Brice Tirabassi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBrice Tirabassi

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement15 juny 1977 Modifica el valor a Wikidata (46 anys)
Frejús (França) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócopilot Modifica el valor a Wikidata
Esportral·li Modifica el valor a Wikidata

Brice Tirabassi (Frejús, França, 15 de juny de 1977) és un pilot de ral·li francès guanyador del Campionat de França de Ral·lis a la categoria Super 1600 de 2002 i del Campionat Mundial de Ral·lis júnior l'any 2003.

Trajectòria[modifica]

Tirabassi comença a disputar ral·lis del Campionat de França de Terra a partir del 1997, quedant subcampió l'any 2001. També disputa el campionat monomarca Volant Peugeot, on queda subcampió l'any 2000. L'any 1999 disputa per primera vegada un ral·li del Campionat Mundial de Ral·lis, el Tour de Còrsega.

L'any 2002, al volant d'un Citroën Saxo S1600, guanya la categoria Super 1600 del Campionat de França de Ral·lis, guanyant en tres de les proves del campionat. L'any següent, quedaria subcampió de la categoria amb un Renault Clio S1600, però guanyaria amb aquest mateix vehicle el Campionat Mundial de Ral·lis júnior, superant a Salvador Cañellas júnior, qui quedaria en segona posició.

Després de la seva victòria mundialística, ha disputat diverses proves puntuals a diversos campionats, especialment del Campionat francès de Terra, però també del Intercontinental Rally Challenge, del Campionat d'Espanya de Ral·lis de Terra o de la categoria de Producció del Campionat Mundial.[1]

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Junior WRC winners: Where are they now?» (en anglès). [Consulta: 15 juny 2022].