Pàgina d'inici

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
No s'ha de confondre amb Pantalla d'inici.
Pàgina d'inici de la viquipèdia en anglès

La pàgina d'inici, pàgina principal o homepage (en anglès) és l'URL, adreça d'internet, lloc web o arxiu local que qualsevol navegador obre quan és iniciat. També es pot accedir a la pàgina d'inici predeterminada clicant el símbol de pàgina d'inici o pàgina principal, normalment representat al navegador com una casa, ja que home, en anglès, significa casa pròpia, i inicialment la paraula per definir pàgina d'inici era homepage. Aquesta pàgina d'inici es pot canviar en tots els navegadors.[1][2] Per exemple, a l'Internet Explorer s'ha d'anar a Eines-Opcions d'Internet-General-Pàgina d'Inici, i per a canviar-la en el Mozilla Firefox s'ha d'anar a Eines-Opcions-General-Pàgina d'Inici.

El terme pàgina d'inici, o pàgina principal, també és utilitzat per anomenar la pàgina que s'obre de forma predeterminada quan accedim a un lloc web. Aquesta pàgina és anomenada index, i l'arxiu que la conté ha de dir-se, en la gran majoria de servidors, index.htm, o index.html, perquè pugui ser reconeguda com a pàgina d'inici.[3]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pàgina d'inici
  1. «Home Page as Landing Page examples - Smart Insights Digital Marketing Advice» (en anglès), 23-05-2014. [Consulta: 1r juliol 2016].
  2. Campbell, Jennifer. Web Design: Introductory. Cengage Learning, 2014, p. 76. ISBN 978-1-305-17627-0. 
  3. Boyce, Jim. Windows 7 Bible. John Wiley & Sons, 2011, p. 318. ISBN 978-1-118-08127-3.