Bloc d'habitatges al carrer Güell, 122 (Girona)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Bloc d'habitatges al carrer Güell, 122
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicDarreres tendències
Altitud76 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaGirona Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Güell, 122 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 58′ 41″ N, 2° 48′ 36″ E / 41.97816°N,2.80989°E / 41.97816; 2.80989
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC21472 Modifica el valor a Wikidata

El Bloc d'habitatges al carrer Güell, 122 és un edifici de Girona inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici de planta baixa, quatre pisos i àtic reculat respecte la façana, formant terrassa i que clou l'edifici. Façana composta simètricament respecte a la porta d'accés, potenciada per dos pilars rodons de formigó vist que coincideixen amb l'escletxa vertical, que es repeteixen a l'interior de l'entrada i sota l'espai vertical en tot l'edifici de l'escala. La porta d'accés es caracteritza exteriorment, a la façana, amb una gran escletxa vertical que dona a l'escala i que divideix el cos de tribuna, esglaonant-se als laterals i permetent l'aparició de balconeres en vertical en l'entrega amb les mitgeres i en el plànol de paret enrasat amb la façana alineada al carrer, que és on descansa la tribuna esmentada. Aquesta tribuna té balcons a les puntes (massissos) i finestres apaïsades al costat de l'escletxa. Es clou amb un remat de finestres apaïsades a nivell de la planta 4, i el massís de barana ho unifica tot. A planta baixa s'hi troben obertures de botigues i accés.[1]

Història[modifica]

És una obra del 1978.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bloc d'habitatges al carrer Güell, 122
  1. 1,0 1,1 «Bloc d'habitatges al carrer Güell, 122». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 14 setembre 2016].