Ana Turpin Fernández

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Ana Turpin)
Infotaula de personaAna Turpin Fernández

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement9 gener 1975 Modifica el valor a Wikidata (49 anys)
la Corunya (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactriu, periodista Modifica el valor a Wikidata

Lloc webanaturpin.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm1352147 Allocine: 245987 Allmovie: p602733 TMDB.org: 1171835 Modifica el valor a Wikidata

Ana Turpin Fernández (La Corunya, Galícia, 9 de gener de 1978) és una actriu gallega.

Biografia[modifica]

Vivia a Santiago de Compostel·la, des d'on, en acabar els seus estudis secundaris, va marxar a Madrid, on va estudiar Gemmologia. No obstant això, a partir de l'any 2000 va començar a fer algunes col·laboracions en sèries de la pantalla petita, que van anar a més. Actualment Ana té una trajectòria professional que engloba tots els mitjans, tant televisió, cinema i teatre.

L'any 2000 va començar a participar en la sèrie Nada es para siempre, en el paper de Cristina, i, en aquest mateix any, va formar part també del repartiment de Paraíso, donant vida a Diana. A partir d'aquí, les seves actuacions, moltes d'elles esporàdiques, en sèries televisives de gran èxit van ser ja constants, El secreto, Géminis, venganza de amor, Hospital Central o El Comisario.

L'any 2005 l'actriu es va incorporar al rodatge de la sèrie Amar en tiempos revueltos, una telenovel·la ambientada en els anys de la Guerra Civil i primers anys del franquisme, i que ha tingut un gran èxit d'audiència. En la sèrie interpreta el paper d'Andrea Robles Castillo, pintora i filla de Fabián i Loreto. L'any 2008 va participar en les sèries La señora i 700 euros, diario secreto de una call girl, i posteriorment l'hem pogut veure en altres com De repente, los Gómez, Bandolera o Flores para Belle.

Encara que no té una filmografia extensa, ha col·laborat en alguns curtmetratges, com O'Donnell 21, Toma nota, Ofelia, així com en alguns llargmetratges El florido pensil, Hot Milk, Trío de ases, el Secreto de la Atlántida i Deseos. En teatre, l'hem pogut veure sobre dels escenaris en la famosa obra d'Agatha Christie La ratonera. Anna ha aconseguit el Premi Punto Radio la Rioja 2009 a la millor actriu pel seu paper en la telenovel·la Amar en tiempos revueltos.[1]

Filmografia[modifica]

Cinema[modifica]

Televisió[modifica]

Teatre[modifica]

Publicitat[modifica]

Videoclip[modifica]

Premis[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Filmografia Ana Turin» (en castellà). biografias.com. [Consulta: 4 febrer 2015].
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 «Filmografia Ana Turin» (en castellà). anaturpin.com. Arxivat de l'original el 6 de març 2015. [Consulta: 4 febrer 2015].

Enllaços externs[modifica]