Andrés Reverte Pastor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAndrés Reverte Pastor
Biografia
Naixement1878
Llorca
Mort1966
Llorca
Activitat
OcupacióMestre de capella, pedagog, compositor, intèrpret i sacerdot

Andrés Reverte Pastor (Llorca 1878 - 1966) fou un compositor, sacerdot, organista, intèrpret i docent espanyol.[1]

Durant la primera meitat del segle vint va estar implicat, principalment, en la producció de música sacra, desenvolupant càrrecs d'organista i de mestre de capella en diverses catedrals. Per exemple, el 14 de desembre de 1903 va adquirir el càrrec d'organista a la catedral d'Oriola (Alacant), al qual va renunciar aviat per falta de salut, essent substituït per Carlos Moreno. D'aquest període es conserven obres a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa (Olot), del fons de l'església parroquial de Sant Esteve d'Olot.[2] També compongué obres profanes, concebudes per a orquestres, bandes, cors i piano.

Destacà com a docent, faceta que realitzà durant gran part de la seva vida, educant a diverses generacions de Llorquins en solfeig, instruments de vent, violí i piano.[3]

Referències[modifica]

  1. Baliñas, María «Reverte Pastor, Andrés». Diccionario de la Música Española e Hispanoamericana, Madrid: SGAE, 1999, vol. 9.
  2. «Reverte, A. - Resultats de la cerca - IFMuC: Inventari dels Fons Musicals de Catalunya». [Consulta: 15 desembre 2023].
  3. «El III Ciclo de Músicos lorquinos rendirá homenaje a Andrés Demetrio Reverte Pastor con una conferencia y una audición mañana en el Aula de Cultura de Cajamurcia» (en castellà). [Consulta: 8 desembre 2023].