Vés al contingut

Anhel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesAnhel

Modifica el valor a Wikidata
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1947 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalització1966 Modifica el valor a Wikidata
Lloc de publicacióBarcelona Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

Anhel va ser una revista d'estudiants, subtitulada "butlletí del Col·legi de Teologia dels PP. Caputxins de Catalunya", publicada a Sarrià en català entre els anys 1947 i 1966,[1] i de la qual aparegueren 22 números.

Característiques[modifica]

Materialment era una publicació modesta, de confecció artesanal, en bona part estampada en una rudimentària màquina de fer proves com a tota impremta, però excepcional aquells anys a Barcelona per la llengua emprada els 1950/60. El seu àmbit d'influència era molt reduït, però això no li impedí mantenir intercanvi internacional amb publicacions estudiantils equiparables de països com Itàlia, Brasil, Canadà, Mèxic, Bèlgica, Xile, Holanda, Estats Units, Àustria, Uruguai... L'ús del català amb naturalitat en les seves planes va ser motiu d'una singular controvèrsia idiomàtica.[2]

Referències[modifica]

  1. González Caballero, Alberto. «Los Capuchinos en la Peninsula Ibérica: 400 años de historia» (en castellà). Capuchinos. [Consulta: 22 maig 2024].
  2. Maduell, Àlvar. Polèmica sobre el català dialecte en ple franquisme (1956) (en català). Sant Quirze del Vallès: Maduixer, 2017.