Centre Internacional d'Arranjament de Diferències Relatives a Inversions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: CIADI)
Infotaula d'organitzacióCentre Internacional d'Arranjament de Diferències Relatives a Inversions
(en-gb) International Centre for Settlement of Investment Disputes Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtCIRDI i ICSID Modifica el valor a Wikidata
Tipusorganització internacional Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1965

18 març 1965Convention on the Settlement of Investment Disputes between States and Nationals of Other States (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Secretària generalMeg N. Kinnear (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Entitat matriuGrup del Banc Mundial Modifica el valor a Wikidata

Lloc webworldbank.org… Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): icsid Modifica el valor a Wikidata

El Centre Internacional d'Arranjament de Diferències Relatives a Inversions (CIADI) és una institució de l'arbitratge internacional que facilita la resolució de conflictes legalment i la conciliació entre els inversors internacionals. El CIADI és un membre del Grup del Banc Mundial, de la qual rep el finançament, i té la seu a Washington DC, als Estats Units. Va ser establert el 1966 com una institució especialitzada autònoma, multilateral per estimular el flux internacional d'inversions i mitigar els riscos no comercials amb un tractat elaborat per consellers executius del Banc Internacional per a la Reconstrucció i el Desenvolupament i signat pels països membres.[1][2] El 2012 hi havia 158 països membres contractants, que es comprometen a complir i respectar els laudes arbitrals de conformitat amb el Conveni del CIADI. El centre realitza activitats d'assessorament i manté diverses publicacions.

Referències[modifica]

  1. International Centre for Settlement of Investment Disputes. «About ICSID». World Bank Group. Arxivat de l'original el 10 de juny 2012. [Consulta: 25 juliol 2012].
  2. International Centre for Settlement of Investment Disputes. «Organizational Structure of ICSID». World Bank Group. Arxivat de l'original el 31 de juliol 2012. [Consulta: 25 juliol 2012].