Ana Serret Ituarte

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAna Serret Ituarte
Biografia
Naixementsegle XX Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirectora de cinema, muntadora Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm0785699 Facebook: ana.serret.9 Vimeo: anaserretituarte Modifica el valor a Wikidata

Ana Serret Ituarte és una directora de cinema espanyola. Ha dirigit curtmetratges, llargmetratges i documentals, alguns dels quals van obtenir premis en festivals nacionals i internacionals.[1]

Trajectòria[modifica]

Entre 1991 i 1996, Serret va treballar en rodatges com a auxiliar i 2a de direcció amb realitzadors com Mario Camus, Mariano Barroso, Gerardo Vera i uns altres. Posteriorment, va ser muntadora en un estudi de postproducció de Roma. Va tornar a Madrid per a incorporar-se a la productora Cero en Conducta i posteriorment a la seva successora López-Li Films, on va treballar com a assistent de direcció de José Luis López-Linares, en la pel·lícula Extranjeros de sí mismos nominada als Premis Goya en 2000 com a millor pel·lícula documental.

De nou al costat de López-Linares, va treballar com a muntadora a Un instante en la vida ajena, que va guanyar el Premi Goya en 2004 al millor documental. A l'any següent, Serret va dirigir el seu primer curtmetratge Extras, que va obtenir el Premi Goya en 2005 al millor curt documental.

En 2015, va començar a col·laborar en el programa Cinema en curs de Bao A Qu, una associació cultural sense ànim de lucre que desenvolupa projectes que vinculen creació artística i educació. Aquest mateix any, va estrenar el seu primer llargmetratge documental La fiesta de otros i, el 2017, El señor Liberto y los pequeños placeres.[1][2][3] Aquest segon film, guanyador de diversos premis, tracta sobre l'alzheimer a través del pare de Serret que pateix la malaltia i és el protagonista del documental.[4]

Reconeixements[modifica]

El seu primer treball com a directora, el curtmetratge Extras, va rebre el Premi Goya 2005 al Millor Curt Documental, el Premi al millor curt en la Setmana de Cinema de Medina del Campo, el Festival de Lorca i el Festival de Màlaga.[5] La fiesta de otros obtuvo el Premio DOCMA 2015 del Festival de Cine Documental Alcances.[6] El 2018, El señor Liberto y los pequeños placeres va guanyar el Premi Lens a la Millor Fotografia de Competició Nacional de Llargmetratge del Festival Internacional de Cinema Documental DocumentaMadrid.[7]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Festival de Málaga. El señor Liberto y los pequeños placeres (VOSE).». Arxivat de l'original el 2020-03-24. [Consulta: 24 març 2020].
  2. «Ana Serret Ituarte» (en castellà). Docma, 30-04-2013 [Consulta: 23 juliol 2018].
  3. «Filmoteca de Andalucía. La fiesta de otros».
  4. «Sexta jornada del IBAFF: Y llegó el encuentro con los directores» (en castellà). eldiario.es [Consulta: 31 juliol 2018].
  5. «DocumentaMadrid La fiesta de otros». DocumentaMadrid. [Consulta: 23 juliol 2018].
  6. «Ediciones Anteriores - Alcances 2017. 49 Festival Cine Documental.» (en anglès). www.alcances.org. [Consulta: 30 juliol 2018].
  7. «Palmarés | DocumentaMadrid» (en castellà). www.documentamadrid.com. [Consulta: 30 juliol 2018].

Enllaços externs[modifica]