Lloc web

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Un lloc web (en anglès: website o web site) és una col·lecció de pàgines web, imatges, vídeos i altres elements digitals servida per un únic domini d'internet. Un lloc web està allotjat almenys en un servidor web, a què es pot accedir via Internet o una Xarxa d'Àrea Local. En català, el mot “web”, quan s'utilitza com a substantiu, equivalent de l'anglès World Wide Web, és masculí, com ha quedat fixat pel TermCat de l'Institut d'Estudis Catalans: el web. Així mateix, i com és lògic, és masculí (el web) si es refereix a un lloc web, i femení (la web) si es refereix a una pàgina web.

El conjunt de tots els llocs web accessibles es coneix en català com a web, de l'anglès World Wide Web (www) o xarxa d'abast mundial.

Les diferents pàgines d'un lloc web solen residir al mateix servidor físic. Estan estructurades en una organització jeràrquica i són els hipervincles els qui controlen com el lector percep l'estructura global i com el trànsit flueix a través de les diferents parts del lloc web. El punt d'entrada a l'estructura jeràrquica sol ser una adreça web (URL) comuna que indica la pàgina d'inici ('homepage en anglès).

Els llocs web es poden trobar a través dels mitjans de cerca com Google, Yahoo, Bing i d'altres o directament des de la barra de direccions: www.exempleweb.com.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Lloc web Modifica l'enllaç a Wikidata