Anastrabe

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuAnastrabe
Anastrabe integerrima Modifica el valor a Wikidata

Anastrabe integerrima al Jardí Botànic de Barcelona. Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN149505968 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreLamiales
FamíliaStilbaceae
GènereAnastrabe
EspècieAnastrabe integerrima Modifica el valor a Wikidata
E.Mey. ex Benth.
Nomenclatura
Sinònims
  • Anastrabe serrulata E.Mey. ex Benth.[1]
ExautorE.Mey. Modifica el valor a Wikidata
Vista general
Flors
Tronc

Anastrabe és un gènere monotípic de la família de les Estilbàcies, essent Anastrabe integerrima l'única espècie representant d'aquest. És una planta endèmica del sud d'Àfrica, més concretament de Moçambic i Sud-àfrica. És un arbust o arbre perenne que es troba a marges de boscos perennes, barrancs i afloraments rocosos. La seva fusta s'usa per a la construcció a la intempèrie, essent també més resistent als atacs dels tèrmits que qualsevol altre tipus de fusta.

Es caracteritza per tenir nombroses branques, cilíndriques, amb fulles verdes, oposades, oval-oblongues, apiculades, més o menys estretes o gairebé arrodonides a la base, amb una capa fina i secament coriàcies, de color verd fosc i brillant, més clar al feix. La seva inflorescència mesura al voltant d'1 cm de longitud, amb peduncles més aviat allargats, amb bràctees petites i flors de color groc. El fruit és una càpsula.[2]

Referències[modifica]

  1. «Anastrabe integerrima» a The Plant List. Data consulta: 05 de març de 2014.
  2. Anastrabe a Jstor

Bibliografia[modifica]

  1. Gibbs Russell, G. E., W. G. Welman, E. Reitief, K. L. Immelman, G. Germishuizen, B. J. Pienaar, M. v. Wyk & A. Nicholas. 1987. List of species of southern African plants. Mem. Bot. Surv. S. Africa 2(1–2): 1–152(pt. 1), 1–270(pt. 2).

Enllaços externs[modifica]

  • E. Fischer: Scrophulariaceae. In: Klaus Kubitzki, Joachim W. Kadereit (Hrsg.): Flowering Plants, Dicotyledons: Lamiales (except Acanthaceae Including Avicenniaceae), Springer Verlag, 2004, ISBN 978-3-540-40593-1, S. 427.