Can Bec de Baix

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Bec de Baix
Imatge
Entre 1914 i 1936
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud298 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAgullana (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióA 2 km al nord-oest del nucli Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 24′ 12″ N, 2° 49′ 38″ E / 42.4033°N,2.82735°E / 42.4033; 2.82735
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC38692 Modifica el valor a Wikidata

Can Bec de Baix és una masia del municipi d'Agullana inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El gener-febrer 1939 Juan Negrín, el president del Govern espanyol hi feu estada, camí de l'exili.[1] A costat de la masia es troba El Fadrí, un arbre monumental igualment protegit.[1]

Descripció[modifica]

Masia aïllada situada a uns dos quilòmetres del poble, composta per diferents cossos que configuren una estructura totalment irregular. Cadascun d'aquests cossos tenen diferents alçades i diferent estructura. Així, a la façana principal, trobem un gran cos, que és la masia pròpiament dita, de planta baixa i dos pisos, amb una gran terrassa al primer pis i una galeria d'arcs de mig punt a la façana lateral. La coberta d'aquest edifici és a dues vessants, i la finestra del pis superior és de grans dimensions i carreuada.

Al costat d'aquest edifici, n'existeix un altre adossat amb una escala lateral per accedir al primer pis; consta de planta baixa, pis i golfes i la coberta és a una vessant. Tot i que la façana està arremolinada, les cantonades estan cobertes amb carreus ben tallats.

Un tercer cos forma aquest mas; la seva façana es troba a la par posterior de l'edifici principal. Aquesta façana només té una entrada, tot i que és una gran porta d'arc de mig punt amb dovelles molt ben tallades. La façana lateral d'aquest edifici té unes obertures de dimensions considerables, sobretot les del pis superior, carreuades, la central de les quals amb arc de mig punt.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Bec de Baix
  1. 1,0 1,1 «El Fadrí». Arbres Monumental. Parcs de Catalunya. Arxivat de l'original el 2019-02-12. [Consulta: 21 octubre 2019].
  2. «Can Bec de Baix». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 novembre 2013].