Ca Ignasi Brull (Tivissa)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Ca Ignasi Brull
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVI
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTivissa (Ribera d'Ebre) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. del Castell, 11
Map
 41° 02′ 32″ N, 0° 43′ 57″ E / 41.04228°N,0.73252°E / 41.04228; 0.73252
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC11603 Modifica el valor a Wikidata

Ca Ignasi Brull, també coneguda com a Ca Ventura és un edifici de Tivissa (Ribera d'Ebre) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Està situat al carrer del Castell, al centre històric de la vila. És un edifici entre mitgeres i de dues crugies que consta de planta baixa, dos pisos i golfes. Té la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. En un extrem del frontis hi ha un portal d'arc de mig punt adovellat, sobre el qual hi ha una pedra amb relleu on hi ha inscrit un arbre amb les lletres "RE/ W..." intercalades, a sota l'anagrama de Crist i la data "1508". Al costat del portal, ja en el frontis de la següent casa, hi ha un petit portal de les mateixes característiques. Els finestrals dels pisos superiors són d'arc pla arrebossat, el de sobre el portal amb sortida a un balcó de baranes forjades i ampit motllurat. Les golfes queden obertes amb una galeria horitzontal de petits pòrtics d'arc de mig punt arrebossat amb brancals ceràmics. La façana queda rematada per un ràfec amb imbricació de rajols i teules ceràmiques. El parament dels murs és de carreus al primer nivell i paredat comú a la resta.[1]

Referències[modifica]

  1. «Ca Ignasi Brull». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 1r setembre 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ca Ignasi Brull