Íñigo de Cárdenas y Zapata

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaÍñigo de Cárdenas y Zapata
Biografia
Naixementvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Mort1588 Modifica el valor a Wikidata
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsFrancisca de Cárdenas y Avellaneda Modifica el valor a Wikidata
Premis

Íñigo de Cárdenas y Zapata (Madrid, valor desconegut - Madrid, 1588), senyor de Loeches, va ser un conseller espanyol que va ocupar la presidència del consell d'Ordres.

Fill d'Íñigo López de Cárdenas Zapata, cavaller comanador de l'ordre de Santiago, i de Francisca de Vargas Vivero. Es va casar amb Isabel d'Avellaneda, germana de Bernardino d'Avellaneda, i van tenir onze fills. El seu fill gran va ser Íñigo de Cárdenas Zapata i Avellaneda, que el va succeir a la casa i que va servir com a ambaixador a Venècia i a França.[1]

Va servir d'oïdor de la cancilleria de Valladolid, i després va ser membre dels consells d'Ordres i de Castella.[1] Va ser cavaller comanador de l'ordre de Santiago.[2] La presidència del consell d'Ordres en 1584.[1] Aquest mateix any va fundar al costat de la seva dona el convent de les Comanadores de Santiago, a Madrid.[3] Morí l'any 1588.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Álvarez y Baena, José Antonio (1790). Hijos de Madrid. Tomo II. Madrid.
  2. «Pruebas para la concesión del Título de Caballero de la Orden de Santiago de Íñigo de Cárdenas y Vargas, natural de Madrid, Presidente del Real Consejo de las Órdenes». Portal de Archivos Españoles. 1566.
  3. Álvarez y Baena, José Antonio (1786). Compendio historico: de las grandezas de la coronada villa de Madrid, corte de la monarquia de España. Antonio de Sancha.