols aprofundir en el tema, apel·la la decisió a commons:Commons:Undeletion requests en base a que no es va considerar si és aplicable FoP-Spain. Almenys és una oportunitat per discutir-ho amb d'altres. --V.Riullop (parlem-ne) 08:59, 3 ago 2012 (CEST)

Portmanteaus (o "Portemanteaux")

Això del portmanteau anglès (que si ve del francès n'hauríem de dir portemanteau) és una mena de poti-poti que inclou el que tradicionalment se n'havia dit un mot compost (com radiocasset, de ràdio i casset), els acrònims i les contraccions (de + el = del; ca + el = cal; tot + hom = tothom). De tota manera, el Manual d'enigmística de Màrius Serra també en diu així; segons el que hi diu allà, però, els portmanteaus (anomenats també mots centaure o mots maleta) són els neologismes de creació indidivual, derivats de la unió de mots preexistents, com si a mi ara em sortís de la pebrotera dir que m'agrada molt el suc de llimona amb pinya, i en digués "suc de lliminya". Per tant, ho deixa tan sols com un recurs estilístic. --Enric (discussió) 16:24, 31 jul 2012 (CEST)

Re:Titelles pesats

Bones, Vicenç. Doncs, no sé si seria una bona opció, ja que aquest rang afectaria uns 65.536 usuaris. Salutacions, --J. G. Góngora (disc.) 23:21, 31 jul 2012 (CEST)

Correcció: Mea culpa. Havia perdut de vista el rang que esmentaves i vaig fer el càlcul amb més IPs. El que esmentes afectaria 256 usuaris, per tant sí que seria més factible, almenys per tal de solucionar el problema temporalment i que no arribi la sang al riu. Salutacions, --J. G. Góngora (disc.) 23:25, 31 jul 2012 (CEST)

Gràcies per l'avís

Moltes gràcies per l'avís. He intentat aclarir alguns punts. Estaré encantat de resoldre els dubtes que et surgeixin. Salutacions, --Wiay22 (disc.) 10:45, 3 ago 2012 (CEST)

Recordatoris

Hola Vicenç. He amagat els recordatoris als avisos {{FVA}}, {{FR}}, {{5ac}}, però no n'he sabut a {{Copyvio}} i {{Esborrar1}}. Ho saps fer, tu? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 19:08, 6 ago 2012 (CEST)

Fet. Quan un paràmetre d'una plantilla inclou =, llavors es fa un embolic i no funciona. En aquest cas cal indicar el paràmetre, amb nom o amb número: {{plantilla|1=...}}. --V.Riullop (parlem-ne) 19:35, 6 ago 2012 (CEST)
Ho he vist. Moltes gràcies pel cable. fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 21:32, 6 ago 2012 (CEST)

Ara, Sant Feliu de Guíxols

Hola! Deixo estar això de la foto esborrada perquè és massa complicat, el món de la burocràcia em supera... Per cert, ahir vaig anar a pentinar Sant Feliu de Guíxols i em vaig trobar amb un edifici a la Rambla que no existeix, i si existeix (no és un habitatge unifamiliar amb local comercial, sinó un edifici de pisos, però sí que és de "darreres tendències", com diu la fitxa) no sabria dir si és el mateix, perquè la descripció no hi figura a les fitxes de Patrimoni. Si passes per la discussió a dir-hi la teva... I si no, ja tenim una altra coseta per a la revisió del registre. --Enric (discussió) 20:02, 5 ago 2012 (CEST)

Ei, ara que estic classificant les fotos d'ahir, veig que l'Animal Fantàstic tampoc no existeix a la cruïlla del carrer Major i Sant Antoni, o si més no jo no el vaig saber veure. Això sí, hi havia un edifici molt bonic de color crema... --Enric (discussió) 20:29, 5 ago 2012 (CEST)

