Cal Perpinyà

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Perpinyà
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaOlesa de Montserrat (Baix Llobregat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Alfons Sala, 33.
Map
 41° 32′ 39″ N, 1° 53′ 34″ E / 41.54407°N,1.89288°E / 41.54407; 1.89288
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC18692 Modifica el valor a Wikidata

Cal Perpinyà és un edifici residencial d'Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Fou construït a inicis del s. XX. Va ser propietat del Dr. Perpinyà, antic metge de la vila. Actualment és una residència per a la tercera edat.

Descripció[modifica]

És un edifici de planta baixa i pis, de forma rectangular, amb xamfrà al carrer de Clavé. És construït amb maó i conserva un bells forjats als balcons. La porta d'entrada és d'arc escarser.[1] Té l'entrada pel mateix xamfrà; sobre l'entrada hi ha el balcó, amb un ampli finestral modulat en tres parts, separades entre elles per columnes dòriques. Les altres dues façanes es componen de planta baixa amb finestres amb arc rebaixat i de planta pis amb balconeres amb balcó individual. Un ampli fris decorat amb garlandes fetes amb estuc se situa sota la cornisa que remata l'edifici i de la qual parteix el terrat. Malgrat la manca de documentació, podem dir que és un edifici construït entre els anys 20 i 30 del segle xx.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cal Perpinyà
  1. «Cal Perpinyà». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 31 agost 2015].