Associació Espanyola de Climatologia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióAssociació Espanyola de Climatologia
Dades bàsiques
Nom curt AEC
Indústria climatologia
Modifica les dades a Wikidata

L'Associació Espanyola de Climatologia (AEC, Asociación Española de Climatología en castellà) és una associació de caràcter científic l'objectiu de la qual és fomentar l'estudi del clima i el progrés de les ciències de l'atmosfera a l'estat espanyol. Es troba oberta a científics i professionals procedents de tots els camps del coneixement directament implicats o interessats en l'estudi del clima. Pretén impulsar i difondre les investigacions interdisciplinàries sobre tots els aspectes de la Climatologia i contribuir a resoldre els múltiples reptes que planteja a la societat actual.[1][2]

L'AEC es va fundar el 17 de desembre de 1997 al Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Madrid. Amb caràcter biennal, l'AEC celebra reunions científiques per a intercanviar idees i promoure iniciatives amb la finalitat d'analitzar i continuar avançant en la investigació del clima i la seva variabilitat. Altres activitats que promou l'AEC per a complir els seus objectius consisteixen en l'organització de seminaris que facilitin la discussió i difusió de treballs científics, així com la preparació de cursos especialitzats.[3]

Referències[modifica]

  1. «Entrevista del mes: D. José María Cuadrat Prats, Presidente de AEC». RAM-Revista del Aficionado a la Meteorología, Abril 2006, 10-04-2006 [Consulta: 7 gener 2014].
  2. Amengual, Lluís «El Cambio Climático podría modificar el paisaje del bosque mediterráneo». Diario de Mallorca, 19-03-2013 [Consulta: 7 gener 2014].
  3. «La profesora de la UV María José Estrela, elegida presidenta de la Asociación Española de Climatología». Europa Press, 05-10-2012 [Consulta: 7 gener 2014].

Enllaços externs[modifica]