Ca la Vidala

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Ca la Vidala
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVIII
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióXipreret, 81-85.
Map
 41° 22′ N, 2° 06′ E / 41.36°N,2.1°E / 41.36; 2.1
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC20616 Modifica el valor a Wikidata

Ca la Vidala és una casa del carrer del Xipreret de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) protegida com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Es tracta d'una casa popular situada dins el barri del Xipreret. El pas del temps ha alterat en gran part la seva fesomia però encara es pot veure el que en queda de l'original. Noves portes i obertures, així com els forjats de balcons i finestres, són, probablement, elements afegits posteriorment a l'edifici.

El que sí que és clar és que les dovelles de pedra ben escairada que es veuen al costat dret de la porta més gran, eren probablement el brancal de l'entrada primera juntament amb les tres grans dovelles encara conservades, que formen un arc rebaixat entre el balcó central i les dues portes. A la dovella central hi ha la inscripció: "PERA MESTRAS Y BATLLORI. PAGES 1769". Les obertures del primer pis tenen la llinda i els brancals de carreus de pedra.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ca la Vidala
  • «Ca la Vidala». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 abril 2012].