Vés al contingut

Bandera Métis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Bandera Métis blava
Bandera Métis vermella

La bandera Métis va ser utilitzada per primera vegada pels combatents de la resistència Métis al Canadà, abans de la Batalla de Seven Oaks de 1816, rebuda com a regal per part d'Alexander MacDonell de Greenfield de la Companyia del Nord-oest el 1814. La bandera mostra un símbol d'infinit blanc sobre un fons blau o vermell. La bandera blava s'utilitza per associar els empleats Métis de la Companyia Nord-oest,[1] mentre que la vermella representa els Métis que treballaven per a la Companyia de la Badia de Hudson (vegeu Anglo-Métis).[1] El símbol representa la barreja dels immigrants europeus i els pobles de les Primeres Nacions, que va crear una cultura nova i diferent.

Actualment, la bandera de fons blau ha estat acceptada pel Consell Nacional dels Métis com a bandera oficial de la Nació Métis, mentre que la bandera vermella és l'ensenya provincial de la Nació Métis d'Alberta.

El símbol del infinit blanc a la bandera representa la fe que la cultura Métis ha de viure per sempre.[1] També es pot percebre com a dos cercles units, que representen la unitat de dues cultures, les Primeres Nacions aborígens i les europees (principalment francesa).[1] La bandera encara es pot veure a les zones de Manitoba i altres territoris tradicionals dels Métis, com Batoche i altres assentaments a Saskatchewan i Alberta, al nord d'Ontario i a l'est de Nova Brunswick.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «The Métis flag». Gabriel Dumont Institute(Métis Culture & Heritage Resource Centre). Arxivat de l'original el 2013-07-24.