Agustín de Samaniego

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAgustín de Samaniego
Activitat
Ocupaciómilitar Modifica el valor a Wikidata

Agustín de Samaniego (Madrid, s. XVI-XVII) va ser un militar castellà destacat a Flandes al servei de la infanta i governadora Isabel Clara Eugènia, filla de Felip II de Castella, i del seu marit Albert d'Àustria.

Fill de Juan de Samaniego, navarrès natural de la localitat d'Estella, i de la madrilenya Beatriz de Frías y Bracamonte[1] Agustín va servir com a gentilhome de la boca de la infanta Isabel[2] i cavallerís de l'arxiduc Albert, consta el 1607, que quan va passar a Espanya va enviar una carta de recomanació a Felip III de Castella perquè Agustín rebés alguna d'hàbit o rendes.[3] Va ser, a més, Capità de Llances Espanyoles i de Cuirasses dintre dels exèrcits destacats a Flandes,[2] i va exercir com a membre del Consell de Guerra de la regió al voltant de 1628,[4] on va restar durant molts anys. Va casar-se dues vegades, primer amb Anna d'Oyembruck de Düras, canonesa de Nibela, filla del baró de Meldre, amb qui va tenir a Alonso, nascut a Brussel·les i a qui se li va concedir l'hàbit de l'orde de Sant Jaume en reconeixement dels serveis d'Agustín; segon amb Margarida Bourch, amb qui va tenir al seu segon fill Juan, que es va establir a Ciudad Rodrigo.[2]

Referències[modifica]

  1. Álvarez y Baena, 1789, p. 2.
  2. 2,0 2,1 2,2 Álvarez y Baena, 1789, p. 3.
  3. Cuartero, Baltasar; Vargas-Zúñiga, Antonio de. Índice de la colección de Don Luis de Salazar y Castro (en castellà). Tom V. Madrid: Reial Acadèmia de la Història, 1951, p. 449, 592, 608. 
  4. Cárdenas Piera, Emilio de. Expedientes militares: siglos XVI al xix (en castellà). Madrid: Ediciones Hidalguía, 1986, p. 299. 

Bibliografia[modifica]