Índex Internacional de Noms de Plantes

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de lloc webÍndex Internacional de Noms de Plantes
IPNI logo.svg
URL https://www.ipni.org/
Tipus base de dades en línia i base de dades taxonòmica
Llengua anglès
Creador Reial Jardí Botànic de Kew, Harvard University Herbaria Tradueix i Australian National Herbarium Tradueix
Ubicació de la seu Regne Unit
Rànquing Alexa 339.646 (28 novembre 2017)
Modifica les dades a Wikidata

L'Índex Internacional de Noms de les Plantes[1] (en anglès International Plant Names Index, IPNI) és una base de dades sobre els noms dels vegetals que proporciona també indicacions bibliogràfiques sobre els espermatòfits o plantes fanerògames. L'objectiu és eliminar la necessitat de repetir, a les publicacions científiques, informació sobre les diferents denominacions de les espècies. Les dades reunides són accessibles lliurement i estandarditzades i comprovades progressivament. Aquest índex no és complet i s'hi poden trobar noms amb ortografia incorrecta. S'hi inclouen noms d'espècies, de classes i de famílies. L'IPNI no té per objecte determinar quins noms de les espècies són acceptats. Per als noms recents inclou també noms de rang infraespecífic. Les abreviatures dels autors també s'estandarditzen i segueixen les directrius del llibre de Brummitt i Powell, Authors of Plant Names (1992). L'IPNI és el resultat de la col·laboració entre tres institucions: el Reial Jardí Botànic de Kew, Universitat Harvard (Herbaris) i l'Herbari nacional australià, a través de l'Australian Plant Name Index.

IPNI i noms comuns?[modifica]

IPNI no inclou els noms comuns o vernacles de les plantes (vegeu FAQs),[2] però informa d'altres recursos útils, com ara:

  • MMPND-Multilingual Multiscript Plant Name Database > A MMPND es pot buscar en qualsevol idioma i escriptura i té una gran quantitat d'informació, ... 
  • Mabberley’s Plant-Book, .... 3a edició de D.J.Mabberley, 2008, ... un llibre de referència que inclou molts noms comuns en anglès.
  • ...

Referències[modifica]

Articles relacionats[modifica]

Enllaços externs[modifica]