Algorisme Rete

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'algorisme Rete és un algorisme de reconeixement de patrons eficient per implementar un sistema de producció de regles. Va ser creat pel Dr. Charles L. Forgy a la Carnegie Mellon University. La seva primera referència escrita data de 1974, i va aparèixer de forma més detallada en la seva tesi doctoral (el 1979) i en un article científic de 1982. Rete és avui dia la base de molts sistemes experts molt famosos, incloent CLIPS, Jess, Drools, i Soar.

Avantatges[modifica]

Una implementació simple d'un sistema expert basat en regles comprovaria cada regla amb els fets de la base de coneixement activant la regla si correspon, i passant a avaluar la següent. Aquest algorisme, fins i tot per a un nombre baix de regles i fets, té un temps d'execució molt alt (fent-lo inadequat per a sistemes de producció reals).

Referències[modifica]

  • Charles Forgy, "A network match routine for production systems." Working Paper, 1974.
  • Charles Forgy, "On the efficient implementation of production systems." Ph.D. Thesis, Carnegie-Mellon University, 1979.
  • Charles Forgy, "Repti: A Fast Algorithm for the Many Pattern/Many Object Pattern Match Problem", Artificial Intelligence, 19, pp 17-37, 1982