Antic Ajuntament de Redovà

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Antic Ajuntament de Redovà
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Úscasa consistorial Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaRedovà (Baix Segura) Modifica el valor a Wikidata
Map
 38° 06′ 51″ N, 0° 54′ 19″ O / 38.11404°N,0.90532°O / 38.11404; -0.90532

L'Antic Ajuntament de Redovà és un edifici situat en la Plaça de l'Ajuntament de Redovà (Baix Segura, País Valencià). Compta amb una torre-rellotge que data de finals del segle xix, artesanal i de gran valor artístic, amb un impressionant mecanisme i campanar. Va ser seu dels primers ajuntaments constituïts en el municipi.[1]

En la part baixa de l'edifici es trobaven els calabossos. Una vella escala de caragol conduïx fins a la magnífica Torre del Rellotge. En 1998, l'Ajuntament de Redovà, conscient de la importància històrica d'aquest immoble va executar un projecte de reforma i acondicionament de les instal·lacions de l'edifici, conservant l'aspecte tradicional d'aquest, amb amplis ventanals allargats.

Té un ampli Saló d'Actes en la primera planta i una balconada clàssica de gran bellesa artística, que guarda consonància amb l'estil de l'edifici.

Referències[modifica]

  1. Aquest article incorpora material procedent de la pàgina web de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que mitjançant una autorització va permetre agregar contingut i imatges i publicar-los sota llicència GFDL.