El misteri del drac, en vies de resolució. Mira què m'ha contestat en Tomàs Pla, director del Museu d'Història de la Joguina de Sant Feliu: «Hola Enric, Aquest drac tothom el busca i ningú el troba. Encara existeix. L'Ajuntament de Sant Feliu, veient que s'anava malmetent, el va desmuntar del seu lloc original, es va restaurar i, com que l'estat actual és molt delicat per estar en un exterior, el van col·locar al museu municipal perquè tothom pugui gaudir d'ell. Aquest drac era originalment a la part de la proa d'un vaixell antic. Salutacions, Tomàs.» Llàstima no haver entrat al museu municipal, doncs... --Enric (discussió) 03:04, 7 ago 2012 (CEST)

Ei, mira què he trobat gràcies a la nova informació sobre el drac. En aquest pdf pots veure com és l'animalot. --Enric (discussió) 03:09, 7 ago 2012 (CEST)
Fa honor al nom: és fantàstic :-) Ens acabarem convertint en caçadors de tresors. La veritat és que aquest viatge pel patrimoni resulta interessant. Cercant l'escultor he trobat una altra foto històrica de la botiga modernista amb el drac amb ales incloses. El document del 1993 ja deia que es troba al Museu d'Història de la Ciutat: pàg. 81. Ho anoto a la discussió de la llista per a que quedi constància. --V.Riullop (parlem-ne) 08:56, 7 ago 2012 (CEST)
Ostres, quina llàstima que s'hagi perdut tant el drac (bé, perdut perdut no ho està) com la resta de la botiga. La que hi havia ara era com totes... Sort que internet és una mina i s'hi troba de tot, ara em miro amb més detall el pdf, que és molt interessant... --Enric (discussió) 13:20, 7 ago 2012 (CEST)
Ei, es veu que al Tomàs Pla també li ha picat la curiositat amb això del drac viatger, i ahir em va enviar això: «Darreres novetats: Amb la justificació que es va trencar una peça del drac (acabat de restaurar !!!) l'han retirat del museu per a fer la restauració. De moment no hi ha data ni lloc per poder exposar-lo de nou. El tornarem a veure mai més?» Doncs ja ho veus, això sí que és un animal fantàstic que fa honor al seu nom! --Enric (discussió) 13:20, 10 ago 2012 (CEST)

Translation notification: Mobile Projects/WLM App Fact Sheet

Hello Vriullop,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to català on Meta. A new page, Mobile Projects/WLM App Fact Sheet is available for translation. Please translate it here:

The priority of this page is medium. The deadline for translating this page is 2012-08-13.

This is a description of the "Wiki Loves Monuments" mobile app. The app is in the final stages of development and its distribution will start mid-August.

Thank you!

Meta translation administrators‎, 12:34, 8 ago 2012 (CEST)

Canvi d'usuari

Ei Vriullop, moltes gràcies per la paciència i ajuda a fer el canvi d'usuari. Espero poder usurpar els comptes a en.wiki i nl.wiki aviat per poder tenir, finalment, el compte unificat.
Gràcies! ESM (disc.) 12:37, 8 ago 2012 (CEST)

Carrer Càlcul

bon dia (o bona nit)

t'he afegit una referència directe al carrer Càlcul, des de l'època a la qual Pere Caner encara no podia publicar en català. Coneixes bé Calonge?

Fins aviat, --Flamenc (disc.) 00:40, 9 ago 2012 (CEST)

Re: Casa MVM

Els que inicialment van fer el catàleg, per l'estil, van atribuït l'autoria a Josep Goday i Casals. Tanmateix, vora el 1998 i 1999 el Museu del Suro de Palafrugell va iniciar la recerca per a una ponència en un congrés surer titulada Manufacturas y el corcho "Can Mario". Ressenya històrica dels edificis, on es van trobar el plànols, signats per General Guitart i Lostaló. Si vols, demà puc anar a fer-hi una foto fa l'ullet --Davidpar (disc.) 13:20, 9 ago 2012 (CEST)

Ho deixo explícit a Casa Miquel, Vincke i Meyer per evitar dubtes somriure --Davidpar (disc.) 20:53, 9 ago 2012 (CEST)

