Bossa de paper

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 23:10, 6 juny 2016 amb l'última edició de Langtoolbot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Gat en una bossa de paper

La bossa de paper és un envàs de paper que s'utilitza per transportar productes. Pot incloure nanses en la seva pròpia estructura o nanses sortints, generalment, fabricades també de paper.[1]

Són utilitzades en el comerç i han adquirit un recent auge a causa de la seva recuperabilitat, ja que molta gent les utilitza i després les llença als contenidors de paper juntament amb diaris o revistes.

La bona imprimibilitat del paper fan que constitueixin a més a més una bona publicitat de l'establiment que pot imprimir la seva imatge de marca en vius colors.

Bossa per comestibles

Als Estats Units és molt popular lliurar al supermercat bosses de paper per transportar els queviures a casa. Es tracta d'un recipient plegat i enganxat a la part inferior i obert a la superior permetent així una introducció ràpida dels productes.

El seu inventor va ser l'americà Charles Stillwell. Stillwell va treballar en el desenvolupar d'invents constituint un dels seus primers èxits la màquina per fabricar bosses de paper. La característica diferenciadora de les seves bosses respecte a les seves predecessores era que a causa del seu disseny es podien mantenir en peu i també es podien obrir, plegar i apilar fàcilment. L'auge de les borses Stillwell als Estats Units es va produir en la dècada del 1930 en què la majoria dels supermercats van optar per l'ús d'aquestes.

Vegeu també

Nota

  1. J. Scott Smith,Yiu H. Hui. Food processing: principles and applications (en anglès). Blackwell Publishing, 20 August 2004, p. 104–. ISBN 0-8138-1942-3. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bossa de paper