Baròmetre de la Comunicació i la Cultura

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióBaròmetre de la Comunicació i la Cultura

El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura és l'estudi de mesura i anàlisi de les audiències dels mitjans de comunicació i dels consums culturals en els territoris de parla catalana.

L'objectiu principal del Baròmetre, impulsat per la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura, és proporcionar informació valuosa als agents del mercat de la comunicació i la cultura (mitjans i grups de comunicació, agències de mitjans, indústries culturals, empreses i institucions diverses) interessats a definir estratègies comercials i polítiques efectives.

L'1 de gener del 2013 va entrar en vigor un acord de col·laboració entre l'Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació (AIMC), responsable de l'Estudi General de Mitjans (EGM), i la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (FUNDACC), responsable del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, per al qual s'unificà la mostra amb el nom d'EGM Baròmetre Catalunya. Aquest acord, que es va signar el desembre del 2012, té una vigència de tres anys, i va oferir els primers resultats conjunts el 22 d'abril del 2013. Fins aquell moment sovint hi havia divergències entre les dades.[1]

Referències[modifica]

  1. «EGM i Baròmetre segellen la unificació d'audiències a Catalunya». Comunicació21, 13-12-2012 [Consulta: 26 agost 2013]. Arxivat 17 de desembre 2012 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2012-12-17. [Consulta: 26 agost 2013].

Enllaços externs[modifica]