Centrar mapa

Podries mirar perquè el mapa de la taula de Teheran no surt centrat?--Lohen11 (disc.) 20:28, 13 ago 2012 (CEST)

Sembla que és la llargada de les coordenades.--Lohen11 (disc.) 09:30, 14 ago 2012 (CEST)
És un problema de la infotaula. Té alguns errors menors i coses per millorar, però és massa complicada i sensible. Per sortir del pas, la solució és posar <center>{{Location map... }}</center>. --V.Riullop (parlem-ne) 16:09, 22 ago 2012 (CEST)

Colònia Castells

Hola, Vicenç. Podries passar per la discussió sobre la Colònia Castells? --Enric (discussió) 10:04, 22 ago 2012 (CEST)

Portes romanes

Hola, Vicenç. Avui m'estava mirant per curiositat les fotos del commons sobre la muralla romana de Barcelona i veig que hi ha un cert poti-poti a l'hora d'anomenar les dues que es conserven, les de la plaça Nova i la del carrer Regomir, al Pati Llimona. Sembla que la primera hauria de ser la Porta Praetoria i la segona la Porta Decumana, ja que la Praetoria solia ser la porta principal d'entrada a la ciutat, i la Decumana era la «porta del darrere», però després d'haver estat consultant diverses fonts ja no hi posaria la mà al foc, perquè n'hi ha que es contradiuen. Sabent les teves aptituds detectivesques, m'agradaria que hi diguessis la teva. Això comportarà reanomenar unes quantes imatges del commons, però què hi farem (per cert, n'hi ha dues de meves de la porta de Regomir, una de les quals en diu Decumana i l'altra Praetoria, visca la coherència!). --Enric (discussió) 15:44, 8 ago 2012 (CEST)

Llàstima, fa uns dies tenia a les mans la Història de Barcelona amb uns plànols històrics sobreposats als carrers actuals. Repassant patmapa i el web de l'ajuntament, diria que la confusió prové dels noms dels carrers i de les portes. El carrer Decumanus, el principal, anava de la plaça Nova (Porta Praetoria actual Portal del Bisbe) al carrer del Regomir (Porta Decumana). A Bàrcino està ben explicat. --V.Riullop (parlem-ne) 16:33, 8 ago 2012 (CEST)
Ja ho suposava. Per tant la major part de les fotos del commons tenen el nom equivocat. --Enric (discussió) 23:37, 8 ago 2012 (CEST)
Les fonts que he trobat no ho tenen tan clar com aquest web de l'Ajuntament i el que va fer el plànol que tenim a l'article Barcino:
  • La Història de Barcelona d'en Jaume Sobrequés (que no sé si és la mateixa que tenia en Vriullop a les mans), retola al plànol la porta decumana occidental (a la Plaça Nova) i la porta decumana oriental (al carrer Regomir).
  • L'Avinguda de la Catedral, del Servei d'Arqueologia de la Ciutat, sobre les excavacions, esmenta "la Porta Decumana, a la plaça Nova".
Tot i això, la conclusió de l'article Barcino sembla molt raonable, però estaria bé que tingués alguna altra referència.--Pere prlpz (disc.) 01:28, 9 ago 2012 (CEST)
Pel que he deduït, les ciutats romanes de les colònies seguien el mateix esquema que els castra o campaments militars, amb dos carrers principals que s'encreuaven, el decumanus maximus i el cardo maximus, i el decumanus tenia com a límits dues portes: la praetoria (la principal i la més propera a l'enemic, per tant aquí se suposa que era la que donava al pla) i la decumana (que a Barcelona era la que anava cap a mar). Suposo que això de "porta decumana oriental" i "porta decumana occidental" es refereix al fet que totes dues eren a l'extrem del decumanus, carrer que sempre tenia la direcció est-oest (el cardo anava de nord a sud). --Enric (discussió) 03:04, 9 ago 2012 (CEST)
Els noms de Porta Decumana Oriental i Occidental estan en consonància amb les altres dues portes: Principalis Dextra i Sinistra, als extrems del cardo. És possible que els noms canviessin amb el temps, des dels originals als camps militars a la llarga història de les ciutats. El Cardo Maximus també podia ser la Via Principalis, i el Decumanus Maximus abans era la Via Praetoria. Això pot explicar els diferents noms. No em preocuparia gaire de Commons, més enllà de no confondre en la descripció. Ara bé, en cap cas la Porta de Mar és la Praetoria. Caldria explicar-ho bé aquí: Porta Decumana o Porta Decumana Oriental o Porta Regumiro o Porta de Mar... L'article Muralla romana de Barcelona sembla bastant pobre. --V.Riullop (parlem-ne) 10:54, 9 ago 2012 (CEST)
Per tal de posar un nom "segur", he demanat que canviïn els noms de les meves fotos a porta de Regomir, que també surt a les fonts i que segur que és aquesta.--Pere prlpz (disc.) 21:10, 23 ago 2012 (CEST)

