Aimar de Borbó

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Ademar de Borbó)
Infotaula de personaAimar de Borbó
Nom original(fr) Aymar, Adhémar, Ademar Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement30 novembre 874 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Mortc. 953 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (78/79 anys)
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaDinastia borbònica Modifica el valor a Wikidata
FillsAimó I de Borbó Modifica el valor a Wikidata

Aimar de Borbó, o Aimard o Ademar, (c.894 - c.953) va ser senyor de Souvigny i l'avantpassat més remot conegut de la Casa de Borbó.

Aimar era veguer de Châtel-de-Neuvre (pagus Denobrensis) pel duc Guillem I d'Aquitània. És el primer ancestre històricament conegut de la Casa borbònica, citada el 913, quan el rei Carles el Simple li va concedir com a recompensa per la seva fidelitat diverses terres situades al Berry, Alvèrnia i al voltant d'Autun, a la vora de l'Alier.

Aimar estava al capdavant d'una vegueria important per la seva ubicació a les fronteres d'Alvèrnia i Berry. Aquesta vegueria es considera que contenia les terres situades entre Châtel-de-Neuvre, Marigny i Neuvy.

Va donar, al voltant de 915, "per temor a la Gehenna, pel bé de Déu i remei a la seva ànima" l'alou de Souvigny, amb l'església dedicada a Sant Pere, a l'abadia de Cluny fundada el 910. Amb aquesta donació, probablement un acte polític, donava la seva vila a l'abadia fundada pel seu suzerani.

Aimar es va casar amb una dona anomenada Ermengarda i tingué uns quatre fills:

Bibliografia[modifica]

  • André Leguai, Histoire du Bourbonnais (« Que sais-je ? », n° 862), Paris, Presses universitaires de France, 1960.
  • Anthony Stokvis, Manuel d'histoire, de généalogie et de chronologie de tous les États du globe, depuis les temps les plus reculés jusqu'à nos jours, préf. H. F. Wijnman, éditions Brill Leyde 1889, réédition 1966, Volum II, cp II

Referències[modifica]