Bureaupedia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de lloc webBureaupedia
URLcap valor Modifica el valor a Wikidata
Tipuslloc de MediaWiki i intranet Modifica el valor a Wikidata
Motor de programariMediaWiki Modifica el valor a Wikidata

Bureaupedia és un wiki usat internament en el FBI amb la intenció d'emmagatzemar el coneixement dels agents veterans i reduir la pèrdua del coneixement a causa del retir dels empleats. L'existència de Bureaupedia va ser revelat en un article de setembre de 2008 publicat en Federal Computer Week.[1]

Els analistes qüestionen la necessitat de Bureaupedia, atès que Intellipedia, una wiki establerta per l'Oficina del Director Nacional de Servei Secret dels Estats Units, va ser creada amb un propòsit similar, però per als setze membres organitzacionals del servei secret és com un tot. Un testimoniatge al Congrés dels Estats Units fet per Jimmy Wales, cofundador de Wikipedia,[2] fa notar la diferència entre informació vertical i horitzontal compartint, suggerint que ambdós podrien ser reeixits esforços informàtics pel govern.

Referències[modifica]

  1. Bain, Ben. «FBI creates knowledge wiki» (en anglès). Federal Computer Week. Estats Units: 1105 Media, Inc, 26-09-2008. Arxivat de l'original el 2014-09-11. [Consulta: 28 agost 2014].
  2. Wales, Jimmy Donal. «Testimony of Jimmy Wales, Founder of the Wikipedia and of the Wikimedia Foundation, Regarding “E-Government 2.0: Improving Innovation, Collaboration, and Access”, Before the U.S. Senate Committee on Homeland Security and Governmental Affairs» (en anglès) p. 3, 5, 11-12-2007. Arxivat de l'original el 2011-09-27. [Consulta: 28 agost 2014].