Re:Botant WLM

Si Viquiprojecte:Monuments/Imatges a revisar ordena les imatges per monument o plantilla, pot ajudar molt a categoritzar. Proposo millores per si són viables:

  • Per trobar la categoria, estaria bé que a la pàgina posés la categoria on han de ser les imatges (d'acord amb les llistes), si no la tenen.
  • Quan no hi hagi categoria a les llistes estaria bé que hi hagués una manera de trobar les altres imatges que hi ha a Commons del mateix monument (la mateixa plantilla). Això pot ser útil per fer la categoria quan algú puja una imatge d'un monument i a Commons ja n'hi ha una altra.
  • No sé com s'actualitza la llista, però si es fa afegint imatges al final, s'hauria d'ordenar-la cada cop, perquè no segueixin ordenades per monument i no per dia.

Suposo que jo no tindré gaire temps per organitzar imatges durant el concurs, perquè el temps que tingui als vespres el necessitaré per pujar les meves imatges. Ara ja he baixat l'activitat perquè estic classificant-les, i tot i així no donaré a l'abast.

I tot i les millores dels bots i les moltes categories que ja tenim fetes, sospito que per poc que augmenti la participació estarem categoritzant imatges del concurs fins nadal o més enllà.

La pàgina d'estadístiques em sembla bé. Les gràfiques comarcals tindran el problema de la desproporció de la participació entre comarques, i si hi afegíssim el País Valencià encara més, però no crec que pagui la pena complicar-les fent servir una escala logarítmica o alguna altra cosa semblant.

El rànquing per nombre de monuments està molt bé, però donat que el que sortia a la major part d'estadístiques del WLM2011 en altres llocs era el nombre de fotos, seria interessant fer dos rànquings o fer una taula amb una columna pel nombre de monuments i una altra pel nombre d'imatges.--Pere prlpz (disc.) 18:44, 23 ago 2012 (CEST)

