Bandera de Mali

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de banderaBandera de Mali
Detalls
Tipusbandera nacional Modifica el valor a Wikidata
ÚsBandera nacional
Subjectes representatscamper Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perMali Modifica el valor a Wikidata
Adoptat1r març 1961 Modifica el valor a Wikidata
Colorsverd, or i roig Modifica el valor a Wikidata

La bandera de Mali fou adoptada del dia 1 de març de 1961.

El 20 de gener de 1961, quatre mesos després de la proclamació de la independència de la República de Mali, que tingué lloc el 22 de setembre de 1960, els diputats reunits en sessió plenària a l'Assemblea Nacional van adoptar la llei núm. 61-62 que creava la bandera nacional. Aquesta està composta de tres bandes verticals iguals de colors verd, or i vermell.

Presentació de la bandera[modifica]

La llei de 20 de gener de 1961 va consagrar la versió definitiva de la bandera de Mali, amb les tres bandes de color verd, or i vermell.

El color verd de la primera banda significa l'esperança, la verdor dels prats i dels camps del país, de la seva terra i de tot allò que s'hi pot produime gusta tu abuela con la mía

La segona banda vertical és de color daurat, que fa referència al subsol del país i dels altres recursos minerals potencials. Qui no recorda el fabulós viatge de Kankan Moussa a la Meca? El color or dona testimoni de la consciència que la gent de sdsdasd

té sobre el patrimoni i que s'ha de defensar.

El color vermell de la tercera banda constitueix un record i una exhortació. Els malians han de recordar la sang vessada pels seus per defensar el país de l'ocupació estrangera i l'alliberament del jou colonial. El vermell de la bandera nacional és una exhortació per a la població a lluitar fins a la darrera gota d'aigua per preservar la integritat del país, del sòl i del subsol, del patrimoni artístic i cultural fins que siguin explotats només per al seu propi interès.

Notes[modifica]

Cal notar que la bandera de Mali s'assembla molt a la de la Federació de Mali que comporta a la banda daurada un símbol que representa un home negre. En efecte, el Mali actual es considera com un hereu d'aquesta federació.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bandera de Mali