Acrosanthes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuAcrosanthes Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreCaryophyllales
FamíliaAizoaceae
SubfamíliaAizooideae
GènereAcrosanthes Modifica el valor a Wikidata
Eckl. i Zeyh., 1837
Tipus taxonòmicAcrosanthes anceps Modifica el valor a Wikidata

Acrosanthes és un gènere amb 6 espècies de plantes amb flors que pertany a la família de les aïzoàcies (Aizoaceae).[1] És originari de Sud-àfrica.

Descripció[modifica]

Forma grups atapeïts o amb llargues branques esteses. Els seus entrenusos són llenyosos a el menys a la base. Les flors que són individuals apareixen lateralment, però són terminals i estan dominades per unes branques laterals inferiors. El seu perigoni és més curt que el tub basal. Els lòbuls són de color blanc a l'interior. Té vuit a molts estams presents, que estan generalment disposats en grups. La grandària mitjana d'ovari és separat a la base per un envà baix en dues càmeres incompleta. Els fruits en forma de càpsula amb una apergaminada paret, les llavors són aplanades i en forma de ronyó o circular i tenen una arrugada coberta.

Taxonomia[modifica]

Acrosanthes va ser descrit per Eckl. i Zeyh., i publicat a Enumeratio Plantarum Africae Australis Extratropicae 3: 328, a l'any 1837.[2] L'espècie tipus és: Acrosanthes fistulosa Eckl. & Zeyher ; Lectotypus (J.J.Swart, ING card 30018. 1970-03) = Acrosanthes anceps

Espècies acceptades[modifica]

A continuació s'ofereix un llistat de les espècies del gènere Acrosanthes acceptades fins a juliol de 2011, ordenades alfabèticament. Per a cadascuna s'indica el nom binomial seguit del autor, abreujat segons les convencions i usos.

Referències[modifica]

  1. Acrosanthes a PlantList
  2. «Acrosanthes». Tropicos.org. Missouri Botanical Garden. [Consulta: 12 maig 2021].

Enllaços externs[modifica]