Jo estic pensant en la feina de categoritzar per monument i categoritzar bé els monuments. Em sembla important de cara a que les fotografies siguin útils però és veritat que no és imprescindible fer-ho durant el concurs. Categoritzar per llista hauria de ser molt més ràpid.
L'any passat el bot d'en Platónides categoritzava les imatges basant-se en el codi. Si aquest any es pogués fer alguna cosa semblant fent servir totes les categories que tenim creades i marcades a les llistes, ens estalviaríem moltíssima feina.
Per trobar les altres imatges del mateix monument, la solució que veig més fàcil és posar a Viquiprojecte:Monuments/Imatges a revisar un enllaç perquè busqui a Commons imatges que continguin el mateix codi. Per exemple: http://commons.wikimedia.org/w/index.php?search=%22RI-51-0006200%22&title=Special%3ASearch . Naturalment, així només trobarem les imatges que tinguin la plantilla, però les de WLM2011 ja la tenen, i les que ha revisat l'Isidre Blanc (que no són poques) també.--Pere prlpz (disc.) 20:35, 23 ago 2012 (CEST)
Si una funció de la gràfica per comarques és provar a veure si algú es pica, afegir al final un rànquing per municipis (sense gràfica) també pot ser efectiu, i no hauria de costar gaire de fer.--Pere prlpz (disc.) 18:40, 26 ago 2012 (CEST)
Crec que ara queden molt bé i la pàgina d'imatges per classificar pot anar molt bé per categoritzar ràpid. L'única cosa important que hi trobo a faltar és que al títol de les gràfiques de la pàgina d'estadístiques ("Dades per...") hauria d'especificar que les dades són el nombre de fotografies presentades, perquè no es confongui amb el nombre de monuments o de participants.
A partir d'aquí, les pàgines es poden anar complicant, però són coses prescindibles. Per exemple, algunes coses prescindibles que se m'ocorren ara mateix són (de menys a més prescindibles):
  • El rànquing municipal podria ser una taula amb nombre de fotos i monuments, com el rànquing per participants.
  • La llista de fitxers podria ajudar a veure què està categoritzat:
    • Indicant si la imatge té la categoria que li tocaria segons el paràmetre commonscat, i enllaçant aquesta categoria.
    • Fent una llista (amb lletra petita) de totes les categories de la imatge (excepte ocultes, per no omplir la llista amb les categories irrellevants de la llicència i mètode de pujada).
  • Els noms dels pobles, comarques i participants podrien enllaçar amb les categories i galeries corresponents. Si hi ha alguna eina que ho pugui fer, fins i tot es podria enllaçar a alguna galeria que només contingui les imatges de WLM 2012 que toqui.
  • Amb títols de seccions quedaria més maco (aquesta és la més prescindible de totes, tot i que deu ser de les més fàcils de fer).
  • Els codis andorrans són massa trivials per buscar fotos d'un monument. Potser s'hi podria afegir un tros del text de la plantilla només pels andorrans, tot i que no sé com combinen les cerques amb les plantilles multilingües de Commons. A més, veig que el codi de monument no surt visible a l'etiqueta.
I sobre la meva pàgina de discussió, des que hi ha els enllaços de "modifica" (la secció) i "nova secció" perquè ningú hagi d'editar la pàgina sencera, ja no dóna problemes que sigui llarga. De fet, estic temptat de tornar-hi a posar les discussions que vaig arxivar fa sis anys. Ajuda molt a trobar coses velles.--Pere prlpz (disc.) 23:59, 27 ago 2012 (CEST)
El rànquing per municipis jo no el truncaria a deu municipis. És més, jo no el truncaria gens. Per alguns participants és motivador jugar a posar municipis a dalt de tot, però molts més participants és més fàcil que es piquin a pujar un grapat d'imatges per fer avançar el seu municipi uns quants llocs o per fer-hi sortir municipis que no hi surten.
Ja sé que quedarà llarg (si tot va bé) però per això deia de posar-lo al final, com el rànquing per participants.--Pere prlpz (disc.) 15:44, 3 set 2012 (CEST)
Ara mateix hi ha 118 municipis diferents. Algun límit s'haurà de posar, a no ser que ho posi en una subpàgina. --V.Riullop (parlem-ne) 17:21, 3 set 2012 (CEST)
La subpàgina em sembla una bona idea. Posar-ho al final i deixar-la créixer on no faci nosa també. Ja m'agradaria que el problema fos que acabés essent massa llarga, però em temo que no passarà d'uns pocs centenars de municipis. També la llista de participants serà llarga i no la tallarem (espero).
Potser amagar la llista és més fàcil de programar que fer una subpàgina. Si fos així, també em semblaria una bona idea.
I parlant d'estadístiques, saps si en algun lloc hi ha estadístiques globals o d'altres països?--Pere prlpz (disc.) 19:23, 3 set 2012 (CEST)
Doncs potser serà més fàcil amagar la llista completa. Sobre estadístiques globals hi ha la pàgina http://toolserver.org/~emijrp/wlm/stats.php. Si tinguessis Twitter te l'hauria enviat. --V.Riullop (parlem-ne) 20:57, 3 set 2012 (CEST)

