Antonie Erhartt

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntonie Erhartt
Biografia
Naixement14 abril 1826 Modifica el valor a Wikidata
Viena Modifica el valor a Wikidata
Mort25 agost 1853 Modifica el valor a Wikidata (27 anys)
Activitat
Ocupacióactriu, actriu de teatre, cantant d'òpera Modifica el valor a Wikidata
VeuSoprano Modifica el valor a Wikidata

InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata

Antonie Erhartt (Viena, 14 d'abril de 1826 - 25 d'agost de 1853) va ser una actriu de teatre austríaca i cantant d'òpera (soprano).

Biografia[modifica]

Els seus pares es dedicaven al teatre "Leopoldstädter" i Erhartt ja treballava a l'escenari quan era una criatura de sis anys. Com que també tenia una bella veu de soprano, el seu pare la va fer formar primer amb el conegut kapellmeister Adolf Müller sènior i més tard amb Giovanni Gentiluomo.

El 1843, Erhartt va debutar al teatre Leopoldstädter amb Mädel aus der Vorstadt i va ser contractada immediatament pel director Carl Carl per als seus dos teatres, en l'associació dels quals va romandre fins al 1847. Després va treballar un any al "State Theatre" de Linz i va ser contractada el 1848 per al "Brno City Theatre". La seva carrera havia de començar el 1852, però va morir d'una manera totalment inesperada durant una actuació com a convidada al "Deutsches Theatre" de Pest.

Va deixar enrere la seva filla Louise Erhartt, que més tard també es va convertir en actriu d'escena.

Bibliografia[modifica]

  • Ludwig Eisenberg: Gran lèxic biogràfic de l'etapa alemanya al xix. Segle. Verlag von Paul List, Leipzig 1903, p. 235, (Textarchiv - Internet Archive).

Enllaços externs[modifica]

{Aquest article es basa en un text de domini públic de la Great Biographical Encyclopedia of the German Stage in the 19th Century, edició de 1903 de Ludwig Eisenberg.}