Antocòrids

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Anthocoridae)
Infotaula d'ésser viuAntocòrids
Anthocoridae Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumArthropoda
ClasseInsecta
OrdreHemiptera
SubordreHeteroptera
FamíliaAnthocoridae Modifica el valor a Wikidata
Fieber, 1837
Orius insidiosus depredant nimfes de mosca blanca

Els antocòrids (Anthocoridae) son una família d'hemípters heteròpters de l'infraordre Cimicomorpha, de mida petita, la majoria mesuren 2–5 mm i solen ser depredadors. Depreden les seues preses mitjançant el seu estilet. Els antocòrids més comuns pertanyen als gèneres Anthocoris i Orius.

Història natural[modifica]

Els antocòris usen el seu aparell bucal picador-xuclador per a penetrar al cos de les seues preses i alimentar-se dels fluids interns d'aquestes. Tant la nimfa com l'adult són depredadors actius. S'alimenten d'àfids, psíl·lids, psocòpters, i dels ous de diversos tipus d'insectes (lepidòpters, himenòpters, etc.).[1]

Les nimfes són allargades, grogues o ataronjades (enfosquint-se segons avança el seu estadi de desenvolupament) i de cos relativament pla, atenent a l'espècie i el sexe, ales desenvolupades però curtes, i antenes amb quatre artells. Certes espècies tenen la capacitat de reconèixer compostos volàtils de les plantes atacades per les seues preses, i així pondre els ous sobre o dins de les fulles,[2] assegurant-se que la seua progènie té aliment per a desenvolupar-se. Una vegada ixen de l'ou les larves detecten les preses per l'olfacte i el tacte.

Anthocoris nemorum alimentant-se d'un pugó.

Hivernen en forma d'adults, en les escletxes dels arbres preferentment, encara que també ho fan en altres llocs. Al començament de la primavera, eixen a l'exterior per iniciar el seu cicle biològic. Tenen entre 2 i 3 generacions per any.

Gèneres[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Anthocoridae». EcuRed.
  2. «Hemípteros: Antocóridos y míridos». Plagas y enfermedades de los manzanos de Guipuzkoa. Arxivat de l'original el 12 maig 2018. [Consulta: 26 desembre 2021].