Region:AD a Plantilla:Filera BIC And

He afegit directament el paràmetre region:AD a la plantilla {{Filera BIC And}} (i he corregit la informació de l plantilla) perquè la pàgina Viquipèdia:Viquipèdia_prem_Andorra/Llista donava errors a http://toolserver.org/~dispenser/view/File_viewer#log:coord-cawiki.log . Si ja ho havies deixat així expressament, per algun motiu que no sé veure, lamento les molèsties.--Salvi "Ssola" (discussió) 14:50, 29 ago 2012 (CEST)

És un paràmetre nou afegit per AleXXw. Amb el codi ISO, de les parròquies en aquest cas, permet fer traduccions en les aplicacions de la base de dades, per exemple amb el nou App WLM Android. L'he recuperat amb un valor per defecte per aquelles llistes on no s'ha afegit el paràmetre. --V.Riullop (parlem-ne) 15:08, 29 ago 2012 (CEST)
D'acord. No havia mirat bé l'historial.--Salvi "Ssola" (discussió) 15:26, 29 ago 2012 (CEST)

Monuments de Móra la Nova

Em temo que a la llista de monuments de la Ribera d'Ebre hi falten els del terme de Móra la Nova. A Pat.mapa n'hi surten us quants. Hi pots fer un cop d'ull?--Pere prlpz (disc.) 17:05, 29 ago 2012 (CEST)

Increïble que passi això a aquestes alçades de l'any. He repassat les meves notes de l'organització en comarques i municipis i, efectivament, en falten 10 de Móra la Nova. Ara m'hi poso. --V.Riullop (parlem-ne) 17:41, 29 ago 2012 (CEST)
Bufa, que ràpid!--Pere prlpz (disc.) 18:12, 29 ago 2012 (CEST)

Mòbils

Bona per pensar en els mòbils. Cada cop tenim més visites via aquests dispisitius. --Davidpar (disc.) 18:32, 30 ago 2012 (CEST)

Imatges flotants

Pots donar un cop d'ull a Transport per ferrocarril de la Ciutat del Vaticà? Mira les dues imatges de l'esquerra, haurien d'estar flotant sota el subtítol "història" i no tan avall, i a més se solapen amb el text. No sé com solucionar-ho, tens alguna idea? Segurament és problema de la infotaula...--Arnaugir 17:46, 31 ago 2012 (CEST) pd. veig que en anglès també passa.--Arnaugir 17:47, 31 ago 2012 (CEST)

Bé no en facis més cas... he mogut algunes coses i ja està.--Arnaugir 17:52, 31 ago 2012 (CEST)

Imatge que no sé identificar

No trobo l'identificador per aquesta foto?--KRLS , (disc.) 02:04, 1 set 2012 (CEST)

Torre Milà, o Torre del Cal Saumell, RI-51-0006651. A Llista de monuments del Baix Penedès falta el nom alternatiu, però l'he trobat per la foto de la fitxa. --V.Riullop (parlem-ne) 10:11, 1 set 2012 (CEST)
Mira el mail quan et vagi bé, tema bàner. --Joancreus (discussió) 10:29, 1 set 2012 (CEST)
Les primeres les carregaré manualment, però en teoria en Joancreus està preparant un bot per penjar-les automàticament. Pregunta-li a ell, que n'és l'expert. --Davidpar (disc.) 11:33, 1 set 2012 (CEST)

Estimació

Crec que identificades i triades en dec tenir entre 2500 i 3000, i si durant el mes tinc temps de remenar l'arxiu en podrien sortir alguns centenars més. Ara suposo que baixaré una mica el ritme, perquè les de València han estat molt ràpides de carregar gràcies a que hi havia moltes fotos per cada monument.--Pere prlpz (disc.) 00:02, 2 set 2012 (CEST)