Alonso Alfaro

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlonso Alfaro
Biografia
Naixementsegle XVII Modifica el valor a Wikidata
Mort29 juny 1643 Modifica el valor a Wikidata
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatCastella
Activitat
Ocupaciósacerdot Modifica el valor a Wikidata

Alonso Alfaro (Madrid, m. 29 de juny 1643) fou un prevere, dramaturg i poeta castellà.

Biografia[modifica]

Membre de l'estament eclesiàstic, és conegut per haver estat un notable poeta líric i còmic. El 29 de juny de 1643 assistí a una festa de la Congregació de Sacerdots Naturals de Madrid en celebració del seu patró, l'apòstol Sant Pere. Fou admès com a membre de la dita congregació, però quan hagué tornat a casa seva, morí de forma sobtada el mateix dia i el dia 30, els membres de la congregació assistiren al seu enterrament. Entre les seves obres hi ha una elegia a la mort de Lope de Vega.[1] Amb tot destaca en les comèdies, n'escrigué un nombre considerable, malgrat que generalment són d'escàs mèrit, les més destacades són les següents: Aristómenes Mesenio, El hombre de Portugal, La Virgen de Salceda i La Virgen de la Soledad.[2]

Referències[modifica]

  1. Álvarez y Baena, José Antonio. Hijos de Madrid, ilustres en santidad, dignidades, armas, ciencias y artes (en castellà). Tom I. Madrid: Oficina de D. Benito Cano, 1789, p. 48. 
  2. Schack, Adolf von. Historia de la literatura y del arte dramática en España (en castellà). Madrid: M. Tello, 1887, p. 52. 

Enllaços externs[modifica]