Vés al contingut

Ca la Brígida

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Ca la Brígida
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteJosep Font i Gumà Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Pere de Ribes (Garraf) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. del Centre, 7 - c/ St. Isidre, 1, Sant Pere de Ribes (Garraf)
Map
 41° 15′ 44″ N, 1° 46′ 22″ E / 41.2622°N,1.772912°E / 41.2622; 1.772912
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC11888 Modifica el valor a Wikidata

Ca la Brígida és un edifici modernista del municipi de Sant Pere de Ribes (Garraf) protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Ca la Brígida està situada a la plaça del Centre i ocupa part del revolt de la carretera d'Olivella. Està formada per dos cossos de planta baixa i pis, amb un pati lateral que dona a la carretera de Sitges i al carrer de Sant Isidre. La façana del cos de l'esquerra, presenta a la planta baixa una porta d'accés centrada a la botiga, i una porta lateral més estreta. Al primer pis hi ha un balcó amb barana de ferro, també centrat, i una finestra lateral tapiada. El coronament, amb barana de terrat, combina la línia recta amb la corba. La façana del cos de la dreta, té una finestra a la planta baixa i tres obertures al pis i una d'elles, la central, és un balcó. El coronament està format per una barana de terrat de línia corba. La decoració del coronament de les obertures i de les baranes és a base de maó vist i de rajola verd.[1]

Història[modifica]

El seu arquitecte va ser Josep Font i Gumà.[2] Segons consta a l'Arxiu Municipal de Sant Pere de Ribes, el 23 de novembre de 1932 la propietària, Brígida Font Marcer va sol·licitar a l'Ajuntament permís per a realitzar unes reformes a l'habitatge. Com a resultat d'aquesta intervenció, queda la finestra de la planta baixa del cos de la dreta.[1] Des d'abans de la Guerra Civil i fins als anys 60 del segle xx van conviure a l'edifici un bar i una merceria. Aleshores tancà el bar, mentre la merceria continuà oberta fins a la primera dècada del segle xxi.[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ca la Brígida
  1. 1,0 1,1 «Ca la Brígida». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 6 abril 2015].
  2. 2,0 2,1 Palacios, Josep-Lluís «Un cafè de la plaça del Centre» (pdf). L'Altaveu [Sant Pere de Ribes], 15, 2006, pàg. 9. Arxivat de l'original el 2015-04-14 [Consulta: 7 abril 2015]. Arxivat 2015-04-14 a Wayback Machine.