Abusu

Ubicació d'Abusu

Abusu (en basc) o La Peña (en castellà) és un barri del districte bilbaí d'Ibaiondo. Té una superfície de 0,46 kilòmetres quadrats i una població de 7.620 habitants (2008). Limita al nord amb el barri de Bilbo Zaharra, a l'oest amb San Adrian al sud amb Arrigorriaga i a l'est amb Santutxu i Bolueta.

Situació[modifica]

S'estén al llarg de la riba esquerra del Nervión des d'Urazurrutia en direcció a Bolueta o Basauri. També forma part d'aquest barri les zones de Santa Isabel, Olatxu i Ollargan.

Història[modifica]

L'origen del nom La Peña ve del nom d'una ermita que es va fundar al barri d'Abusu, pertanyent a l'elizate d'Arrigorriaga, anomenada Nuestra Señora de La Peña de Francia.[1] Hi havia una antiga illa al riu Nervión anomenada San Cristóbal que va desaparèixer amb la canalització del riu després de les inundacions de 1983.

Després de les inundacions de 1983 i a causa dels danys que van causar al barri, es va desviar el riu cap a una nova llera de major capacitat. L'espai entre el barri i l'illa es va emplenar creant-se el Parc d'Ibaieder.

Transport[modifica]

Línia Recorregut Freqüència (minuts)
50 Buia - Plaça Circular 60´
56 Abusu - Sagrado Corazón 10´ (8' en punta)
G4 * Abusu - Plaça Circular 30´
  • La línia G4 és un servei nocturn, conegut com a Gautxori, que funciona els divendres de 23:00 a 2:00, i dissabtes de 23:00 a 7:00.

Referències[modifica]

  1. Bilbao, puerto nabarro d'Aitzol Altuna