Barranc de Vilanova (Sensui)

Infotaula de geografia físicaBarranc de Vilanova
TipusCurs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Inici
Cota inicial1.153,6 m
Entitat territorial administrativaSalàs de Pallars (Pallars Jussà) i Conca de Dalt (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióUnió dels barrancs de Rivert i Sensui
Final
Cota final645,5 m
Entitat territorial administrativaSalàs de Pallars (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
Localitzacióbarranc del Solà Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 12′ N, 0° 54′ E / 42.2°N,0.9°E / 42.2; 0.9
Afluent
Conca hidrogràficaconca de l'Ebre Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Mida2,5 (longitud) km
TravessaCatalunya Catalunya: Conca de Dalt (Pallars Jussà)

El barranc de Vilanova és un barranc que es forma en el terme de Conca de Dalt, al Pallars Jussà, entre Toralla i Serradell (antic municipi), i va a buscar el termenal amb Salàs de Pallars, fins que s'aboca en el Barranc de Sensui just al nord del poble de Sensui. En el tram de capçalera s'anomena Llaueta de Vilanova.

Es forma en la Serra del Cavall, contrafort meridional de la Serra de Sant Salvador, discorre cap al sud-est, i rep per l'esquerra de seguida la llaueta de Vilanova. Passa a llevant de la Masia de Vilanova -que li dona nom-, deixant a ponent els Camps de la Masia (Vilanova), i hi rep les aigües de la Font de Vilanova. Continua cap al sud-est i a ponent de la partida de Gavatx rep per l'esquerra el barranc del Solà, i al lloc del Fornot, on rep per la dreta la llau de l'Obaga, es decanta més cap al sud. Discorre d'aquesta manera fent de termenal entre Salàs de Pallars i Conca de Dalt (Toralla i Serradell), fins que s'aboca en el barranc de Sensui a ponent de la partida de Llinars.