Agrupament escolta

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Un agrupament escolta (o agrupament guia, o agrupament escolta i guia; es representa amb les sigles A.E., A.G. o AEiG.) és la unitat bàsica organitzativa dels escoltes i les guies. Està format pels educadors o caps escoltes i els infants de 5 a 19 anys, que es troben agrupats per branques o unitats, segons els seus trams d'edat.

Un agrupament sol tenir al voltant d'un centenar de membres, entre infants i educadors, encara que aquest nombre pot ser molt variable.

El funcionament de l'organisme és decidit pel Consell d'Agrupament, on hi són representats tots els caps i les seves decisions es prenen per consens dels seus membres.

Normalment, els agrupaments es troben agrupats en associacions. En aquestes associacions, hi conviuen agrupaments que tenen trets educatius i ideològics comuns.

Nomenclatura[modifica]

Se solen anomenar agrupament escolta si pertanyen a l'Organització Mundial del Moviment Escolta, agrupament guia si pertanyen a l'Associació Mundial de Noies Guies i Noies Escoltes i agrupament escolta i guia si pertanyen a ambdues organitzacions. De totes maneres, moltes vegades els tres noms s'usen indistintament independentment de l'afiliació de l'associació que acull l'agrupament.

Vegeu també[modifica]