Calculix

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Calculix
TipusSimulador del tipus anàlisi d'elements finits
Versió estable
2.21 Modifica el valor a Wikidata
LlicènciaGPLv3
Característiques tècniques
Sistema operatiuMultiplataforma
Escrit enC i Fortran Modifica el valor a Wikidata
Equip
Creador/sGuido Dhondt, Klaus Wittig
Més informació
Lloc webcalculix.de
Guia d'usuariGuia d'usuari Modifica el valor a Wikidata

CalculiX és una aplicació d'anàlisi d'elements finits gratuïta i de codi obert que utilitza un format d'entrada similar al programari Abaqus. Té un solucionador implícit i explícit (CCX) escrit per Guido Dhondt i un pre i postprocessador (CGX) escrit per Klaus Wittig.[1] El programari original va ser escrit per al sistema operatiu Linux.[2] L'empresa Convergent Mechanical ha portat l'aplicació al sistema operatiu Windows.[3]

El component preprocessador de CalculiX pot generar dades de graella per als programes de dinàmica de fluids computacional ISAAC i OpenFOAM. També genera dades d'entrada per als programes comercials FEM Nastran, Ansys i Abaqus.[4] El preprocessador també pot generar dades de malla a partir de fitxers STL.

Pycalulix és una llibreria de Python [5] per automatitzar la creació de models CalculiX en el llenguatge de programació. La biblioteca proporciona accés a Python per crear, carregar, combinar, resoldre i consultar resultats de CalculiX per a models 2D. Pycalculix va ser escrit per Justin Black. Hi ha exemples i tutorials disponibles al lloc de pycalulix.

El programari FreeCAD [6] ha desenvolupat un banc de treball FEM que automatitza la creació de models Calculix.

Referències[modifica]