Aurora Massip i Treig

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Aurora Massip)
Infotaula de personaAurora Massip i Treig
Biografia
Naixement1971 Modifica el valor a Wikidata (52/53 anys)
Flix (Ribera d'Ebre) Modifica el valor a Wikidata
Portaveu del Govern
desembre 2006 – 29 desembre 2010
← Joaquim Nadal i FarrerasFrancesc Homs i Molist → Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista Modifica el valor a Wikidata

Aurora Masip i Treig (Flix, 1971) és una periodista catalana que va ser portaveu del Govern de José Montilla.[1]

Llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Va estudiar el batxillerat a Flix i després va venir a Barcelona. Quan va acabar els seus estudis, va ser professora ajudant del Grau de Comunicació Audiovisual a la Pompeu Fabra, on va cursar el Doctorat en Periodisme. Al cap de dos anys, Josep Cuní li va proposar formar part de l'equip del seu nou programa a una nova emissora anomenada COM Ràdio.[2] Va treballar amb ell durant onze anys en diversos programes de televisió i ràdio. Va ser editora del programa L’aventura quotidiana i guionista al programa Els Matins a TV3,[3]on també presentava un espai d’economia. Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació escrits, com la publicació Món Empresarial, on va ser directora durant tres anys, o Mundo Deportivo, on va col·laborar amb articles d’economia i esport. L’any 2007 va ser nomenada Directora General de Comunicació de la Generalitat amb funcions de Portaveu.[4][5] L’any 2010, amb el canvi de Govern, va iniciar un nou projecte al Banc de Sang i Teixits com a Directora de Comunicació.[6] La seva vinculació amb Flix ha estat molt estreta. Ha col·laborat en diverses ocasions amb els mitjans de comunicació locals Ràdio Flix i La Veu de Flix. Ha participat en la presentació de nombrosos actes institucionals que han tingut lloc a Flix.

En l’àmbit acadèmic, ha sigut coordinadora del Màster en Periodisme BCNY de la Universitat de Colúmbia i de la Universitat de Barcelona, on impartia classes de Llenguatge Radiofònic. A la UB ha fet classes d’Anàlisi dels discursos dels Mitjans de Comunicació al Grau de Comunicació i Indústries Culturals. Ha conduït diversos cursos de formació de comunicació i de portaveus per a entitats com la Fundació Vicente Ferrer, La Caixa, l’Institut Català del Sòl, l'empresa Tous, Bonpreu, entre d’altres.

Referències[modifica]

  1. «Aurora Masip se estrena hoy como portavoz del Gobierno catalán» (en castellà). El País [Madrid], 03-09-2007. ISSN: 1134-6582.
  2. «Josep Cuní porta l'exposició "Made in CataluNYa" de Nova York a "Els matins"». ccma.cat, 22-03-2007. [Consulta: 14 maig 2023].
  3. «"Els matins" tornen a TV3 dilluns». ccma.cat, 01-09-2006. [Consulta: 14 maig 2023].
  4. «La flixanca Aurora Masip serà la nova portaveu del Govern». riberaonline.info. [Consulta: 14 maig 2023].
  5. «Aurora Massip, la nova portaveu del govern català». ccma.cat, 04-07-2007. [Consulta: 14 maig 2023].
  6. «‘La Vanguardia’ y RAC1 impulsan la campaña para la donación de sangre» (en castellà). lavanguardia.com, 10-05-2018. [Consulta: 14 maig 2023].[Enllaç no actiu]


Càrrecs públics
Precedit per:
Joaquim Nadal i Farreras
Portaveu del govern
Senyal de la Generalitat de Catalunya

2007 - 2010
Succeït per:
Francesc Homs i Molist